Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hluboko pod kůží

04. 02. 2011
10
20
1800
Autor
Douger

Čtyři dny a kafe přestává působit… Nemůžu na to přestat myslet, na vůni sexu, na to krásný tělo, ale nejvíc mě děsí ten pohled. Je všude… Vždy mi bylo do smíchu z keců o svědomí, ale teď to bylo jiný.

***

Ten den přišla zfetovaná víc než kdy jindy. Její chřípí bylo bílý od heráku a nepřítomně se opírala o dveře. Nevim, jak dlouho čekala, ale vždy přicházela až na sedmou. Teprve čtvrt? Ta si dala na čas!

                Otevřel jsem dveře a pokynul jí, aby šla dovnitř. Neohrabaně se dobelhala k posteli a lehla si. Pod džínovou sukní a laciným tílkem neměla obvyklý červený tanga, a ani krajkovanou podprsenku. Nosila ji, jen když šla za mnou.

                Sundal jsem z ní těch pár kousků oblečení a z nočního stolku vytáhl pouta. Nohy a ruce jsem připoutal tak, aby byla vidět co nejlíp všechna její ženskost. Jen ležela a čekala…

                Vysvlékl jsem se a vnikl do ní. Její vůně, lesklej pot na prsou a teplo klína mě dostaly do extáze. V týhle hře byla hercem v hlavní roli bez jedinýho dialogu, a to mě vzrušovalo.

                Měl jsem ji pro sebe celou hodinu… Většinou jsem toho využil, ale dnes tomu tak nebylo. Neměl jsem po dnešním dni ani sebemenší náladu na delší sex.  Po prvním uspokojení jsem ji odpoutal. Sáhl jsem pod postel a vytáhl jednu z pěti obálek a hodil na povlečení.

                Pořád nehybně ležela. Chvíli jsem stál nad nahým tělem a čekal… Upocený havraní vlasy překrývaly její obličej. Jedním pohybem jsem ho odkryl. Oči měla otevřený. Směřovaly kamsi do tmy kuchyňskýho koutu. Můj tep musel být slyšet, ale její dech nebyl.

                Do prdele! Co budu dělat? Zfetovaná kurva v mý posteli… Nikdo by mi neuvěřil, že s tim nemam nic společnýho!

                Posadil jsem se na zem a tiskl hlavu do dlaní…

***

                Čekal jsem několik hodin. Když nastalo absolutní ticho, odvážil jsem se vyjít z bytu s tělem zabaleným v několika pytlích.

                Děsily mě dokonce i vlastní kroky. Zvuky bot se odrážely od stěn a v hlavě se ozývaly snad třikrát delší dobu než obvykle.

                Nikdo ji určitě nebude hledat. Říkala, že nikoho nemá a v prostituci jela na sebe…

                V rukou jsem držel zbytky existence člověka, se kterym mě život bavil. Když nepřišla pod vlivem, vyprávěla mi o zážitcích z dětství. Nadšeně jsem poslouchal a teď to málo, co po ní na tomhle světe zbylo, necham odplout kamsi do ztracena.

                Na březích Vltavy bylo ticho. Měsíc zlověstně číhal za mraky a vítr se i se sněhovými vločkami opíraly do opadaných stromů. Zabalený tělo se okamžitě ztratilo ve vodě.

***

                Nemůžu na to přestat myslet. Potom, co jsem po několika hodinách usnul, se mi o ní zdálo. O jejím těle a ladných křivkách. Užívali jsme si a bylo to nádherný. Uvědomil jsem si, že něco není v pořádku. Podíval jsem se jí do očí. V nich stejný výraz jako předtím. Jen zírala přímo na mě.

                Na svých rukách jsem cítil vůni její kůže. Nešla smýt. Byla tu pořád se mnou. Její pot jsem drhnul ze svýho těla hodiny. Bez výsledku. Pořád jsem ji před sebou viděl a ty debilní sny se jen opakovaly. Pokaždý, když jsem zavřel oči, tak tam ležela.

***

                Vidím ji všude. Pod rozedřenou kůží pořád cítím její tělo. Je to daleko hlouběji než jen na kůži. Je to ve mně.

                Místnost osvětlovala jen malá lampička na nočním stolku. Slyšel jsem její kroky cestou do sprchy a vnímal ji, když jsem ležel v posteli.

„Čtyři dny… Čtyři dny a ty mě nenecháš na pokoji?! Já už dál nemůžu! Nejde to!“

                Každej hrnek kafe jakoby odečítal moje poslední sekundy života. V každym prásku cigára se zrcadlí ta odporná skutečnost. Ta ohavnost. Ztratil jsem pojem o čase. Došel jsem k oknu a odtáhl těžký závěsy. Byla noc. Sněhový vločky narážely do okna. Otevřel jsem ho a nasál čerstvej vzduch.

                Chvíli jsem nechal vločky bičovat svůj obličej. Při pohledu dolů jsem cítil svůj tep na spáncích. Další krok mi už neublíží...


20 názorů

Chigwell
07. 05. 2011
Dát tip
Ať je to jak chce,fakt se to dobře četlo *

DaNdÝ
31. 03. 2011
Dát tip
jojo, ty rady výše o rozšíření motivů a větších detailech třeba maj něco do sebe, ale třeba taky do toho strkají moc ebe a ty sis o chtěl udělat zas podle svého. Vpravdě i v té příběhové stručnosti je docela síla, a navíc, dlouhý povídky tu lidi tak neradi čtou. osobně se mi víc eště líbila ta duhá půlka textu, kdy jaksi i víc reflektuje ten vztah k tý holce, tu depresy smutek. Ten motiv s neumyvatelným jejím pachem (a je hezký že je to jak nesmyvatelná krev a přitom to není krev a to je dost originální) to je prostě fakt dobrej motiv, takové jemnej a mnohavýznamovej.Ale i jako celek se mi to prostě četlo dobře, ono je to věru dobře napsané bez nějakejch okatejch začátečnickejch chyb a to je sup. Jistotně tip.

Není zač, sem, rád, že sem pomoh.

Douger
13. 02. 2011
Dát tip
Děkuju za rozumný názory a mohu tě ujistit, že si z toho něco pro příště vezmu k srdci!!!

V takovém případě by hrál podstatnou roli stres a pod stresem dělá hodně lidí hodně hovadin. Takže by mě ani nepřekvapilo, kdyby ji někdo vyhodil z okna jako v Chobotničkách, který vyhodily piáno. Pokud se nejedná o chladnokrevného Hitmana, kterej se zbaví těla bez sebemenších stop. Pokud na Vltavu viděl, musela být 0-150 (až 200 metrů) určitě. Proč ne, klidně ji mohl odvést. Ale i todle je hypotetický, ani to tam nemáš, jak se jí zbavil, takže to je jedno, jen říkám jak to brát v širších souvislostech. To právě dělá dobrou knihu/povídku/novelu dobrou prací.

Douger
13. 02. 2011
Dát tip
Jojo.. to máš pravdu, ALE... nepsal jsem, jak jí dovez k Vltavě a jak vltava daleko byla, víš? to je jeden z mála otazníků... mhol jít dam dovést a mohl jí mít vedle bytu, ale kdo by házel tělo do řeky vedle svýho bytu?=)

Rozhodně jsem to nemyslel špatně, někdy mi nedochází, že tady nepíšou jen naprostí "dospěláci", nezajímal jsem se o tvůj věk, kterej, jak říkám, mě většinou praští do očí, když už píšou náctiletí a to se u tebe nestalo. Takže napsaný to není vůbec špatně, když vemu v úvahu věk. Ale na to kašli, furt se překonávej. Já jsem taky slušnej chlapec, ale nemění nic na tom, že bys měl vědět nebo číst o těch, kteří zas tak slušně nežijou, popř. fetujou a tak. Má to spoustu výhod, v prvé řadě to nebude vypadat amatérsky, když o tom píšeš (neřek sem, že vypadá, to myslím obecně) a nebudeš vypadat jako hodnej debil před neslušnýma a chlípnýma - když budeš vědět, vo čem jejich život je (vo hodně, ale to hovno má, chtě nechtě svou kulturu a zákonitosti)) S tichem si prostě moh napsat: "počkal sem ještě chvíli, když soused dopřirážel a začal chrápat, pak sem ji zabalil do deky a do velkýho černýho igelitu a vypad sem ven" nebo tak. Jo, to s těma krokama, jak se ozývají třikrát dýl, než je normální, to bylo dobrý, tos vychytal dobře. Btw. taky vem v úvahu váhu té holky, to, že je na to sám a to, že je zima. K zneškodnění těla dost blbý podmínky. 50-60 kilovou holku s celkem průměrnou kondičkou uneseš sto metrů a si na sračku. To já jen tak. :)

Douger
13. 02. 2011
Dát tip
Jééé.. .tys mě krásně zkritnul!=) se mi líbí=) Obdivuju tvý myšlenkový pochody... Jo máš pravdu... Jsem malej slušnej chlapec kterej se moc nevyžívá v těch dílech.. ještě bych měl špatný sny=D... Ano.. nejspíš máš pravdu... šlo to rozvést... souhlas... Někdy určitě přijde dílo, který někomu bude vyhovovat...=) A to s tim ticho... je to spíš na to přirážení souseda... Mohl jsem to tam uvést a líp popsat, ale opravdu jsem nechtěl zacházet až do nechutných podrobností Díky za názor!

Podle mě si z toho mohl vytřískat víc. Todle se úplně hodí na flashbacky (ikdyž nedokážu s určitostí říct, do jak velké míry by se jednalo o klišé, pač je to všude, ale mohls to udělat tak, že fetuje i on a to by pak šlo (ikdyž to samotný je taky klišé, ale bohužel taky pravda)) - jak se spolu baví, jak mu vypráví o dětství, houpačky, jablko v klíně pod stromem (hint), motýlci X halušky z fetu, sex živočišnost, motivy, věže města, Freud blah blah blah, mohls to namixovat tak, že by to čtenáře sejmulo a chtělo by se mu po přečtení duševně blít. To s tou její vůní pod kůží je taky dobrej motiv, čet sem něco dost podobnýho, povídku od Johna Shirleyho. Mohls udělat, jak ho pronásleduje, mohhls popsat, jak je nasračku z toho. Jak třeba stojí v okně a sněží a on vidí Vltavu, to je vyloženě nevyužitej nápad - pohled na Vltavu vybízí na vlastenectví, na který on beztak z vysoka sere, je v tom poetika, temná ulice, vločky, zabitá kurva. Max Payne. Dále ten zvrat, kdy ona asi umřela - tak to ho sejmulo dost málo. Myslím, že na místě by byly vulgarismy a třepání s tělem a kecy jakože ať si přestane dělat prdel a tak. Dále "až nastalo naprosté ticho..." - ticho po čem ? Jako až se ozvěny jeho vzdychání při sexu s ní přestaly ozývat od stěn pokoje ? :D nebo až dopřirážel soused o patro výš ? :D Nemyslím si, že je to napsaný špatně, jen mi prostě připadne, že si to násilně utnul. Todle by se hodilo tak akorát na popis, jakože on to někomu popisuje, takle stručně. Na zprostředkovanej popis by to navíc bylo ještě dost barvitý.

..výborně..dougu..jen zkus změnit tu větu..naše těla se spojila v jedno..jinak tipuju!

Douger
06. 02. 2011
Dát tip
Děkuju, velice mě to těší=)

zaujalo. tip

Douger
05. 02. 2011
Dát tip
To jsem rád!=) Děkuju

Páčilo sa mi to

Bíša
04. 02. 2011
Dát tip
Hmm...

Douger
04. 02. 2011
Dát tip
To, co jsem chtěl popsat jsou pocity toho člověka... Náhled karambol... nádhernýchvíle vystřídané nekončícími psychotickými stavy... nebo spíš... končícími... (těmi prostředky jsem tam chtěl vyjádřit jen tu její absenci v sexu... Nechtěl jsem tam psát něco ve stylu: nehekala a to mi bylo divný... Popsal jsem to jako rutinní záležitost) Děkuju za komentář

StvN
04. 02. 2011
Dát tip
Prijde mi nezvladnuty styl, ktery jsi zvolil. Obsahove to ma byt jako drsna povidka, ale vyrazy jako "nase tela se spojila v jedno", to je spis jako z nejake cervene knihovny. Skoda, ze radeji, nez aby ses venoval primo okamziku, ktery chces popsat, tak se venujes obecnym informacim, jako napriklad ze byla prostredkem pro sexualni uspokojeni. To ctenar pozna i tak, to se mu nemusi explicitne rikat. Kazi to dojem z textu a ukazuje to na skutecnost, ze jsi uplne vypustil tvurci fazi. V tomto textu jsi popsal vlastne jen svuj namet na povidku. Melo by nasledovat to, ze bys napsal povidku samotnou.

Douger
04. 02. 2011
Dát tip
To jsem rád!=)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru