Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dítě

15. 08. 2011
5
6
1080
Autor
mánemá

Bylo léto. Alespoň při pohledu do kalendáře. Jedenadvacátý srpen. Město vypadalo zbídačeně, jak ho promáčel vytrvalý déšť. A já tam, na chodníku, kde si voda našla ve výmolech cestu, seděla a dál už nechtěla. Kolikrát už.

Dívala jsem se na tu malou holku, trochu línou a rozmazlenou. Tušila jsem, že se před mýma očima odehrává vlastní souboj – jít a nejít. Jako když jsem byla mladší a před usnutím přemýšlela, jak může existovat někdo nade mnou, když mé vlastní vnímání je přeci nejsilnější. Ovládám svět, protože ostatní lidé jsou loutky bez citu, bez vzpomínek.

Stále prší. Ta malá holka nemá jinou možnost: vstát a jít. Třebaže jsem vymyslela špatný konec, není cesty zpět.

Cestou domů, stále zabraná do vzpomínek, míjím starší paní. V každé ruce nese igelitovou tašku, které se skoro dotýkají země. Uvědomím si, že potkávám samu sebe.

Není pochyb, a přidám do kroku.


6 názorů

Grafik
26. 08. 2011
Dát tip
*

Markéta
20. 08. 2011
Dát tip
snad rozumím...tedy zdá se mi, že ano. existenciální tématika mi byla vždy blízká... Patrně by téma šlo zpracovat zdařileji etc., přesto se mi to jako pokus líbí. nedotažené mi to nikterak nepřijde. a vítej po dlouhé době :) t*

mánemá
17. 08. 2011
Dát tip
Díky všem.

StvN
16. 08. 2011
Dát tip
Uniká mi smysl. Třebaže to je "jen" miniatura, přijde mi nedotažená. Nevim, co k tomu napsat víc. Hlubší kritika se jaksi nehodí.

Honzyk
16. 08. 2011
Dát tip
...sis teda vybrala datum..., ale libi se mi dost ta destka zarputilost, to teda jo!)*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru