Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Lullaby

27. 11. 2011
1
0
885
Autor
malý_orlík

 

    Na následujících řádcích vám popíšu svou oblíbenou hrdinku Lullaby ze stejnojmené knížky. Autorem je J.M.G. Le Clézio. 

     Lullaby je mladá dívka jejíž věk můžeme jen odhadovat. Má blonďaté vlasy. Ráda se obléká do přírodních barev. Pohodlně a lehce. Na svou dlouhou cestu si oblékla zelený pletený svetr, hnědé manšestrové kalhoty, bundu stejné barvy, vysoké boty s krepovou podešví a přes rameno tašku. 

     Co se týče vlastností, myslím, že Lullaby je rozhodná. Jednou ráno si řekla, že nepůjde do školy a nešla. Rozhodla se, že se vydá na cesty, odejde z domova. A tak šla. Neměla žádné pochybnosti, nebyla nervózní. Naopak úplně klidná a vyrovnaná. Touží po svobodě. Doma i ve škole se cítí jako v kleci. Proto odchází. Je velmi inteligentní. Po cestě občas počítá úhel lomu slunečního světla a povrchu moře. Cituji: "Bylo to možná něco jako matematický příklad. Máme skálu tvořící úhel 45° a jinou skálu vzdálenou 2,5 m od malé kručinky. Kudy povede tečna?" Takovéto věci ji baví, matematika a fyzika.  Ve skalách se pohybuje opravdu obratně. Po kamenech skáče jako kamzík. Skvěle drží rovnováhu. Je dobře sportovně založená. Miluje moře, ptáky, přírodu, slunce a stromy. Líbí se jí bílé lodě plující po modrém moři daleko za obzor. Má ráda ticho. Je naprosto samostatná. Samotářská, zasněná, to je Lullaby. 

     Tuto uzavřenou mladou blondýnku jsem si vybrala proto, že se z ní během jedné hodiny čtení stala moje kamarádka. 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru