Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Alpa 99

12. 12. 2001
1
0
1886
Autor
RadeX

Jak jsme byli týden mimo (ČR). Povídání o týdenním výletu do Rakouska do Alp se zlatým hřebíkem v podobě zdolání GROSSGLOCKNER HOCHALPEN STRASSE.

ALPA 99

 

obrazek [http://www.infos.cz/raster/kolo/alpa99/18.jpg]

 

Již několik posledních let nás Honzík pravidelně obtěžoval s myšlenkou zajet na kolech někam za hranice naší milé republiky, přesněji do Alp. Stavěl jsem se k takovým nehoráznostem v podstatě záporně, neb jednak nejsem v pobytech v zahraniční nijak zběhlý, druhak se mi nezamlouvala představa být s mým drahocenným kolem v neznámé zemi, kde se hovoří neznámou řečí, platí neznámými penězmi a člověk je z obecného pohledu vetřelcem. Stanovisko jsem změnil až na jaře letošního roku. Po dlouhé zimě jsem měl cykloabsťák jako hrom a pomalu se začínalo mluvit o Pohodě '99, ale to měla být jen brnkačková týdenní vyjížďka, takže Honzovy plány s Alpou jsem tak nějak duševně akceptoval. Třetím hrdinou, který si troufl vydat se na toto šílené dobrodružství, byl Pavel. Je zajímavé, jak se Pavel za poslední rok dokázal markantně vypracovat. Živě si vzpomínám na jeho absolutně první cyklistický křest v Noname Open '98, kde se po 5ti ujetých kilometrech v prvním kopečku za Kostelcem na Hané začal vyptávat, kdy už tam budem. Přesně o 385 dní později tentýž Pavel stojí před Honzovým baráčkem a spolu s námi montuje na zelenou Škodu 120 (krycí jméno Esmeralda) stojan a do něj své kolo značky AUTHOR. Je 14.8.1999. Jedeme do Alpy!!!

 

Pokračování tady ===> ALPA 99

 

(Jednotlivé podstránky obsahují kapitoly: Aklimatizace, Flákací den, Fucking weather, Gorily v mlze, GrossGlockner Strasse - zlatý hřebík, Domů)


Popelucha
15. 03. 2002
Dát tip
:-))) Jo, kdybys viděl to dynamo... sem přišla za bráchou, protože to tak dycky dělám a říkám, ňák mně nefunguje dynamo, nechceš se na to podívat? a on říká, no jo, ale ono není rozdělávací, čili když ho rozdělám, tak není zaručeno, že ho ještě dám dohromady... a já sem řekla nevadí, stejně nefunguje, že. A tak on to dynamo rozdělal a pak mně ukázal vnitřek a říkal, to se jako divíš, že to nefunguje? A v tom kovovým válečku byl takový bílý slepenec, no a to byly druhdy ozubená kolečka. Čili bacha na dynama, vevnitř sou z umělé hmoty!

RadeX
14. 03. 2002
Dát tip
:-) Že jsme lepší? Já Ti nevim. Ty s těma botama na podpadku a bržděním dynamem - navrhuju remízu. ;-)

Popelucha
13. 03. 2002
Dát tip
Tenhle je nejlepší, bezva fotky a dobré hlášky... Hmm, ste lepčí, páč ste dojeli až na Franz Joseph Höhe, což my teda ne. Ale zase jsme jeli úplně odspod.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru