Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Odhalení ryze skandální :-(

29. 12. 1999
1
0
2233
Autor
Merle

Je přiznání polehčující okolnost?

Nejdřív jsem si myslel, že to bude sranda. Takovou jsem měl radost, když jsem ji dopsal. Pak když jsem viděl vaše ohlasy, a hrozně jsem se styděl. Některý z vás už to nejspíš tušej, ale těm ostatním, co mě moc neznají dlužím vysvětlení. Jedná se o moje dílko *********!!!. To celý byl jen vtip. Naprosto bezobsažná slátanina seříznutá do podoby sonetu (dle Krytykova vzoru - tedy vzoru pro sonet ;-) ). Od rozhodnutí po uveřejnění to netrvalo ani půlhodinu (což je u mě na psaní směšně krátkej čas). Tak trochu to byl i pokus, jestli vůbec dokážu něco podobnýho stvořit. Osobně takovýhle básničky nemám rád, hlavně pro jejich nesrozumitelnost. O to víc mě mrzej nadšený reakce, který to vyvolalo. Jako bych se chlubil cizím peřím. Omlouvám se všem, co v tom viděli můj básnickej růst, a vůbec i těm všem ostatním. Nejhorší na tom je, že jsem si vždycky přál nadšenou pochvalu od Břízy! No, osud si s náma někdy pěkně pohrává, a tak jsem si sám spadl do svý vlastní jámy...
JiKo
03. 12. 2000
Dát tip
No jo přesně jak jsi říkal. Ale nevěš hlavu. Je to naše chyba, nás obsahistů :-) Já bych ti tam asi napsal krásná lyrická momentka :-) Básně má dobrý, ale ten Merle je nějakej divnej :-)

Prokletí
03. 12. 2000
Dát tip
obsahisti??? m.

Prokletí
17. 10. 2000
Dát tip
*Odhalení ryze skandální :-( no a je to tady ... zlobím se, něco takového se mi nedělá .... >>:( naštěstí se mi před odesláním tipu a zařazením do mých nejob. dostala do rukou poslední mikeova kritika ... příštrě mi další "slátaninu" nehlas, nevim, jestli bych o ni měl zájem.../:o( m.

Regins
28. 06. 2000
Dát tip
Teda Merle ,ani nevíš jak Tě chápu ,stalo se mi to samé (taky jsem se pokusil o něco takového)dopadlo to fakt podobně, myslím s tím ohlasem (ne samozřejmě asi tak dobře jako Tvoje)ikdyž ne tady na písmáku .Vyhrotilo se to tak,že jsem z toho měl špatný pocity (nenašel jsem se v tom ,bylo mi to dokonce hodně cizí,zašlo to tak daleko ,že mi to připadalo až komerční z mé strany)Jinak nazor na to mam stejnej jako Ty ,jak už jsem Ti myslim někam psal. Jo jsem rád ,že se v tom schodnem

Merle
28. 06. 2000
Dát tip
Reginsi, dík za pochopení. Zatím jsi jedinej... ještě jednou dík.

B.Ezejmenij
04. 01. 2000
Dát tip
ale ovšem tobě tebe sadisticky přeji... no...
TOHLE se přece nedá vyhodit... to je geniální ...
:)))
prostě ...
a Břízu ... toho jen tak nedostaneš... :))))
on se sám ještě nedostal :))))

Merle
03. 01. 2000
Dát tip
Díky ó velcí Písmáka (bez ironie) za podporu a za pochopení.
Jestli příště napíšu nějakou "slátaninu", raději to přiznám předem.

Bibša
03. 01. 2000
Dát tip
Zarytě mlčím. Řídím se pravidlem : zapírat, zapírat, zapírat, a když to nejde omdlít, a když to nepomáhá umřít !!!!! :-))))

ALOHA
03. 01. 2000
Dát tip
Merle, ja neomdliem, radšej pri plnom vedomí zomriem, aby som zaprela, že som omdlela :-)))

B.Ezejmenij
03. 01. 2000
Dát tip
no jo... no jo... už si nevzpomínám na svou kritku k tomuhle pokusu... ale podívám se... Vim jen, že mě to hodně zaujalo tim, že mi to k tobě zkrátka nesedělo :))

kačka
01. 01. 2000
Dát tip
Ač "znalá", umíš se hezky podkopat ******!!! Zdařilý pokus :-) Dosazeně na vlastní větev - spěchám s pilkou napomoc :-)))))
Přiznávám polehčeně, že se mi to moc moc líbilo, protože skryté bývá odhaleně hezčí upřímností. A pak, já ráda hledám, ještě raději, když najdu - a třeba svůj význam :-) maličkostí :-) mrtvě nyju z tebe ! :-)))))))))))

Krytyk
29. 12. 1999
Dát tip
Stal ses obětí důvěry, díky tvému věhlasnému jménu si dal každý záležet a hledal význam i tam kde podle tebe nebyl. Na druhé straně nemůžeš popřít, že náhodně vybraný sled dadaistických slov tvoje báseň není a jasně vidíš, že nesrozumitelné slátaniny mohou a nemusí mít obsah. Nikdo z nás neví, co se skrývá přesně za významy našich osobních slov, jde o chuť a důvěru věnovat se nalézání, nasávání inspirace. Ani takovým přiznáním, které jsi sem učinil jsi možný obsah básně nepopřel, vždycky ji lze vyložit i bez tvého úmyslu.

Bříza
29. 12. 1999
Dát tip
Merlíku !!! :-) - neber to tak tragicky !!! - Já Tě chápu - taky se mi víc líbí básničky, kde význam bije do očí - zvlášť pokud to za to stojí...:))) - Ale druh básniček jako píše Krytyk a o jaký ses pokusil Ty, je někde jinde. Je to jako nález zajímavého kamene - když s ním otáčíš sem a tam, občas zableskne zlatá žilka, občas se slunce odrazí od plošky krystalu... Není to celostní vjem - jako epický obraz, ani popis - sdělení situace autora a její ilustrace. Vyžaduje dolování a kutání významu ze strany čtenáře. To je nepříjemné a namáhavé, ale občas to za to stojí, protože vypadne netušený význam (někdy subtilní, jindy jak rána palicí). Autor leckdy osedlává své podvědomí, které automaticky napíše cosi významotvorného, aniž si je toho vědom - to je právě ta zajímavá hra :)))
Kupříkladu - aniž jsi chtěl jsi napsal: "...Ze slabosti silných mrtví nyjí..." - dává Ti to význam ??? Mě ano! Vztahuji to na Písmáka - na nás - kolik z nás je doopravdy potencionálně básníky ? Možná nikdo ... Možná pár ... a co ti ostatní ?! Je jim umožněno zkoušet , ukazovat svá díla ostatním, dolovat v lomech vlastních citů - nesedne Tvá věta na tuhle situaci jak ulitá ???
;-)
- ta básnička je fakt dobrá - jeden tip máš ode mne :)))

Sarken
29. 12. 1999
Dát tip
No dobře, přiznávám žes mě dostal. Něco takovýho by mě vůbec nenapadlo, ale fakt je, že jsem v tom smysl našla a to i v poslední větě i když jsem ji pochopila trochu jinak než Bříza.Přiznání se jako polehčující okolnost bere, většinou.
KRÁSNÉho SILVESTRA PŘEJI

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru