Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Slohová práce mě a mojí kamarádky

10. 09. 2011
2
3
2840
Autor
malý_orlík

Ona-osnova Já-zbytek

 

Moje budoucnost

Já a Tereza

S mojí kamarádkou Terezou (Hagrid) si plánujeme společnou budoucnost v Americe. Plánujeme už dlouho a nedávno se nám konečně podařilo naše sny sepsat do následujících řádků. Bylo složité vybrat z našich rozličných možností a přání to  nejreálnější.

Střední školy herectví

Tento rok jsem se rozhodla že se začnu pilně připravovat na výuku. O svém názoru jsem přesvědčila i svou kamarádku, takže se budeme učit spolu. Chci se dostat na střední hereckou školu a stát se úspěšnou herečkou jako je moje favoritka mezi zpěvačkami i herečkami Fergie (Black Eyed Peas) a zahrát si v nové verzi filmu Planet Terror. Je to můj nejoblíbenější film. Pokud se na školu nedostanu, budu se snažit uplatnit jako Fergiina osobní bodyguardka, případně uklízečka. V uklízení mám již praxi, díky mé kamarádce, které pravidelně vynáším koš. Možná se to nezdá, ale i v koši se dají najít zajímavé věci. Jestliže mi ani práce uklízečky nevyjde, půjdu dělat popelářku. Tato dvě povolání mají k sobě docela blízko.

Od 18ti společný dům s Terezou

Na osmnáctý rok našich životů máme naplánováno společné bydlení v jejich stávajícím domě. Tereza je nadšená, mně se to nějak nezdá. Je to tím, že budu mít pokoj 1x1m2 a Tereza zbytek. U mě v „pokojíčku“ bude stůl se zásuvkou na klíček, kde budou uloženy  naše  její úspory. Šetříme totiž na můj výlet za Fergie, případně dlouhodobý pobyt v USA.

Ve 23 letech vzhůru za Fergie

Je možné, že ji budu nahánět po celých Spojených státech, ale to mi nevadí. Pro ni vše. Až ji najdu, nabídnu jí svoje osobní služby výměnou za autogram. Pokud odmítne, uteču. Pokud přijme, uteču taky. Schovám se v nejbližším obchodě s módou Fergie a vykoupím všechny boty, aby měla Tereza radost. Vrátím se zpět do České republiky a budu zase šetřit. A pak, kdoví. Možná se k Fergie ještě vrátím. Ale pokud ano, zase uteču. Ovšem v případě že neuteču, ustálíme se s Terezou v USA a rozjedeme tam náš velkolepý byznys. Náš úspěch spočívá v tom, že budu vzdychat blahem nad Fergiiným ucpaným záchodem a nastotisíckrát Bohu děkovat, že ho mohu vyčistit zrovna Jáááááá. Takto to bude pokračovat každou hodinu, minutu, vteřinu mého života, než se Fergie ocitne na smrtelném loži. V ten okamžik se zastřelím, abych jí mohla otevřít Nebeskou bránu.

Moje závěť

Po mém dramatickém skonu odkazuji veškerý svůj majetek Tereze Hagrid Hučíkové. (Těch mých pět švestek, aby si mohla udělat Klevetovic slivovicu.) A Karin Václavíkové 5000kč jako honorář za celoživotní výpomoc při domácích úkolech, jako je tento. Po smrti mě nechte zmrazit, a vystavte mě v kabinetu paní učitelky Bronislavy Hronové, ať vzpomíná na nejchytřejší žákyni v oblasti češtiny kterou kdy za svůj život měla tu čest učit. Kdyby jí moje maličkost v jejím kabinetě znepříjemňovala školní dny natolik, že by se rozhodla vzdát svého úspěšného (chacha) místa učitelky na pustiměřské základní, přestěhujte mě k ní do ložnice. V tomto stavu strnulosti mi bude ctí poslouchat její několikahodinové přednášky. S přáním pevného zdraví a pevnějších nervů Elenka Klevetová :**

P.S.:Za mých 300 000kč kupte paní učitelce Hronové nové auto. Potřebuje ho. 


3 názory

S těmi pěti tisíci mě čeká zářná budoucnost, tak budu muset Elenku zbavit života, abych si jich užila ještě za mládí ;D

:D to ano, ještě že mi odkázala alespoň těch pět tisíc, jen mi bylo líto Terezy, když vedle mě dostala jen ty švestky, to budeme asi muset ještě přepracovat :D

je dobré mít jasno :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru