Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

karaoke remorkér

07. 03. 2012
2
12
1133

http://www.youtube.com/watch?v=OOO4ROO_sPM

 

Večer,

vycházím ven za světem

prohlédnout si vztahů váhy

slyšet řeči, sladké snahy

šedá těla pod světlem

 

Na chodnících městských stínů

- jsem karaoke živel (-přítel)

padá prach z oken, i těl

a kyselý déšť na zmrzlinu

 

Lajdám se a uvnitř chřadnu

jak bylo by mi s tvými loby

u písní mě berou mdloby

asfalt chladne, nezapadnu

 

Slunce,

ponurosti remorkére

na západní straně rudá

v rosé trávě horká půda

v letním městě kecky s térem


12 názorů

Tak to me tesi, ja, ackoli to asi neni uplne 100% OK, pisu co citim a jak to citim. A kritiku beru, jako SMER, nikoli vrchni svrchovanost ;)

Mno, mě osobně se to docel líbí.

Whitesnake
07. 03. 2012
Dát tip
Už jen dovětek, protože se naše přímky asi jen těžko střetnou: NIC NEPŘEBÍRAT, ale učit se, nasávat, orientovat se, vnímat.

chci se posunout. A mit krom talent pto psani MYSLENEK i jejich TVAR. Ale neni to snadne, neco prevzit od nekoho, styl, finty, obraty..

Whitesnake
07. 03. 2012
Dát tip
Jde o to - jak se učíš :-)To jsem moc nepochopil. Jistě, lze se vypsat, pokud má člověk nějaký talent (což individuálně zabere několik let, anebo číst, číst, číst... myslím tím i literaturu obecně, prověřené básníky i prozaiky - a sem tam i něco odborného. Jsou zde totiž jen 2 začínajících psavců: ti, kteří si takováto slova berou opravdu k srdci a chtějí přijít na kloub ba krásu vázané poezie a pak ti, kteří si myslí něco o chytrácích a blábolistech a spokojí se s pár tipy od nepříliš hodnověrných čtenářů. Konstruktivně řečeno: zkus si, až dostaneš třeba první výběr od někoho, koho si za jeho názory a tvorbu vážíš, zanalyzovat, proč tě "ovýběroval", v čem ty sám vidíš posun od svých minulých děl atd.

Tak to je fajn, ze slysim i kladny nazor na par radku ustrykovanych neurony :)

Tak to je fajn, ze slysim i kladny nazor na par radku ustrykovanych neurony :)

No, vzdyt ja se ucim, jeste zde nemam udany titul "poetist of the world" :) D.

LadyLoba
07. 03. 2012
Dát tip
líbí se mi to celé děkuji ta poslední strofa vyčarovala vzpomínky na chvilky horkého léta a ještě mě zaujalo ;-) "Loby lze rozlišit na obranné a útočné." http://cs.wikipedia.org/wiki/Lob_%28tenis%29

Whitesnake
07. 03. 2012
Dát tip
Popněkud nudný kolovrátek - chybí tomu jiskra, co by zapálila fádní rytmus. A rýmy typu "za světem/pod světlem" jsou prostě slabé, zde se jedná pouze o nebjevnou souznělost a to i s přivřením všech tělesných otvorů. Pokud cítíš ve vázané formě možnost své petické realizace, nezbývá než se o této metodě naučit něco víc, než jen říkankově kumulovat abba schéma. Jistý potenciál máš.

No, aspontak ;)

Bj.
07. 03. 2012
Dát tip
zaujala mě až poslední sloka (slunce) ta se Ti povedla ;)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru