Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Maminka

13. 05. 2011
2
2
1201
Autor
malý_orlík

Vlastně je to slohovka jako za domácí úkol do školy, ale chtěla jsem to dát na posouzení i sem. :)

 

     Mamka je Vodnář a měří metr padesát osum. Má neuvěřitelně malý obvod zápěstí. Ani číslo bot a délka prstů nedosahují nijak velkých rozměrů. Dlouhé, štíhlé nohy i opálené a vypracované tělo jsou jí vlastní. Ráda nosí veselé barvy. Má svůj vytříbený styl. Nejraději nosí rifle a tričko. Jednoduché, ale vždy pěkné, dozdobené decentními šperky, z nichž nejvíce mamka nosí stříbrné prstýnky. Stříbrný má též piercing v pupíku. Pod ramena dlouhé, rovné, hnědé vlasy jí často jen tak volně spadají kolem ramen, ráda si je i dozdobí sponkami a roztomilými malými skřípečky. Její uhrančivé, velké oči v barvách křehkého jarního kvítí, jehož jméno zní pomněnky, spolu s neobyčejně plnými a smyslnými rty dominují jejímu oválnému obličeji, který často rozzáří bělostný úsměv. Máma si hodně zakládá na dobrém vzhledu a příjemné vůni. 

     Co do povahy je mamka hlavně aktivní, bavící, bezstarostná, charakterní, klidná, naslouchavá. Taky je obětavá, pečlivá, podporující, pořádná, pozitivní, přátelská, přesvědčivá, přirozená, romantická, rozverná, samostatná. A nesmíme opomenout vlastnosti jako sebevědomá, spolehlivá, taktní, ulítlá, upřímná, urovnávací, věrná, veselá, vůdčí, vypravěčská. Není co dodat, prostě anděl. Navzájem se sobě svěřujeme, protože ani jedna by tajemství té druhé nikdy nikomu neřekla, natožpak aby je proti ní použila. Máme v sebe navzájem plnou důvěru. Zároveň se také podporujeme v těžkých situacích, kterých v dnešní době není pomálu. Řídí se heslem: Nečiň druhým, co sám nemáš rád. Nemá ráda  aroganci, lži, nadutost, chamtivost, přetvářku. Naopak se jí zamlouvá slunce, květiny, zpěv, kytara, něha, tanec, vůně, romantika i různé výlety. Má hudební sluch, uměleckého ducha, smysl pro krásu a estetiku.

     Mamka má ráda posezení u kávy s kartami a nějakou pěknou pohádkou puštěnou v pozadí. Ani čtení jí není cizí. Knížky, časopisy, noviny, vědecká  literatura a jiné tiskoviny. Nejraději však má knihu 20 000 mil pod mořem od Julese Verna. Jejími dalšími koníčky jsou aktuální dění, cestování, fotografování, hudba, posezení s přáteli, tajenky a kvízy, tanec, venkovní aktivity, výlety, vzdělávání a zpěv. 

     Pro mou mámu jsem se rozhodla z toho důvodu, že byla, je a vždy bude mně nejbližším člověkem. 


2 názory

Děkuji mockrát. Jednička byla.

Chigwell
05. 06. 2011
Dát tip
Doufám,že jsi za tu slohovku dostala jedničku.Ať už je toto dílko jakékoliv,dávám velký tip za lásku v tobě *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru