Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sándor Petöfi - Dunaj

25. 05. 2011
9
7
2405
Autor
heartrate

tak jsem si taky zapřekládala, jen tak pro radost :) zde je původní dílo, k překladu jsem použila rovněž překladač Google + nápovědu stran výrazu emberszív A Dunán Folyam, kebled hányszor repeszti meg Hajó futása s dúló fergeteg! S a seb mi hosszu és a seb mi mély! Minőt a szíven nem vág szenvedély. Mégis, ha elmegy fergeteg s hajó: A seb begyógyul, s minden újra jó. S az emberszív ha egyszer megreped: Nincs balzsam, mely hegessze a sebet.

 

 

má loď už prošla mnoha bouřemi

a utrpěla četná zranění


 

jakkoli kruté rány mohly být

nesvedly zlomit v srdci vášeň, cit


 

a když pak má loď z bouře vyvázla

zhojila se mi každá rána zlá


 

však je-li lidské srdce zraněné

to žádný balzám nevyhojí, ne


7 názorů

heartrate
26. 05. 2011
Dát tip
děkuju, Franco, Ty jsi tak hodný :)

Metta
25. 05. 2011
Dát tip
krásné a věrné .-)

Všetko sa dá..len treba trošku chcieť..a tak ako si to dokázala TY, tak to pri trošku ochoty dokázal aj aleš-novák a teploušek. Som veľmi rád, že nakoniec to nebude také jednoznačné ako to ešte ráno vypadalo...Na záver by som chcel povedať že obdiv a uznanie si zaslúžite všetci traja a v mojich očiach už len pre tu odvahu sa pustiť do niečoho tak šialeného ako je prekladať maďarskú báseň - ste víťazi.Držím Vám palce a teším sa na to kto bude víťazom v očiach ostatných a tým aj zadavateľom nového kola, ktoré by sa vyhlásilo pondelok a ukončenie by bolo zase sobotu - v 20.00 hod. Teším sa čo si na nás ostatných víťaz pripraví, čo to bude zas nejaká podobná "šialenosť" alebo zvolí niečo jednoduchšie...

heartrate
25. 05. 2011
Dát tip
děkuji mnohokrát :) nejdřív se mi ta soutěž zdála nesmyslná - překládat z maďarštiny, když člověk neumí ani slovo maďarsky, to je přece blbost - a teď mě samotnou překvapilo, že se to vážně dá!

za odvahu, za vystihnutie podstaty skrytej v pôvodnom diele za príjemnú hru so slovom....a samozrejme držím palce!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru