Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Obrana mlčení

13. 11. 2011
8
6
1080
Autor
/Markéta/

ne, nemusí se někdy mluvit, aby člověk vyjádřil úžas, lásku, vděk..

nemusí se vždycky mluvit/ o padající mlze zvečera/ o východech slunce nad věžemi kláštera/o krvavém měsíci/ každý to vidí a přece mlčí/stromům od modlení opadaly listy/ a v nich ... starý herec v masce kašpárka...rolničky má na čepici/ jakási tajuplná něha/ o tom důležitým se ani nedá mluvit/ o rozechvělých prstech dvou milenců co se z velké lásky nemůžou pustit, jinak by se jim srdce rozskočilo/ o babičce co je jako anděl (a není to jen tou noční košilí s jemným vzorkem), vráskami protkaný obličej, nejkrásnější úsměv na světě, jen úzkost z toho jak čas teče mezi prsty, mezi reklamními letáky a hloupými řečmi a že někdy bude pozdě a nebude vůbec...stahuje se krk, nedá se na to myslet/ že nebe a země se stýkají jak přesýpací hodiny...když v posvátném tichu kněz proměňuje hostii/ natáhni ruku pro kapku věčnosti na dlaň/nemusí se vždycky mluvit...


6 názorů

Mlčení je krásná věc. Ano tip*

Chigwell
19. 11. 2011
Dát tip
Ne,nemusí...*

/Markéta/
14. 11. 2011
Dát tip
Jan Šuránek: poslání je, že jisté věci slovy nepopíšeš..

Taubla
14. 11. 2011
Dát tip
jj

Já ti nevím. Je toho tam hodně, ale přelétá to z jednoho do druhého a já sám to nedokážu dekodovat, co je vlastně poselstvím tvého textu.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru