Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O lásce křečka ke Slunci

22. 02. 2012
1
3
877
Autor
malý_orlík

Omluvte prosím mou chabou slovní zásobu, jsem holt jen křeček.

Ahoj, jmenuji se Sisi a jsem křeček. Bydlím v krásném domě se zahradou a zamilovala jsem se do Slunce. Vstávala jsem brzy každé ráno, abych ho viděla vycházet. Když pak konečně první sluneční paprsky prořízly ranní šero, moje srdce se rozzářilo štěstím. Vyběhla jsem věn a ono mě hřálo. Já tančila jeho krásu. Slunce mě přitom všemi svými paprsky něžně objímalo.

Večer naopak mé srdce posmutnělo. Slunce se totiž ukládalo k spánku. V noci jsem zůstávala sama. Bála jsem se. Občas jsem se pokoušela spát, ale většinou nocí jsem probděla v sedě na zahradě, čekajíc na Slunce. Ráno mi pak vždy mé štěstí vynadalo. Když jsem mu však vysvětlila, že je to jen proto, že ho tak neskonale miluji, usmálo se a objalo mě. 

Tak to chodilo den co den, po celý rok. Až jednou, jednou Slunce nepřišlo. Už nesvítilo, nehřálo, neobjímalo. Alespoň mě ne. Krátký je ten život křečkův. Ach běda. 


3 názory

temny_stin
22. 02. 2012
Dát tip
jop, povedlo se ti to :)

je to ale roztomilí

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru