Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Roztržitost

26. 11. 2011
8
9
1564
Autor
Hloubavá

Prostě to tak je.

     Jsem učitelka a JSEM roztržitá. Jistě znáte ty úžasné staré filmy o roztržitých kantorech – a těm bych mohla velet! Vím, teď vás napadne, že přeháním, nebo se vytahuji, ale je to hořká pravda. Jsem prostě hrozně roztržitá.

     Když potřetí během deseti minut uháním dvě patra do sborovny tam a zpět, žáci mají radost! Hlasitě mě povzbuzují a měří mi čas. Někdy, když ředitelka číhá, trhám rekordy. To pak mám aplaus a jsem chvíli slavná.

      Má sláva se odvíjí od toho, co zrovna nesu (tedy, co jsem původně přinést chtěla, ale zapomněla). Nesu-li opravené diktáty, fan klub je velmi úzký, vracím-li se pro papíry na písemku, nefandí mi vůbec nikdo a rekord není vítán nadšeným potleskem. Zato když jdu zjistit datum školního výletu, jsem oblíbená! (Jak mě mrzí, že školní výlet je jen jednou ročně!)

     Tuhle jsem se nějak „polepšila“ a týden (fakt TÝDEN!) jsem se pro nic nevracela. Školou se to rozkřiklo a já viděla v očích svých žáků vždy po příchodu do třídy takové nadšené očekávání. „Tak konečně jsi je nadchla pro dějepis,“ říkala jsem si blaženě a blábolila o úžasné době přemyslovské. A pak to přišlo – já zapomněla mapu! Klima třídy se výrazně změnilo, dětem hrály v očích čertovské ohníčky a já pochopila – ne pedagogické mistrovství, ne úžasní Přemyslovci, ale moje roztržitost byla příčinou!

     No a od té doby si dávám pozor, abych vždycky něco zapomněla ve sborovně. Jsem totiž úžasná, protože jsem roztržitá!


9 názorů

kasparoza
27. 11. 2011
Dát tip
Jsi úžasná a jsi i roztžitá - :-D

macecha
27. 11. 2011
Dát tip
T***

Hloubavá
26. 11. 2011
Dát tip
Děkuji všem. Upřímně! :-)

renegátka
26. 11. 2011
Dát tip
hezký příběh, z nedostatku udělat přednost*

nostalgik
26. 11. 2011
Dát tip
...úžasná v roztržitosti úžasná bez roztržitosti úžasná stále... :o)

Hloubavá
26. 11. 2011
Dát tip
8hanko - na základce nelze - oni všechno ničí, takže, co zapomenu, pro to se vracím. A do sborovny? Tam nesmí žák bez dozoru kantora ani nakouknout! (Oni i kradou, víš!) :-)

8hanka
26. 11. 2011
Dát tip
Preco neposielas pre pomocky do zborovne studentov? Ak si dobre pamatam, u nas to tak byvalo...kdeze profesor nosit mapu...to bola povinnost tyzdennikov...stare casy:)*

srozumeni
26. 11. 2011
Dát tip
pěkné...***

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru