Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Plavba do neznáma - část 6. Podivná osoba je kouzelník

26. 12. 2011
0
0
303

 

,,Hned tam jdu" řekl jsem a  bleskurychle jsem se zvedl od stolu, dal jsem pokyn námořníkovi se zprávou aby šel za mnou, když sem  vyšel na palubu a viděl jsem noční hlídku jak hledí přes palubu  podíval jsem se stejným směrem a viděl jsem vzdalující se zářivý bod, oslovil jsem tedy velitele  hlídky ,, Jedničko podejte hlášení o pohybu osoby" velitel Jménem jednička se nadechl a v mžiku odpověděl ,, Osoba se zhruba deset minut snažila najít duté místo na přídi lodi když se jí to  nepovedlo, hodila mi jakousi láhev  a potom odešla v láhvi  byl vzkaz, ale vůbec nejde otevřít bude to asi tím že je určena pouze pro vás protože je na ní nalepená etiketa s vaším jménem" ,, Dejte mi tu láhev Jedničko " ,  když mi jednička podal láhev  ukázal jsem mu gesto kterým si na naší lodi naznačujeme " díky kámo " a  úspěšně  jsem otevřel láhev a vyndal z ní  vzkaz od tajemné osoby stálo na něm :

 

Podivný cizinec pro nás jsi kdepak jsi asi přišel k naší vědomosti, mi o tvé lodi víme vše, ale ty skrýváš se nám jen, příště  tě mé magické já navštíví takže dneska nespi příteli, hlídej si záda v každé chodbě, dej  si pozor ať neuvízneš v této zemi, ať najdeš mapu ve své lodi ukrytou  a ostrov v ní zajatý osvobodíš dříve než zlý pán dosáhne svého cíle, musíš projít mlhou a naše město nalézt, ale musíš  jít sám, takové jsou naše pravidla při porušení se zvednou zloby stavidla.

Inu to je zajímavé pomyslel jsem si, sroloval vzkaz vložil ho zpět do lahve a zas jsem ji zašrouboval, poté jsem šel do své kajuty a lahev skryl do své tajné skrýše,  celou noc jsem nespal a  ve tři hodiny ráno  byly slyšet podivné zvuky připomínající zatloukání hřebíku do dřeva .

 

POKRAČOVÁNÍ PŘÍŠTĚ!

UPOZORŇUJI ŽE KAŽDÉ SLOVO A PÍSMENO JE ČISTÝM VÝPLODEM MÉ FANTAZIE A MÝCH  RUKOU.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PŘÍSNÝ ZÁKÁZ KOPÍROVÁNÍ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru