Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

U zubaře

16. 11. 2011
8
14
1837
Autor
Hloubavá

Miluju zubaře!

     Taky chodíte neradi k zubaři? Já teda jo, až donedávna. Před pár lety skončila moje paní zubařka a já hledala jako šílená někoho nového. Nakonec jsem našla svou bývalou žákyňku a hned jsem se k ní nahrnula (jó, protekce, to je mrcha). Přivítala mě se slovy: „Tak na tenhle okamžik, až Vás budu mít na lopatě, jsem se těšila už dlouho!“ Věřila jsem jí. Vím, jaký má smysl pro humor. A opravdu – vždycky jsme se nesmírně nasmály a já se přestala bát.

     Až… V únoru mě rozbolel zub. (Šestka vlevo dole.) Pochopila jsem, že je zle, protože byl už dlouho na odpis a přežívaly jsme spolu jen silou (mé) vůle. Po víkendových drogových hrátkách (to už jsme spolu dva dny nespaly) jsme oba už nereagovaly vůbec na nic. Zub bolel zcela nezávisle a samostatně, ať jsem baštila cokoli, a mně to bylo jedno. Jen jsem věděla, že v pondělí se spolu rozloučíme.

     V devět ráno jsem „ležela“ před zubárnou a TĚŠILA SE, až se usadím do křesla a Zuzka vezme kleště. Ale to jsem nevěděla, na co se těším! Pacholkovi se totiž ode mě nechtělo, a tak si už v dětství zasunul kořeny hezky pod sousední zuby!

      Akce proto probíhala následovně: Zuzka viklala se zubem, sestra mi držela hlavu, aby neviklala i se mnou, a já v pauzách hlasitě fandila své už dost zoufalé zubařce. Po hodině (opravdu HODINĚ) se situace změnila – povolala se posila! Přichvátal kolega z vedlejší ordinace a oba lékaři si práci rozdělili. Zuzka jakýmsi dloubákem zoubek nadzdvihávala, doktor viklal, otáčel a jinak kejklil, sestra držela mou hlavu a já už ani nefandila. Já se vduchu modlila ke všem svatým (ne, že by to bolelo, ale – co je moc, to je moc). Za hodinu dvacet to zub vzdal a všichni jsme si oddychli. Bylo to vítězství!

     I cesta domů byla veselá – metrem (s přestupem) a pak vlakem. Celou tvář jsem měla sice umrtvenou po injekci, proto jsem si připadala docela v pohodě, ale lidé se po mně dívali stále udiveněji, dokonce šokovaně. Až když jsem neviděla na oko – pochopila jsem! Celou jednu půlku obličeje jsem měla oteklou tak, jako bych se dívala do úlu, jestli jsou včely doma. Otok mizel zvolna čtrnáct dní a dokonce i mí žáci mě litovali.

     A proč Vám to tu vyprávím? Před chvílí mi vypadla plomba – sedmičla vpravo dole…


14 názorů

Hloubavá
01. 12. 2011
Dát tip
FAE BOMB - A půjčíš mi je? Alespoň do divadla?

FAE BOMB
30. 11. 2011
Dát tip
Tak to máš ty zuby v docela zuboženym stavu. To já si zuby prakticky nečistim a kaz mám jeden za 4-5 let. Vostatní z rodiny si zuby čistěj' a kaz maj' minimálně každý dva roky. CTChBŘ? Naši předkové asi věděli, proč si zuby nečistit... :-)

Hloubavá
22. 11. 2011
Dát tip
Jsem odhodlána se tvé rady držet!

Kočkodan
22. 11. 2011
Dát tip
Dlouho at chybí dotyk klestí, A kdyz uz prijde, vice stestí!

macecha
20. 11. 2011
Dát tip
a moje, ta mě hezky okrádá ... T***

Hloubavá
18. 11. 2011
Dát tip
Tak to teda mě ta moje Zuzka dost šidí! Vždycky mi říká - A nejíst alespoň 2 hodiny!!! Ach jo! Tak TO jí nedaruju! :-)

8hanka
18. 11. 2011
Dát tip
to verim,v nasej rodine mame tiez to "stastie", ze niektore korene narastli krivo a roztahuju sa pod susednymi zubami, este nas vselico caka...vzdy je to lepsie v kresle zubara, ktoreho sa nebojime:) Mna raz dokonca ponukla orieskovou cokoladou a kedze som po osetreni hned nemohla jest, zabalila mi:)

Hloubavá
17. 11. 2011
Dát tip
Já se své zubařky taky nebojím - za tenhle exkluzivní zážitek vážně nemohla. :-)

8hanka
17. 11. 2011
Dát tip
tiez som mavala hrozu zo zubarov, posledne roky nie, mam konecne fajn zubarku, na ktoru nedam dopustit, je prijemna, usmievava, aj ked o kus odo mna mladsia, chova sa ku mne ako k dietatu - pozorne, citlivo, vysvetluje, co bude robit...zachranila mi viacero zubov, co by ini zubari uz davno vytrhli. Nemala zlutovanie iba s osmickou - vraj tie sa neoplati zachranovat, prinasaju len problemy... za napisane *****

Chuděro, to muselo být šílené. O zubech bych mohla napsat spíš nekrolog...Potřebovala bych narazit na zlatou žílu, anebo zubaře - sponzora chudých. Obojí z říše pohádek. Nejvíc se děsím, že mi zase vypadne jednička vpředu (!)

Hloubavá
16. 11. 2011
Dát tip
To se to směje, když se nemusíš bát otevřít pusu ta bouřky!

kasparoza
16. 11. 2011
Dát tip
Sice nevím o čem mluvíš, protože díky své jedinné plombě mám velmi malé zkušenosti, ale pobavilo mě to.

srozumeni
16. 11. 2011
Dát tip
Brrrrr! Strašně se bojím a strašně s Tebou soucítím. Tak ať Ti to dobře dopadne. A líbí se mi, jak je to vtipně napsané. A to jsem si myslela, že o takových věcech se nedá žertovat...***

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru