Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Queen of bitches 4

20. 06. 2011
4
6
888

Byl víkend a zrovna mi napsal kamarád, že nemá co dělat. Jeden z mála kamarádů, se kterými jsem ještě nespala a snad mě to i chvílemi lákalo. Má přítelkyni, asi dva roky, ale přítelkyně je trochu kurvička, protože se rok z těch dvou let scházela s mým kamarádem a do toho měla ještě přítele. Studuje v Brně, takže mají víkendový vztah. Kuba je fajn kluk, jen kdyby tolik nepil a neměl sklony v podnapilém stavu osahávat všechny přítomné lidi aspoň trochu připomínající něžné pohlaví.

Pamatuji si, jak jsme byli někde na chatě, dost jsme se opili a Kuba se sápal za mnou do postele, přičemž si cestou sundával kalhoty a pak chtěl i trenky. To jsem mu nedovolila. Cestou neustále opakoval, že to tý Alence nemůže udělat a do toho škytal. Situace jako z nějakého komediálního filmu. Dovedla jsem ho k umyvadlu a donutila vypít z mých hrstí asi litr vody. Pak jsem vlezla do postele a on beznadějně za mnou. Nechala jsem ho spát vedle mě, ale usnula jsem během půl minuty a myslím, že on taky. Vedle nás se na mě před usnutím ještě potutelně usmívala spolužačka, která celou konverzaci slyšela.

Uspořádala jsem párty u sebe doma, nakoupila jídlo za zbytek peněz z mého malého dobrodružství a pozvala dalších pár lidí. Přijel pár spolužáků, kteří se dali dohromady hned po začátku školy. Připadá mi zajímavé je oba pozorovat. Jejich první zamilovanost, naivní představy, touhy, jejich důvěru v něco, co je již předem takřka jistě odsouzeno k zániku. Důvěru v to, že spolu zůstanou už do smrti. Navíc ona je Ruska a on Čech. Odlišné kultury, skoro si nerozumí, ale hlavně, že se mají rádi. Láska je holt dost nepredikovatelná záležitost.

Všechny mé kamarády svezl další můj kamarád- Dalibor. Je hodný. Víc bych o něm asi nedokázala říct. Ale ano. Dokáže být i zlý. Pokud jde o mně, chová se příšerně mile, udělal by pro mě všechno. Musel být za každou cenu lepší než ostatní, a tudíž se ochotně ujal grilu a pak celou hodinu vykřikoval, jak dobře to uvařil a jak si zaslouží uznání a pochvalu.

No jo, muži. Jak málo jim stačí ke štěstí. Hlavně se dobře najíst, vyspinkat, nějakej ten sex a pochvala, že byli dobří (nejlépe samozřejmě v tom sexu). Nicméně co se týká mých kamarádů, tak se Dalibor choval dosti připitoměle. Žárlil, a nedokázal dělat celou dobu nic jiného, než upozorňovat na sebe trapnými hláškami anebo shazovat mé kamarády, jež na mě mrkali posměšnými pohledy a občas i pohledy zhnusení.

Po pár hodinách, večeři, sklizeném nádobí a muzice v plném proudu si Dalibor odskočil na záchod. Zřejmě to, jak jsem se bavila s kamarády bylo na něj trochu moc, a tak se- poprvé v životě v jeho pětadvaceti letech- opil do němoty. A pozvracel si kalhoty a celou mojí koupelnu. Jako malý chlapeček pak přišel za mnou, abych mu půjčila nějaké kalhoty, kde že si může vyčistit zuby, že je mu to trapné a zahrnoval mě dalšími omluvami. V tu chvíli mi přišla zpráva od mého bývalého přítele a dalšího kamaráda- Petra. Petr je malíř, designér, studuje dvě vysoké školy a… má přítelkyni. Pět let. Pozvala jsem ho také na tu ,,vydařenou“ párty, abych nemusela poslouchat celý zbytek večera již vystřízlivělého Dalibora.

Hodně jsme pili, koupili jsme dvě basy piv, které jsme s přehledem vypili v šesti lidech. Petr navrhnul, že má doma ještě jednu basu piv, ať prý jedu s ním.Souhlasila jsem, Kuba se ke mně naklonil a pošeptal mi: ,,Tak hodně štěstí, já vim, že se ti líbí.“ Nechápala jsem, jak to na mně může být tak vidět. Vlastně jsem nad Petrem nikdy nepřemýšlela jako nad partnerem. Má přece přítelkyni. Ale slušelo mu to. Na sobě měl kšiltovku, vzhledem k tomu, že je poloviční cikán, tak se nemusí opalovat, světlé džíny a triko s límečkem. Nechala jsem ho řídit moji červenou lásku, samozřejmě to byla pěkná blbost, protože kdyby nás zastavili, tak by něco pravděpodobně nadejchal. Ale jeli jsme jen o dvě ulice dál k jeho domu.

Naše rozhovory o smyslech života, o malování, o různých konceptech jeho děl, o umění, o malířích, o probíhajících výstavách… Naplňovalo mě to celých těch sedm let, co ho znám. Jenže nějak byl pro mě zapovězený. Byl zadaný.

Zhruba poslední rok si neustále stěžoval, že jsou víc kamarádi s jeho přítelkyní. Že její smysl života je někde jinde, že nechápe jeho práci a umění, že si s ní o tom nepopovídá. Pak na půl roku odjela na Krétu a on za ní nemohl přijet, protože si to nemohl dovolit a musel pracovat na svojí firmě. Měl podezření, že ho tam podvedla. Tuším, že asi opravdu ano. To byl moment, kdy vztah s ní na okamžik vzdal. Přišla jsem jako obvykle na kafe k němu do ateliéru a po chvilce mi nabídnul masáž, když jsem konstatovala, že mám ztuhlá záda. Na oplátku jsem mu taky natřela olejem jeho snědá záda a chvilku ho masírovala. Otočil si mě tak, že jsem najednou seděla u něho na klíně. Pevně mě sevřel boky jednou rukou a druhou mi podpíral lopatky. Zaklonila jsem se pod náporem jeho rukou a jeho žádostivých rtů. Políbil mě. Já jsem ucukla, sebrala pár věcí, co bylo v jeho ateliéru a odjela domů.

,,Mám ty piva,“ řekl ustrašeně, protože jeho prudérní otec, který se k němu na nějakou dobu nastěhoval, se šel podívat, co se dole děje. Mířili jsme znovu ke mně a nic se nestalo. Žádný polibek. Žádný vášnivý sex v autě. Chtěla bych to? Vždyť má nefunkční vztah s přítelkyní. Nemám se čeho bát.

Všichni postupně odpadávali a já jim vrávorajícím krokem ukazovala jejich pokoje. Naštěstí máme velký dům v jehož celém jednom křídle se rozprostírá můj troj-pokoj s vlastní koupelnou. Pozvala jsem ho nenápadně do svého pokoje a odpadla jsem na postel. Během vteřiny jsem spala, ale vím, že i v tom podnapilém stavu jsem přemýšlela, jestli s ním chci něco mít nebo ne. Došel pustit hudbu do vedlejšího pokoje, z něhož se valila tak trochu hiphopová melodie. Pamatuju si, že když jsme spolu chodili, poslouchali jsme ji neustále. Probral mě, když zabořil hlavu do mého klína a stáhnul mi kalhotky. Něco se ve mně najednou zlomilo a strašně jsem ho chtěla. Líbali jsme se notnou dobu, protože jsem jeho hlavu přitáhla nahoru a chtěla jsem proniknout do jeho mysli. Marně, byli jsme oba dost opilí na to, abychom si uvědomili něco jiného než naše momentální pokušení a touhu.

Držela jsem jeho mužné ruce, které byly rafinovaně potetované na zápěstí tak pevně, jak to jen šlo. Chtěla jsem mu tím říct- ,,Neodcházej! Neubližuj mi už!“ Vniknul do mě a já ho v tu chvíli chtěla strašně moc milovat. Celým svým tělem i duší. Jenže- nešlo to. Milovalo se s ním moje tělo, ale moje mysl byla někde jinde.

Když se udělal, odvalil se na bok a já ho objala. Víc než sex jsem chtěla cítit jeho tělo, jak mě objímá a chrání. Vědět, že jeho polibky patří mě. Ještě tu noc odešel a ráno se u mě neprobudil…


6 názorů

Má přítelkyni 5 let, bydlí s ní a musel jít za ní... Ačkoliv to z toho možná nevyznívá tolik..

Prosecký
24. 06. 2011
Dát tip
Proč odcházel?

aleš-novák: Máš pravdu, větu předělám. Prosecký: Co se ti nezdá na Ještě tu noc odešel?.. To mi nepřijde divný. No a s tím motivem peněz to bude ještě dovysvětleno. A to je defakto vyvrcholením celé story. Nicméně má to i pár vedlejších linií, hozených trochu víc do úvah. Koncept celkově mám vymyšlený. Pro účel písmáku bude zkrácen a bude cca na dalších 6 pokračování.

tahle věta by si zasloužila předělat: Držela jsem jeho mužné ruce, které byly rafinovaně potetované na zápěstí tak pevně, jak to jen šlo.

Prosecký
21. 06. 2011
Dát tip
některé věty podivně stavěné: "Ještě tu noc odešel a ráno se u mě neprobudil…" pak píšeš, že máte velký dům, ani mi uniklo, proč tedy nemáš dost peněz? ale celkově by bylo škoda nepokračovat, zajímavě napsané. Máš rozmyšlené, jakou to bude mít linii? Tip.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru