Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jak píšete?

09. 02. 2011
2
111
5544
Autor
lenkak

Tím, že jsem se rozhodla publikovat tady, díky několika kritikám se zamyšlím nad tím, JAK vlastně člověk "má psát".  Jak píšete poezii vy? Jdete hlavně po pocitu a formální stránku věci až tak neřešíte nebo se spíš zaměřujete na stavbu rýmu, rytmus apod. Nebo něco mezi a jak moc mezi? Díky za názory ;)


111 názorů

devian
14. 02. 2011
Dát tip
za mě píše moje služebná ale má to jeden háček - navádím tím lidi k pohledu na život z jejího hlediska a skrze její zkušenost posluhovačnou. někdy je to snad až zavádějící.

lenkak
13. 02. 2011
Dát tip
Děkuju, pomalu na to přicházím;)

LaMouette
13. 02. 2011
Dát tip
ja si myslim.. ze takovahle diskuse.. proc ne.. ze se ptas na veci.. kery Te zajimaj.. takze hlavu s tim.. jestli si udelala dobre nebo ne.. si nedelej. Spis je dobry pocitat s tim.. ze sou lidi vice ci mene ochotny Ti na otazky odpovedet.. a jak vidis.. sou tu i taci, kteri Ti odpovi.. i taci, kteri nejenze neodpovi.. le maji este i zcela jine potreby. Le to si myslim.. je naprosto normalni ve vsech sferach.. akurat ze na netu.. to porad visi dal a dal.. a je mozny se k tomu vratit.. dezto v normalnim zivote.. to proste wodplyne dal, at uz tazany odpovedel nebo ne. Nedej se odradit.. a dyz Te bavi psat.. a mas potrebu to tady uverejnit.. klido to proste udelej. Vsak on se urcite pod Tvyma dilkama wobjevi negdo.. kdo bude mit chut Ti k nim netso napsat. Chce to jen trosku trpjelivosti..:-)

lenkak
13. 02. 2011
Dát tip
;-)

--aaale..všichni v diskusích chatujou a stívn je starej prudič..tak je to..víš..:)) ..prej dialog..chaaa..

Nicollette
12. 02. 2011
Dát tip
druhej... a jéje.... dostala jsem od Vauda příliš silné víno a teď si nevidím pod písmenka :))))

Nicollette
12. 02. 2011
Dát tip
tady chatuje každej drrhej, ale... takže se neomlouvej... pravidla děláme všichni, ne jen ti vyvolení... to se zas neboj :)

lenkak
12. 02. 2011
Dát tip
Ale ano, respektuju to přece. Nechatuju, nejen tady. Bože, tak jsem udělala blbost, no a co, jedna diskuse snad nezboří svět, už mi to odpusťte. Jinak snad funguju v mezích, ne? ;)

StvN
12. 02. 2011
Dát tip
Dialog a chat jsou dvě různé věci. A tady by to mělo být především o dialogu mezi autorem a čtenářem.

lenkak
12. 02. 2011
Dát tip
Pišto, když se obrním, tak snad jo! Nicolette, říkám si totiž, že bolest umí psát nádhernou poezii...

Nicollette
12. 02. 2011
Dát tip
Já píšu zásadně když jsem na dně. A podle toho to taky vypadá :)) Povídky pak ještě někdy upravuju, ale moc mě to nebaví...

No, tak snad ti to vydrží.

lenkak
12. 02. 2011
Dát tip
Pišto, to je mi jasný, každý to má úplně jinak, což je vidět na první pohled už na výsledcích. Ale z toho, co jsem dostala za odpovědi, jsem si víceméně svůj závěr udělala. Takže, jak začal nový den a včerejší splín je pryč, jsem s diskusním fršlusem spokojená.

lenkat: Jenže to, jak to mají ostatní, vůbec nesouvisí s tím, jestli ses vydala na takovou nebo makovou cestu.

papouch
12. 02. 2011
Dát tip
závěr, neboli fršlus, je důležitá součást pušky, která díky své preciznosti a spolehlivosti přetrvala ve výbavě armád českých zemí od Františka Josefa až po Husáka. Říká se jí Menlicherovka. Uznávám, že tento blábol nemá s touto diskusí nic společného. U novějších zbraní byl fršlus nahrazen kombinovaným závěrem, ve vojenské hantýrce zvaným repete. :-)

lenkak
11. 02. 2011
Dát tip
Couro, děkuji za psychologickou analýzu. Tangens, tyhle starý Kabáty ještě znám. Jo, bude líp, půjdu- li na to tak vědecky jako oni. A vlastně o to mi celou dobu šlo- dozvědět se, jestli na to jít spíš vědecky nebo po emocích. Myslím, že dobrej závěr diskuse, no ne?

komedie
11. 02. 2011
Dát tip
:) nemam slov

papouch
11. 02. 2011
Dát tip
kejhy kejhy.. ehh, pardon, jsem se spletla, já husa pitomá .. píchy píchy!! ))

papouch
11. 02. 2011
Dát tip
já nejsem husa, já jsem .. tento ... ježek!!! .-))

komedie
11. 02. 2011
Dát tip
potrefená husa....:)peří jako peří :) zobák jako zobák, vid papí

coura
11. 02. 2011
Dát tip
pokud má být výsledkem této diskuze tvůj sebezpyt - dobrá,avízo tady jsem - dobrá, máš-li na mateřské málo kontaktů - dobrá, ale nesouhlasím s tím, že jsi někde jinde mimo období láska - páska, protože (možná falešná)submisivita tvého projevu spíše svědčí o opaku, taky mám pocit, že pokud se stylizuješ jako ne-vítěz nad vlastními limity a talentem, mrháš časem ostatních, jen saješ soucit a pozornost a používáš tu část ženství, kterou si nechám ráda ujít zkrátka: máš-li co říct, forma se najde a troška čtenářstva taky, jenže nevím, jestli chceš vývoj, nebo pohádkový obrat, neseď ve věži, zplesnivíš

papouch
11. 02. 2011
Dát tip
kdo je u Tebe cink??? ... tedáá.. cinyk?? Nebo jak se to .. tento .. Ty komédyje jedna? Aha?! :-)

komedie
11. 02. 2011
Dát tip
nemusíš psát dlouhý prózy..ale co jsem od tebe četla, tak si říkám,jestli by ti nesedla víc...no, uvidíš :)

lenkak
11. 02. 2011
Dát tip
Nějakou prózu jsem taky napsala, několik povídek, zkusím to sem pak taky vožit, jen tak pro info. To bylo ale dřív. Teď ne, ač to zní blbě, ale na prózu nemám čas. Utrhávám si kousky chvilek a to by mi na delší text zatím nestačilo.

komedie
11. 02. 2011
Dát tip
a nepřemýšlelas o próze? joujou :) číslo máš

lenkak
11. 02. 2011
Dát tip
Děkuju ;-) Avíza jinak vím, jak na ně, jen jsem si nebyla jistá, jestli musím pokaždý. Takže musím. OK, nesmím to brát tak vědecky. Tak směle do toho, úvod jsem si tu udělala fajnovej, číslo mám :-D

komedie
11. 02. 2011
Dát tip
lenka: prostě tu pár autorů začlo číslovat diskuse..a k jakékoli diskusi, která se jim zdála pitomá připsali číslo...takže byla první, druhá, třetí...a tak dále..proto čísla...Písmák je místo plné cyniků...a dříve to bylo tak,že bažanti dostávali čočku...teď už na sebe prskají všichni,takže je to fuk :) k tvé otázce: píšu spontánně,většinou mám za chvíli hotovo, a pak mi to dlouho leží v šuplíku.. občas nasadím rýmování,ale spíše mi vyhovuje verš volný.. a jestli chceš psát, tak piš, nemyslím, že psát by měli jen lidé s talentem, proč by nemohl psát kdokoli, kdo psát chce a koho to baví..když si tedy vážně nemyslí, že je to něco vyyjímečnýho a necpe to zhusta ostatním jako Anička dajdou,.. když z toho máš radost, tak piš :) talent nemám, psát neumím a píšu, proč bys nemohla ty? třeba budeš psát líp než kde kdo tady, to nevíš :) kome

Zbora
11. 02. 2011
Dát tip
Je zvláštní, jak úsměvně to dnes působí v konfrontaci s faktem, že to byl v té době normální standart. Až budou naši vnuci (a vnučice) číst úryvky ze soudobých plátků, asi to taky bude působit jak z jiného světa... :)

papouch
11. 02. 2011
Dát tip
(hele, to si nedělám srandu, pamatuju, že takovéhle bláboly skutečně v ´70 a ´80 vycházely běžně v denním tisku .. .-)

papouch
11. 02. 2011
Dát tip
Přesně tak, Zboro. Je nutné se sjednotit a pod vedením Strany dát dělníkům, rolníkům a pracující inteligenci takové umění, které si zaslouží! Vzorem nám buď Sovětský svaz, kde rázně učinili přítrž řádění přisluhovačů buržoasie a imperialismu, kteří pod záminkou tvorby líbivého umění se snažili nahlodat naši pevnou jednotu, ve které vytrváme a splníme tak cíl, jenž na nás klade usnesení posledního sjezdu Strany, a to hrdě se hlásit k odkazu soudruhů umělců, kteří svojí poctivou prací položili základ ke světlým zítřkům a budoucnosti, která patří komunismu! Smrt kapitálu!! Ať žije Umění s velkým U, naše, socialistické a lidové!

Metta
11. 02. 2011
Dát tip
klikneš na řádek s jeho nickem v rámečku "avíza" pod dílem, tím ho zamodříš, jedeš-li sepnutou myší, nabereš i ty pod ním a klikneš na odeslat - avízo se odešle těm modrým snad jsem to neřekla moc zmateně, zkus mi jedno poslat :-)

dadadik
11. 02. 2011
Dát tip
označíš ho v avízu pokud tam není, napíšeš ho do toho políčka pod.... a nepropadej panice tady, je tu hodně starých unavených, nejvíc pánů :) :)

lenkak
11. 02. 2011
Dát tip
StvN, vím, že Písmák není fórum, špatně jsem to napsala, když jsem byla myšlenkami u diskuse. Beru to tady ale taky hlavně jako místo, které je o dialogu. Pišto, tak jsem to nechtěla. Rozhodně nechci nic naservírovat, nechci ničí know how. Iniciativu jsem, myslím, projevila zatím co to šlo. Zbytek projevuju mimo Písmáka, píšu, upravuju, snažím se číst tady i jinde, i tu teorii louskám. Chtěla jsem prostě jen vědět, jak to mají ostatní, jestli jsem se vydala aspoň trochu správnou cestou. Vůbec mi není příjemný, co se tady teď děje, rozhodně jsem neměla zlej úmysl. Nešla jsem sem tlachat o dětech, takže všechno, co jsem tu napsala vnímám jako téma pro mě úzce spjatý s literaturou a mým psaním. Dali jste mi to prostě sežrat, dobře, beru to, ač je mi to prostě líto, přiznávám, moc to nedávám. PS poslední- když už zabírám místo a čas- kde najdu, jak je to s avízy? Když chci, aby si někdo přečetl mou reakci na jeho koment, zaškrtnu ho v avízu, nebo ne?

Zbora
11. 02. 2011
Dát tip
Je třeba učinit umění majetkem celé společnosti a tím učinit přítrž jeho vykořisťování kapitalisty a buržoazií! Lidoví umělci všech zemí spojte se!

papouch
11. 02. 2011
Dát tip
Ale umělec musí být hlavně obdařen láskou, láskou k Sovětskému Svazu, soudruzi!!

Zbora
11. 02. 2011
Dát tip
Milencem také, ale hlavně dobrým přítelem - lidu!

Rajmund
11. 02. 2011
Dát tip
Zbora-v prvé řadě milencem, prosím pěkně!

Zbora
11. 02. 2011
Dát tip
Já trvám na tom, že každý umělec by měl zvládat základy Marxismu-Leninysmu a být dobrým otcem!

..fabete..proč to avi? ..chceš tím něco naznačit?.:)

papouch
11. 02. 2011
Dát tip
..ano, rachotvhalíříchkeře to řekla - ber to všechno jako legraci.. či ještě lépe jako srandu :-) časem sama poznáš, kdo je tu užvaněný blb a kdo je nad věcí a kdo... kdo je kdo.. atd. :-)

Fabet Anal
11. 02. 2011
Dát tip
Nene, právě naopak! Na klavír hrajou (a mizerně) ti, co se nenaučili na housle. Což je přesně můj případ. Ale já jsem na rozdíl od 95% autorů na tomoto serveru jeden z mála, kteří si tento handicap hrdě přiznají. Trvám na tom, že každý opravdový básník by měl základy vázaného verše ovládat.

Zbora
11. 02. 2011
Dát tip
Pokusím se přeložit, co jsi napsal, jó? Na housle hrajou jenom neumětelové, co se nenaučili hrát na klavír, což tím skrývají.

Fabet Anal
11. 02. 2011
Dát tip
Já píši pouze rýmy zhusta neumělými... Volný verš je bahnem nerýmujících neumětelů, kteří skrývají svou rýmovní nedostatečnost. Ono to dá totiž práci vymyslet takové skvosty jako: Na pivečku pochutnav si v hospůdečce u nás na vsi vypravil se bratr Jan na pět dalších do Hajan...

Delahaye
11. 02. 2011
Dát tip
zdejší diskuze pod díly jsou určitou formou literárních fór .. jejich kvalita je samozřejmě determinována kvalitou a hlavně kázní a schopností přispěvatelů držet se literárních témat :-)

Lentak: No, vadí... Spíš je mi líto, že když někdo začíná a tápe, tak místo projevení vlastní iniciativy založí "diskusi" a čeká, že mu bude vše předloženo na stříbrném podnose.

StvN
11. 02. 2011
Dát tip
PISMAK NENI LITERARNI FORUM.

..neuřážej se..kašli na to..ono to neměly být urážky..)

lenkak
11. 02. 2011
Dát tip
Smysl pro hunor snad nějakej mám, uvidíme, urážky mě zamrzely a překvapily, ale už si zvykám ;)

lenkak
11. 02. 2011
Dát tip
Alespoň mají díky stupidním blbům o zábavu postaráno ;-)Děkuju za podporu.

..Lenak..to je tak..když se sejde víc lidi..s IQ 11O až 125..:o)) ..ber to jako srandu..je tu drsné prostředí..ale oni to nemysli špatně.:))) ..bez smyslu pro humor ovšem nepřežiješ..)

lenkak
11. 02. 2011
Dát tip
Kamile a Janino, děkuju! Chodím na víc fór (ne literárních), ale tohle se mi tam nestalo nikdy. Ale propříště vím, že tady diskutovat už nebudu. I když nechápu, proč- jakože bažant musí dostat čočku? No, nevadí. Taky mám ráda spíš volné verše, ale přesně, jak tady psali, není to jednoduchý a mám s tím větší problémy, než s těmi rýmy. Metto, jakmile bude čas- jistě chápeš- moc ráda si přečtu tvoje věci, ať vím, jak to vypadá s inspirací s potomkem :) Pišto, myslela jsem, že když jsi mi zbytečně přispěl do mé zbytečné kvetoucí diskuse, tak bys rád třeba přečetl i mou reakci, proto jsme ti poslala avízo ;-) Dotazy mi zbytečné nepřijdou, prostě začínám a tápu- a nerozumím tomu, proč ti to tak vadí? A co ta čísla znamenají se asi nedozvíme?

No, když už jsem dostal avízo... Autorce se při všech těch zbytečných dotazech podařilo vykřesat jeden nadmíru dobrý nápad - to hledání v diskusích podle témat. Je pravda, že zejména pro nově přišedší tu podobná funkce citelně chybí. Doporučuji nějak rozumně to zformulovat a poslat Derovi zprávu s dotazem.

..leak..ber ty vtípky s rezervou a zasměj se tomu.. ..zakládat na písmáku diskusi je o hubu..jako nováček zvlášť..:) ..podívej..já jsem psala s rýmy od osmi do patácti let a pak mi na jednom autorském čtení učaroval volný verš a mám ho prostě ráda rozhodně i jako čtenář.. ..ovšem i volný verš má své zákonitosti a neumí ho každý..ačkoli si někteří myslí..že není nic lehčího.. ..no a jak je to se psaním? ..někdy tě prostě najednou osvítí ispirace a báseň máš za dvě minutky..jindy máš sice nápad..ale jednu báseň píšeš hodiny..dny i déle..aspoň u mně je tomu tak.. ..hlavně netlač ze sebe nic násilně..nestojí to zanic..) ..tak piš..hlavně když tě to baví..:)

Lenko ká, já se taky divím, kde se v lidech bere to povýšenectví, zejména, když tě vůbec neznají a nemají ani ponětí, co jsi zač, v každém případě je to tady pravidlem. A to přesně do té doby, než zapadneš do nějaké "party". Pak to přestane a začnou se trefovat do někoho jiného. Jsou to STÁLE TI SAMÍ, kteří to dělají, za chvíli je poznáš. Jsou na všech diskuzích, jsou vždy arogantní a nad věcí, a co je typické, jejich autorská stránka neobsahuje ani jediné dílo, které by stálo za zmínku. Čili, vítej na Písmáku...

Norsko 1
11. 02. 2011
Dát tip
Proč mi připadá, že se tak stydíš. Stydlivost je nutná v začátcích, potom nastupuje nutnost vyjádřit vše v té nejsyrovější formě milý márve

Norsko 1
11. 02. 2011
Dát tip
Co když přijde delaháje a udělá z tebe debila? Co uděláš ty, papouchu

papouch
10. 02. 2011
Dát tip
ach tak! hnutí mysli! Kup si sysli.. nebo křečci.. :-)

Metta
10. 02. 2011
Dát tip
lenkak: jj materství je fakt pro kulturu a duševní život zabiják - spadneš ze zámku do hluboké černé kobky, ale po čase hrabání tam narazíš na zlato, na pravý a poznáš líp to jenom kočičí :-) píšu sem bych se ujistila že jsem ještě schopna splácat větu v čj:-)

Norsko 1
10. 02. 2011
Dát tip
Když se nadřeš moc, milá lenkak, většinou to stojí víš za co. O tom, co jsi prožila dříve, se nemluví, o tom se píše

lenkak
10. 02. 2011
Dát tip
Talent u mě právě asi nehrozí. Ale baví mě to, vynhradím to nadšením pro věc. Mateřství je pro poezii (a celkově pro kulturu a duševní život)zabiják, ale je to fajn :)

lenkak
10. 02. 2011
Dát tip
Příště už tu chybu neudělám :) Jsem na mateřský, mám holčičku rok a půl, takže právě čtení je u mě možná to nejsložitější, ale je to tak, už teď to na sobě vidím, slovní zásoba se tenčí a inspirace utíká.

lenkak
10. 02. 2011
Dát tip
Však píšu, že to bylo před deseti lety a dneska se tomu spíš musím smát, když teď čtu ty typický základní chyby ;-)

lenkak
10. 02. 2011
Dát tip
No, drsnej vstup na Písmáka ;-) Nebudu polemizovat s lidmi, které můj stupidní dotaz obtěžoval a MUSELI tu kvůli mně trávit tolik času. Na urážky nemám čas ani chuť. Všem ostatním moc děkuju! Asi jsem se opravdu špatně vyjádřila. A zřejmě takový stupidní dotaz nebyl první, nebo co znamenají ta čísla? Chtěla jsem si i vyhledat, jestli se tady něco takového už psalo, ale nenašla jsem hledání disusí podle témat, jen podle měsíců. Jde mi o tohle, psávala jsem ty svoje lásky- pásky před cca deseti lety. A teď bych se chtěla ke psaní vrátit, ale, jak to napsat, nejde mi to jako dřív. A potom, co mě právě Mirosláwek tady upozornil na formální nedostatky, za což mu ještě jednou děkuji, napadlo mě, jak vlastně se má "správně" psát. Stojím úplně na začátku (nejen psaní), takže prostě hledám a tápu. Psát mě hlavně baví, naplňuje a pomáhá. Delahaye, asi tak jsem to myslela, jestli to sypete z rukávu anebo se na tom nadřete? U někoho to právě vypadá spontánně, u někoho ne, Michale Té. Jinak ano, psát neumím, ale ráda bych. Nestíhám a nepobírám jednotlivě reagovat, takže se omlouvám a ještě jednou děkuji za vaše názory.

Michal Té
10. 02. 2011
Dát tip
Když se takhle ptáš, tak psát asi neumíš, poezie se nepíše cíleně.

Rajmund
10. 02. 2011
Dát tip
Zpracovávám námět a hlubokou myšlenku podle harmonogramu práce. V něm jest obsaženo vše, z čeho se básnička skládá. Důležitá je ovšem invence. Její podpora leze do peněz.

moorgaan
10. 02. 2011
Dát tip
jak moc mezi? ...uplne doprostred ... a cim je "mezi" vic roztahnuta tim vic do hloubky ...pro psani poezie je dobre mit dobre namocene pero!

a2a2a
10. 02. 2011
Dát tip
1) Nejprve musím mít nutkavou potřebu něco konkrétního vyjádřit 2) Někdy, spíše však výjimečně, mám spontánní nápad a báseň je de facto do 20 minut hotova 3) Většinou však, mám-li onu nutkavou potřebu, dost hodně přemýšlím, co a jak to sdělit, abych nebyl banální v obsahu 4) Pak až v poslední řadě propracovávám formu, přičemž základní nápad mi na mysli vytane zpravidla souběžně hneds onou nutkavou potřebou na počátku. Dříve jsem psal ve vázaném verši a je to opravdu dobrý základ, pokud ovšem nemáte na mysli nějaké obyčejné rýmovačky, nyní mi vyhovuje veš volný.

dajakbol
10. 02. 2011
Dát tip
Metta: „je ale škoda, že mnozí poté, co si někdo dá tu práci upozornit je na formální nedostatky, vyletí jako čertík z krabičky v domnění, že jde o útok na jejich city vyjádřené v díle" Áno. No a potom sú tu tí šampióni, čo si myslia, že keď zvládli elementárne základy prozódie, sú ich diela nedotknuteľné. (Alebo aspoň akosi poistené, proti drsnejšej kritike.) Ech.

Fouraix
10. 02. 2011
Dát tip
tadyk rovnou na písmáku a se stopkama. mám na to vždycky minutu včetně vložení

Zbora
10. 02. 2011
Dát tip
Jdu po pocitu, jemuž se snažím dát odpovídající formu. A nebo taky naopak.

technicky vzato perem nebo tužkou. Jinak viz Garth a Kamil Sikora. Delahaye, ty taky?

Tak vážně: Člověk by se neměl při psaní básní pokoušet opouštět rým, dokud ho neovládá. Začni vázaným veršem, teprve potom přejdi k volnému. Bohužel, na Písmáku to vypadá tak, že první etapu básnického růstu 90% zdejších "umělců" prostě v pohodě přeskočilo...

Kecko.

Delahaye
10. 02. 2011
Dát tip
omyl, hochu, zacykluji se zásadně plánovaně ! Taky Tě rád vidím, milý Pišto :-)

Delahaye ironicky komentuje počínání některých diskutujících, kteří se záměrně nevyjadřují k tématu, čímžto se sám záměrně nevyjadřuje k tématu. Tyhle jeho neplánované zacyklenosti zbožnuju :)

Metta
10. 02. 2011
Dát tip
je ale škoda, že mnozí poté, co si někdo dá tu práci upozornit je na formální nedostatky, vyletí jako čertík z krabičky v domnění, že jde o útok na jejich city vyjádřené v díle

Garth
10. 02. 2011
Dát tip
no.. abys měla odpověď, měla bys nejprv říct pro koho a proč chceš psát? papouchu (a spol, falešný Skinnere etc)... místo udílení čísel zkuste masturbovat, je to příjemné, nezaneřaďuje diskuze off-topic posty a autorovi diskuze to pomůže úplně stejně :-)

Delahaye
10. 02. 2011
Dát tip
to není pocit, milý nore, je tomu přesně tak. přihodil jsem pouze do diskuze svůj názor na jednotný povýšený odsudek diskutérů a dále na dojem z tvorby některých zde. jak to dělám (či spíše jsem dělal) já, si nechám pro sebe, nechci se vystavit nebezpečí diskvalifikace své tvorby :-))

Norsko 1
10. 02. 2011
Dát tip
Měl jsem takový pocit, milý delaháji, že místo toho, abys autorce odpověděl, jak to děláš ty, zabýváš se svými pocity, jak to dělají ostatní. To mi nepřišlo šťastné

Delahaye
10. 02. 2011
Dát tip
kdo si myslíš, milý nore, že jsi, abys mi radil, co mám nebo nemám dělat ? pokud vidím, tak ty jsi odpověděl autorce skutečně vyčerpávajícím způsobem, kristova noho

Metta
10. 02. 2011
Dát tip
píšu sem z voleje a momentální potřeby:-P, jak se mi to zrovna chce a zoban narost nevracím se radši, abych to formálně upravovala což je nejspíše chyba, tak si ze mě neber příklad :-)

Norsko 1
10. 02. 2011
Dát tip
Místo těch keců, milý delaháji, byses mohl pokusit autorce diskuse odpovědět. Co říkáš

Delahaye
10. 02. 2011
Dát tip
ta otázka není až tak hloupá, jak se zde všichni mohou přetrhnout, aby to co nejvíc dali tazatelce najevo .. jen je nepříliš šťastně položena. Měla by spíše znít, jak moc chladný kalkul je za tvorbou každého .. a že z některých tvořitelů čpí konstrukce na sto honů ..

Norsko 1
10. 02. 2011
Dát tip
nevolal jsem tě. kristovanoha byl povzdech nad stupidností autorky diskuse, která si myslí, že jí někdo prozradí svůj know-how, a že bude přenosný. děsně mě to udivilo, ještě teď kroutím hlavou

Norsko, no, mě číst nevadí. Tak co?

Norsko 1
10. 02. 2011
Dát tip
proč?

indián pojídající v cukrárně indiány je vlastně kanibal...

Norsko: co?

Ptali se v cukrárně: Jak sníte indiána? Najednou, či postupně? S kávou, či čajem?

ptali se barvoslepého indiána: Jak sníte? Barevně, či černobíle? Jejich skalpy jsou nyní k vidění v muzeu kultury původních obyvatel v Lincolnu...

ptali se indiána: jak sníte? Barevně, či černobíle? odpověděl: Barevně, jak jinak...

A kvete a kvete.

Norsko 1
10. 02. 2011
Dát tip
jak píšu? si něco přečti, kristovanoho

..papouch měl asi na mysli číslo v posteli..vy dva..:) ..já na rým peču..

9752

papouch
09. 02. 2011
Dát tip
šmarjááá.. honem číslo!!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru