Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Děsivá láska

07. 04. 2011
8
28
2384
Autor
lenkak
Praská křehké sklo,
kdy přátelství
se mění v lásku.
To led se hroutí pod prsty,
to hlubina stahuje šat
k sobě.
 
Ptáci jen letí nad hlavou,
v hejnu šedém
bez očí,
příliš jasným úsvitem
dalších cest
s bílou nocí
a černým dnem.
 
 
 
 
 
 
 
 

28 názorů

lenkak
01. 04. 2013
Dát tip

Přesně tak. Akorát pak když ten kontext už z paměti vymizí, zdá se to kolikrát až jako blábol- konkrétně ty volné verše, ty jsou na to hodně náhlé, bych řekla.


No většinou to mám tak, že bych to nenapsal vůbec, jenže to co píšu vždycky vzniká v nějaký situaci a rozpoložení a není možné to vytrhnout z kontextu.


lenkak
01. 04. 2013
Dát tip

Děkuju- teď  bych dala jen tu druhou sloku, ta první mi přijde- přesně jak tu někdo psal- patetická.  Máš to taky, že po nějaký době bys něco napsal jinak nebo nenapsal vůbec? :-)DeadKennedys- propast nebo propást? :)


Jo, tohle je fajn. Hezky napsáno, ty obraty jsou dosti působivé. Tip*


a co propast hodnyho kamarada ? :))

lenkak
17. 04. 2011
Dát tip
moc díky!

lenkak
12. 04. 2011
Dát tip
Tak prózu promýšlet musím, to určitě, mluvila jsem o poezii. Ale taky jak píšeš, korekce určitě, jen v poezii je základem ten hozenej cit a potom až s tím třeba pracuju dál. Včera jsem to zkusila víceméně obráceně, rozumem a moc to nedopadlo, viz. Sacré coeur. No, s pokračováním absolutně nevím, nemám nápad ani málo. Ale vydrž, určitě bude.

lenkak
11. 04. 2011
Dát tip
Tak to máme absolutně odlišný přístup :) Já naopak píšu zase hodně nepromyšleně a intuitivně a ta horká hlava mi právě dodává slova. A víš co, přece si můžeš psát, co chceš, ať jsi osobnost jakkoli "divná". Projde, neprojde, nemůžem se zalíbit každýmu, hlavně, že jsi s dílem spokojenej ty. Ale už jsem tedy dnes dala radši kategorii MIMO, abys měl radost ;-)

lenkak
10. 04. 2011
Dát tip
Díky moc, Juno :) Naše bolesti si vcelku rozumí.

lenkak
09. 04. 2011
Dát tip
Takže to myslíš v rámci toho, že kategorie indispozice se nedá komentovat? Nebo že se člověk za to jakoby schová? To asi jo, i když já beru tu kategorii jako "psané ve velmi slabé chvilce" nebo tak nějak. Tyhle diskuse psnaým slovem jsou na prd, člověk nikdy nepochopí napoprvý, co tím druhý mínil, se pak nedivím, že se to všude po netu hádá... Stačilo by slyšet intonaci a jsem určitě doma, jak to myslíš ;)

lenkak
08. 04. 2011
Dát tip
Jo, takhle tomu rozumím :) Nebylo mi jasný, co tam dělá ten úchyl a sadista. Leč nesouhlasím, myslím, že i indispozice může být dostatečně umělecká. Prakticky, u mně se jedná vždycky o nějakou tu indispozici- inspirují mě. Kdybych byla šťastná, s největší pravděpodobností bych nepsala.

lenkak
08. 04. 2011
Dát tip
Nerozumím, jak to myslíš?

lenkak
08. 04. 2011
Dát tip
Koloušek, Ksav- díky moc!

koloušek
07. 04. 2011
Dát tip
T*

lenkak
07. 04. 2011
Dát tip
Díky moc všem, je to intenzivně niterný vystižení mýho stavu, proto to vypadá takhle. Vpodstatě by se to dalo zařadit i mezi "indispozice".

gabi
07. 04. 2011
Dát tip
mne sa páči *

Možná se Ti dobře podařilo vyjádřit co jsi chtěla, ale rozhodně jsi nepřišla s něčím, co už tady v mnoha lehce obměněných podobách už je.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru