Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vepřové prasečinki

Výběr: Pipo
13. 03. 2012
18
115
7947

Vjenováno Radimovi hodnému, kurva

Tož kurva, lidi zlatí! Ten muj paprika mongoloidni mně nasral. Prasim takhle v kuchyni omáčku z přejetého kocůra a najednó zabučeni z garáže jakodyž vjede neskušené kravě do rycochu veterinářovo předlokti. Tož tam naburácám a Starý stoji u ponku a drži sa za roskrok a šude kref a mamo ježišikriste, vrtam tadyk dirky do kusu plexiskla a najednó fik, praskne vrták, ježišmaria, mam ho asik v pinďóru!

Ty hovado! zabékala su. Maš mit nožiska křižem dyž děláš s vrtačkó. Eslik máš kokota v hajzlu, tož tě zabiju, přisahám na nohu od stola, kurva!

A paprika mamo nepřisahej, to už tu jednó bolo, račik mně hoť rychlo do špitálu.

Tož sme osedlali trabant, kurva a jeli do Olmického krankenhauzu, tam mu ten vrták z brka vitahli, debilovi gramlavému a prý Pani Vošková, tyden teť mosí mit seksuálni klit, vite, než se to zahoji. To vite, nasrala su sa svinsky! Kurva já potřám protahovať pulinu i sicnový kráter třikrát denně, kurva, to si ze mně děláte kozi kurva? A oni ne a dali nám eště jakůsik mastičku na kokota, tož sme to zali a jeli dom.

Doma su starého zkriplovatělého zalígrovala do komory, abi mi zbitečně nechodil na očiska, a pak sedla k čopitači mému modernimu a udělala to jako každá správná roba. Šla na jakůsik perverzni seznamku a bjehem pjeti minut si nabrnkla čupr gut mladého ogárka anik nevim odkud, kurva. Menoval sa Radim a mněl svinsky krásného knira a bradku, a mezi kytárami dole statné přirozeni, mnohem lepči než jaké má muj smradlavec starý. Poslala su mu fotki frndule, sicny a mlikárny a za chvilu bola ruka v nohávě, kurva, domluvili sme sa, že dalši den dorazi. Nachystala su veliké pohoštěni! Sud pivni vyvalila, škvarky nandala do miski, jednohupki zpráskala, zelné placki uklohnila a šelijaké dalši srágory k jidlu.

Dyž přišel zitřek, vyfintila su sa mohutně, nandala na šecki piski barvu červenů od sinátora z tuby, bo to sa fšem samečkům libí, učesala sa železákem, kurva, dala prič co nejvic muňki, oblekla do nejlepčich teplášisek a pak už enem čekala, až sa objevi moja náfštěva mrdaci. Asik tak za deseť minut nebo pjet hodin, kurva, bórák obrofskí sa objevil a z něho vystůpil Radimek. Kníri mu svinsky romantycklo vláli ve větru, na zádech mněl kytáru šňůró přikurtovanó a valil sa ke mně. Hnetkaj sme sa začaly ošmatlávať, to vite. Radimek mi hnětl cecóry, až mi z nich vistřikovalo mličko, já jemu vitahla z hózen kulki ohromné a tahala. Miluno, ty si nejlepči dojnica, jaků su kdy viděl! šeptal mi ogárek do boltca. Poť, deme dělat tatu a mamu.

Zapadli sme do baráčiska, já sa rozvalila na sedačku, sundala dráždivo pomalu tepláky, rostáhla kitáry a ukázala frndulu, na které mi uš stáli zrušenim šecki chlupiska. Radimek hnetkaj chtivo mezi moje kýty a začal mi tu moju frndulu krásnů kartáčovat knirem, kurva lidi zlatí, to bilo bohovské jako totok fůsování! Řvala su na hory na lesy až sa šecko třaslo.

To vite, starý v komoře začal běsnit. Mamo, co sa to tam děje? Ty tam někoho maš! Pusť měn ven, pusť mně ven! Přerušili sme filcovačku, já doprcala ke komoře, klika u dveřisek letala nahoru, dolu, bola to ryť. Mam tu prcířa mladého viš? Bode u nás tak dluho, dokud nebodeš mit fcajku brko, kurva. Buť tam heski sticha a mazej si šulina tó mastičkó od felčara. Starý řval jak sviňa, ale bolo mu to prt platné. S radimkem sme sa vrátili k rozdělanému mrdu. Radimek, co tam mezitim spořádal asik tak tucet zelných placek mastných si grcl, vitách z hózen štencla a začal mně s nim pleskať přes sicnu, mlaskalo to jako dyž po schodek padá flákota vepřového, kurva. Klekla su si na tu podlahu, co doma máme ve všech mistnostech, bo sme lidi z lepči společnosti, rostáhla si pulki, mohutně si usrala a vistrčila svoju zahnojenů prcinu na ogárka mladého. Tos eště neviděl takový Vezuf, viť? Dej stranó šecki hemeroidy a zasuň sportovca až po jajca.

V tu chvilu strašlivá prda, dveřiska od komory sa rozletěli a starý se zafáčovaným kokotem leti k nam, v rukách kalač, kurva, já piča blbá zapomněla, že tam bol uložený. Richlo su skovala prcku a dustojně jako velká dáma odkráčela prič, zatimco ogárci sa do sebe pustili. Radimek popat kitáru svoju a plesk s ni starého přes kešeň, kytára, to vite, hnetkaj na srački, starý sa zapotácal, pustil trochu scánek ale za fteřinu sa zasik zmátořil a začal Radima poličkovať.

Nestarala su sa o ně, to vite. Šla su do hospi a jak su šla, tož su potkala retardovaného Kubu u silnice, strkal zrovna přirozeni do staré gumáki, bol v rajcu, tož su ho čopla a dobře sme si zamrdali. Dyž su sa po následnej kalbě vrátila dom, Radimek aji paprika ležali vedle sebe u stolu, šude spósta flašek prázdnych, oba krásně ožrati. Dyž sa probrali, kurva, ani jeden z nich si vobec nic nepamatoval, Radimek kukal gde to je, tož su ho naložila do teho jeho trabanta a poslala domu hesky, abi sa o něj doma rodiče nebáli, vite, on ještě neni plnoletý a teho bůráka kdesik otočil na parkoviště u čuprmarketu, kurva. Starého su vrátila do komory a zalígrovala a pak si domu přivedla Kubu, vite, ono je to přecik jenom lepči než sa kurviť s uplně cizim flótkem, navic Kuba je svinsky něžný a má tenkého, ale hrozivo dlůhého lulána, který je dobrí na kanální sex nebo jak sa temu řiká. Tož tak.

Takhle sa to stalo a je to šicko svinsky skutečná pravda a kdo si mislí že ne, ten je debil a má maličké zakrnělé přirozeni.


115 názorů

Benetka
před 2 týdny
Dát tip

Toš totok je tag pjekně ujeté až je to pjekně ujeté! Sa chlámu štryclu dokořán od uha k uhu!! :D


Zuzulinka
18. 04. 2012
Dát tip
jo, lžu a kradu a koušu hlavy lidem na potkání:)

Honzyk
18. 04. 2012
Dát tip
porad naky vybery - nevybery....akorat k smichu, k vzteku na tuty ne. Jen by me zajimalo, kdo je ten (ta) Pipo teda....: nemyslim, ze by mel(a) az tak za usima, ale to tady ma kritik malokterej, takze vlastne jen dalsi do party, ergo tahle ma slova nanic, ale mazat uz je nebudu: skoda kazdyho, ktery padne vedle, zeo...)

:o))) fajn zábava:))) ..ještě se zdržím u té Růženy..to je teda něco:))

Lakrov
17. 04. 2012
Dát tip
Děkuji za avízo. Na mě je tenhle text příliš... neuhlazeně žoviální.

Zuzulinka
17. 04. 2012
Dát tip
Pipo - tys fakt trefil do černého!!! - nejsi ty nějaká vědma? a EQ - ty naše chudinko ublížená, která neskončí, dokud nedostojí své absolutní pravdy - budiž ti dopřána - asi jsem ti svou žádostí o neposílání avíz od tohoto díla naprášila kožich natolik, že nám zde budeš vzlykat, polykat a zalykat se nejméně 10 let

EQ su rada, že si mi to šicko napsal, miluji tě, posilam hubičku! Ostraváčka znam aš od vas, viš, dyšste začali šici řikať, že mně napodobuje nebo co. Ale mně to nevadi, viš, su robka mirumilovná a přejicná! Zuzulince bi mněl její ogár skrátit řetěs, abi nechodila od kuchiňske linky k čopitači, ono to, jak vydmo, nedělá dobrotu, kurva.

DavidPetrik
16. 04. 2012
Dát tip
Ani nevim, proc jsem byl avizovan. Ani jsem navic netusil, ze se tady kolem tohohle textiku od Miluny rozhorel takovy "flame". Kazdopadne Milune gratuluji k tisicimu ctenari (to je na pismaka neobycejne velka "klikavost" - i kdyby byla dana jen lidmi navstevujici komentare;-) a preji dalsich nekolik tisic, hehe. At se vam vsem dari a vesele si ctete a pisete...

Zuzulinka
16. 04. 2012
Dát tip
Kdy porozumíš legraci a nadehledu a nebudeš do sebe tak zahaleděn, milý EQ?...kožich se práší vypelichancům a to Ty myslím nejsi, nebo zlým vlkům v pohádkách...ano, já jsem a bývám obvykle docela klidný člověk...takže ještě jednoho smajlíka:) a snad dobrou a klidnou noc i Tobě jen nestojím o vaíza od tohoto díla, které mi není bklízké, hodně mírně řečeno, děkuji Ti za pochopení

Zuzulinka
16. 04. 2012
Dát tip
Já jsem úplně klidná - diktátorka:), milý den.

Zuzulinka
16. 04. 2012
Dát tip
EQ - já jsem Tvůj názor znát nechtěla, proto si prosím příště odpus´t avízo směrem ke mně.

T_Omicron
14. 04. 2012
Dát tip
Hlasuji pro hodnou tetičku Milunku!

Mam tě ráda!

feferonka
01. 04. 2012
Dát tip
Fajn, za výběr gratuluju. :)

heartrate
19. 03. 2012
Dát tip
já se nehádám :) Milu, děkuju!! přijedu, moc ráda bych poznala darmožrůta :)

T_Omicron
19. 03. 2012
Dát tip
Tak se nehádejte, přejte to té bábě Voškovic :)

Mam tě svinsky ráda, kurva, si dobrá robička, že sa tety Miluny zastaváš jako! Přijeť k nam do Horky na prásky, bude bene!

heartrate
19. 03. 2012
Dát tip
asi jsem se zmýlila, moc se omlouvám :)

Grrrrc!

StvN
19. 03. 2012
Dát tip
Jsou lidi, kteri si to opravdu mysli.

StvN
19. 03. 2012
Dát tip
Fajn.

heartrate
19. 03. 2012
Dát tip
já ti rozumím, StvNe :) Miluna je taková pozoruhodná imaginární bytost, jednak je to literární postava, ale dá se s ní i komunikovat, což se mi líbí.. všichni asi vědí, že není doopravdická, je to hra :D a souhlasím, že v současnosti je virtuální reality hodně, někdy až trochu moc, a že je třeba zabývat se i skutečným světem

StvN
19. 03. 2012
Dát tip
Psala jsi, ze mas Milunu rada, protoze si na nic nehraje. Ted uznavas, ze to je stylizice. Takze to neni tak, ze by si na nic nehrala. Naopak, ta hra tomu dava vlastne smysl. To jen pro usporadani. Netvrdim, ze to je spatne. Je to fajn. Ja mam tyhle experimenty take svym zpusobem rad. Akorat mi prijde ujete hrat si na to, ze to neni experiment. Stylizace neni popirani reality. Popirani reality je nevnimat stylizaci jako stylizaci, ale vnimat stylizaci jako skutecnost. Neni to Miluna, kdo popira realitu tim, ze se nejak stylizuje. Jsi to ty, kdo popira realitu, kdyz rikas, ze si miluna na nic nehraje. Doufam, ze jsem to napsal aspon trochu srozumitelne. Rad nazyvam veci pravymi jmeny. Myslim si totiz, ze soucasny pristup k realite je masove popirani reality, a uz je toho trochu moc.

heartrate
19. 03. 2012
Dát tip
jistěže je to extrémní stylizace autora, já oslovovala Milunu jakožto alter ego, nikoli autora samotného :) stylizace ale přece není totéž co popírání reality! za Marvina mluvit nemůžu, ale vím, že považuje Miluniny povídky za kvalitní literaturu, mimo jiné měl jednu v tom internetovém časopise, co vydali s MM.. hezký den přeju :)

StvN
19. 03. 2012
Dát tip
Miluna si hraje na to, ze si z niceho nic nedela. Cele to je jedna velka poza, nebo lepe receno stylizace. Zajimave, ze lidi maji tendenci porad popirat realitu a ohybat si k obrazu svemu. Jenze tak to proste neni. Pokud by marvin soulasil s timto vyberem, pak by bylo jasne, ze vsechny drivejsi jeho namitky proti vyberum byly ciste osobniho razu. Pevne verim, ze to tak neni.

heartrate
19. 03. 2012
Dát tip
Milu, gratuluju k výběru! já tě mám ráda, protože si na nic nehraješ, z ničeho si nic neděláš a se vším si dokážeš poradit.. a víte, lidi, každý máme v sobě svoji Milunu a je fajn a osvobozující si to uvědomit a nestydět se za to! Pipo na mě dělal od začátku dobrej dojem svojí ANTINAFOUKANOSTÍ (vzácná vlastnost!), s tímhle výběrem teda nevím, jestli nechtěl hlavně provokovat, Milu se dostatečně dobře zviditelňuje sama a svoje čtenáře si najde i bez velký reklamy ale i statečný boj Zuzulinky je mi strašně sympatický! no krásná diskuse, a vedená na úrovni - bez ironie.. StvNe, Marvin se smazal, víš (udělil si zákaz Písmáka na dobu neurčitou, ale dříve nebo později bude zpátky), nicméně si jsem téměř jistá, že by proti tomuhle výběru neměl výhrady.. Milu má rozhodně svoje kvality (podobně jako třeba Měrka)

Si zlatý ogárek, miluji tě svinsky! Lechce su to rospráskala do těch otstavečků nebo jak sa to menuje, kurva, snad sa na to teť bode dát lepe puliť očadla jako.

VH64
18. 03. 2012
Dát tip
Řekl bych, že už jen úsilí, které bylo vynaloženo, aby se zdůvodnilo, že to není dobré, dokazuje, že to je dobré. Ostatně, mě se to líbilo dřív, než jsem si přečetl komentáře. Jen trochu rozčlenit bych prosil.

StvN
15. 03. 2012
Dát tip
Pipo, jiste, nejlepsi kvalita obycejne neuspeje, ale blbosti vetsinou taky ne.

Suhlasim svinsky.

OK, dobrý nápad...

StvN
15. 03. 2012
Dát tip
Mno. Nominace jsem nikdy nezakazoval, to ne, ale pokud by to melo byt jen kuli tomu, aby se ukazalo, co je videt na prvni pohled, tak bych se priklanel k tomu, abychom nepouzivali PM k temhle ucelum. Ackoli me to tesi, tak si nemyslim, ze by PM byla vhodnym pomerovacim nastrojem. Na druhou stranu je fakt, ze pokud nejaka povidka dostane vyber, tak by ji kritik mel automaticky nominovat i do PM. Takze se zeptame pipa, co si o tom mysli.

Pravda se snadno ukáže. Přihlásíme povídku do PM a uvidíme. Ať rozhodnou sami čtenáři, jestli je výběr na místě, nebo ne. Souhlasíte, autorko a StvN?

StvN
15. 03. 2012
Dát tip
Davide. Ten posledni tvuj prispevek je prikladem toho, jak si predstavujes komentar k textu?

DavidPetrik
15. 03. 2012
Dát tip
Bat, bat, ruzenko. Vice zpravou.

nooo, zase, ale dibi se tadi Miluna objevila na mím oblíbením serveru, na němš sem fčerejším dnem odmítla komentovat chujovini, mislím, že bi ji ukřižovali, sedřeli s kůže a narazili na kůl:D fakt bisem ráda viděla tí ksichti, aspoň po jední povídečce:D

DavidPetrik
14. 03. 2012
Dát tip
Dostal jsem nekolik aviz, abych se sem zase vratil. Diskuze kolem vlozenych textu jsou dulezite. Mrzi me, kdyz se misto textu komentatori osocuji nebo obhajuji. Tim se ztraci funkce diskuze. A neprospiva vlastne nikomu: ani samotnym komentatorum, natoz dilu, autorovi nebo ctenarum. Na lidech je bajecne, ze maji svobodnou vuli a s ni i individualni vkus. Proto nepolemizuji s prezentovanymi nazory, ale jenom upozornuji, aby se diskuze drzela tematu, jimz je dilo samotne. Souhlasim s nekterymi nazory, ze na pismaku casto hodnotne komentare chybi a misto nich se vyskytuji pouze hvezdicky nebo chatovaci zpravy. Snad neznim arogantne. At se vam vsem dari pri dalsim psani. David

Děkuji fšem opičkám pokusnym, co si to heski přečetli, vite, je to takoví test jakobi, kurva, jak sa to lidem lýbý zkůšim, vibirám povidečki svoje kvalitni do kníški, která uš brzo spatři sjetilečko bóži, kurva. Důfám, že si ji šici kupite a bodete čist na hajzlech. Miluji vás svinsky krásně! Aš knižečka vinde, tož to spolu oslavime, každý z vás dostane potpis ot tety miluny a bode si se mnó moct ručkó potřast. Možná vam aji visjetlim, jak sa to dělá, abiste boli dobrí sjetoví spisovatelé, kurva. Tož tak!

Janina6
14. 03. 2012
Dát tip
Díky za avíza. Na vysvětlenou snad jen dodám, že "nedokážu to číst" neznamenalo, že mi obecně vadí vulgarismy. Text mě nijak neuráží, prostě je pro mě graficky nepřehledný, "přesycený" hovorovými a hlavně nářečními výrazy, jejichž význam občas jen odhaduju, stavba souvětí je překombinovaná, plná odboček, vsuvek, zvolání a podobně, takže se musím neustále vracet, "překládat" si pro sebe smysl sdělení... požitek ze čtení tedy nemám. V rámci písmácké prózy se Miluna svým výrazem rozhodně odlišuje, upoutá na první pohled. O kvalitě to samozřejmě ještě nic neříká. (Pipo, pokud tvoje výčitka za neposlání avíza patřila i mně - odpovídala jsem Marcele, a to, že každý kritik má holt jiný vkus, není určitě nic, co bys nevěděl.)

pani Zuzulinko, omluvu beru:D uš sem se s toho šoku fspamatovala:D

Zuzulinka
14. 03. 2012
Dát tip
pavlikoveruzence se uprimne omlouvám i zde a jeste dovetek, ze nesouhlasim s tim, ze je tu nejake ctivo, uz douhodobe je tu spise premira nectiva, ke kteremu se temer nikdo, krome stalych exibicionistu, kteri spise chatuji, nez hodnoti, nevyjadruje...a bude to jen a jen horsi, pokud se to bude podporovat vice uz k tomu nemam

StvN
14. 03. 2012
Dát tip
Ach jo. Kdyz uz mam to avizo. Tahle proza neni ani vtipna, neni ani nijak dobra, lapidarne receno, a jestli je neco jeste vetsi ukazkou ctenarske degenerace, nez ten vyber, tak jsou to ty pseudointelektualske diskuse kolem textu jako takoveho. Snaha hledat pozitiva ve vulgarismech, hovorit o stylu tam, kde zadny styl neni atp., je ukazka snobstvi, ne vsak znalectvi nebo vkusu. Potiz dila tohodle typu tkvi v tom, ze nezajimavost obsahova a stylisticka je nahrazena zajimavosti vyrazovou. Na tom je text postaven a na tom ten text pada.

Lakrov
14. 03. 2012
Dát tip
Pro Marcela K.: Výběr může kdokoli (ten, kdo je tímto privilegiem vybaven) přidělit čemukoli, co ho zrovna zaujme, pobaví atd. Nemá smysl považovat "výběrování" za instituci. Nebo ať si to vyřídí ti, kteří smějí výběry přidělovat, mezi sebou. První věta mě odradila, ale v asi tak čtvrté řádce mě taky cosi pobavilo -- připomnělo mi to brněnský dialekt (poznám, že tenhle je jiný). Mám na Brno hezké i nehezké vzpomínky. Dál si pak při čtení uvědomuji, že tohle není text pro mě. Vadí mi jeho grafická úprava (její absence), vadí mi i to nářečí -- v ústním podání by to tak možná nepůsobila, ale v psané podobě se mi zdá, že takové množství "nářečních" výrazů je násilné. Chybí mi nějaká myšlenka -- tohle je přímočáré vyprávění, okořeněné vulgarismy, vedenými (v již zmíněném) nářečí. A jestli si někdo z kritiků na Písmáku dal závazek, že bude podporovat humornou prózu, pak ho mouhu jen pochválit. Doufám, že jí nalezne víc a lepší. Děkuji za avízo.

tamten koment je můj, já s tí rosčilenosti zapomněla překliknout. Chjo, to je nadělení.

aaa..do pytle.-jsemm zapomněla překliknout na altera! ..to mělo být od Pavlíkový Růženky!

Vůbec nechápu, jak si může něgdo mislet, že diš něgdo píše zámjerně stilem, abich to tak řekla, brutálně nepravopisním a něgdo další taki, ofšem úplně jiním, musí to bít stejná osoba. Nota bene diš sou tí stili diamtrálně odlišné. Jak f nepravopisu, tak stilisticky a jaksi osobnostně. K dílu. povídky paní Miluny často čtu a baví mje, i diš se to něgdi stidím i číst, natoš abisem tak psala. Některí to uráží, no dobře, beru. Ofšem je fakt, že málokterá próza tadi je tak zábavná, že jo? Vjetšinou je to dost nuda a fšechno na jedno brdo. Tak se ptám, proč ne? Ti co je to uráží a vjedí co je tadi čeká, ať se prostě vihnou a je to. Čtiva je tu do aleluja. Nechci tím říct, že lidi nemaj kritizovat, páč sme na literárním serveru, gde lidi dávj tí sfí scákanini, abi kritiku dostali. Ofšem polemizovat, proč dal ten kterí kritik víbjer, je nesmisl. Je to otáska jeho valstního fkusu a má na něj nezadatelní právo. Jo, tí otstafce bisem taki uvítala. Blbje se to čte, diš je to tak na hromadě, jako kupa hnoje. Omluva za avi fšem, příjde mi ofšem nutní.

Whitesnake
14. 03. 2012
Dát tip
:------------))))

..pobavilo a kdybych nebyla tak rozčílená..byla bych i víc pobavená:)

..ještě jsem dílo nepřečetla..jen komenty a hned jsem se zarazila.. ..zuzulinko..Miluna není mým alterem..jinak ji ovšem čtu a baví mě..ovšem nezaměňovat..prosím..nejsem až tak schopná! Myslím..že by bylo dobře ověřit si fakta..páč se s alterama nijak extra netajím.. a teď jdu číst..

Zuzulinka
14. 03. 2012
Dát tip
"A je mi jen smutno z toho, co dokáže majitel webu hájit jen proto, že vidí za kulisy." Taky je mi z toho smutno....

Marcela.K.
14. 03. 2012
Dát tip
:-) Ne, ale zeptat se můžu, že? Dík za vysvětlení.

Dero
14. 03. 2012
Dát tip
Marcelo, výběr dílo dostalo, protože ho Pipo udělil. Pipo ho mohl udělit, protože ho klub kritiků přijal za člena a svěřil mu tak důvěru výběry udělovat. Nevidím důvod do tohoto procesu jakkoli zasahovat. Ty ano?

DavidPetrik
14. 03. 2012
Dát tip
Misto kritiky krtiku by autorce, dilu i ctenarum vice prospela kritika dila...;-)

Marcela.K.
14. 03. 2012
Dát tip
Zuzulinko, celkem dobře jsi vycítila, že toto by žena nenapsala. A k Derovi - nečetla jsem diskuzi celou, ale já za sebe jsem se ptala, jak je možné, že toto dílo dostalo na Písmáku Výběr. Je mi jasné, že víš, kdo je Miluna. Já to vím také. A je mi jen smutno z toho, co dokáže majitel webu hájit jen proto, že vidí za kulisy.

Zuzulinka
14. 03. 2012
Dát tip
omluva - no, myslela jsem že pavlikovaruzenka /obdobný styl psaní/ je Tvůj alter, tak to tedy ten dovětek o Hrisce beru zpět

Zuzulinko, chtěl bych být místo tebe kritikem.

Udělám to jako Zuzulinka! nepřečtu si text, ale více slovy než samotná povídka obsahuje jej budu kritizovat, vivat bohyně, vivat! :D Tuto konverzaci si ukládám na pozdější masturbaci, miluji Vás :)

Zuzulinečko moja oblibená, nicneřikající sůběch události řikáš? Nevipustila si náhodó z tlamički pičovinku veliků, co misliš? A nevim co je Hriska kurva, asik nějaká kůsavá prostitutečka?

Zuzulinka
14. 03. 2012
Dát tip
Pipo - jsi úplně mimo, promiň - nemohu mluvit za muže, mužem bohužel nejsem /i když bych někdy ráda/ - to, co sis z toho dále vydedukoval, jsou jen Tvoje myšlenkové spekulace nikde jsem také Miluni neodsoudila, jen jsem ji napsala svůj názor, stejně jak jsi to učinil Ty

Tadyk máte jednu skutečnů dámu, robky milené, kurva. Hezky až do konca sa kukajte, jak tam začne mámiť z neochmírků seminko do tlami jako.

Zuzulinka
14. 03. 2012
Dát tip
Miluňko, všechno... roozberu to postupně: 1. obsah, nicneříkající souběh událostí, okořeněný ve značné míře vulgarismy, které toto dílo snižují na úroveň takřka ne-li úplně bulvární 2. forma - jednolitý červený text, který se špatně čte, špatně se v něm orientuje a který svědčí buďto o záměru /který až tak nechápu/ a nebo o lenosti autora /kterou nechápu dvojnásob, protože ta práce se záměrnou nespisovností je zde zřejmá/ Osobně, vyjadřuji politování nad celkovým kontextem díla a velmi mě mrzí, že ses takhle "zhoupla", protože sama víš, že se u Tvých děl zastavuji, že se mi mile zamlouvá třeba myška Hriska a že vím, že čtenáře dokážeš jistým způsobem okouzlit toliko

Zuzulinko, co přesně su podle tebe mněla jako přestřeliť?

Zuzulinka
14. 03. 2012
Dát tip
Miluňko, smutna být nemusíš, já jsem jen malá ryba...a mezi námi - tohle si fakt přestřelila

Zuzulinka
14. 03. 2012
Dát tip
do zprávy dero, ano...už se to posouvá jinam a jak jsem si všimla, někdo šikovný to dal i na fb:)

Miluna Vošková
14. 03. 2012
Dát tip Benetka
Lidi zlati, su ráda, že sa vám moje povidečka krásná libi, kurva! Enem su smutná že zuzulinka je taková naščuřená, asik ji v chlivu stůpl na palec bik.

Dero
14. 03. 2012
Dát tip
"to už bys tu rovnou mohl povolit i osobní napadání sprostými slovy a tvářit se, že člověk je přeci jenom tvor v jistém smyslu primitivní, tak mu to tedy odpusťme..." Směšuješ dvě rozdílné věci, viz můj komentář 14.03.2012 11:26:34 -- na Písmáku se střetávají lidé výrazně odlišní, zdejší prostředí je heterogenní. Proto je nezbytné zde při vzájemné komunikaci dodržovat pravidla slušného chování. Je to praktický požadavek, protože chci, aby zde mohli různí lidé působit vedle sebe a komunikovat spolu. Bez toho požadavku by Písmák nemohl existovat. Zatím však zde diskutujeme u soukromého díla. Nikdo z nás sem nemusí chodit, můžeme se mu vyhýbat. Dílo není nikomu vnucováno, je vloženo v souladu s pravidly serveru, respektuje zákony ČR, neexistuje důvod, proč by mělo být jakkoli regulováno. Podotýkám, že "regulováno" neznamená, že proti němu nemůže kdokoli kriticky vystoupit, to je zase svoboda každého z nás. Diskuse, souboj myšlenek. Ale prosím nesměšujme různé svobody a netvařme se, že existuje nějaká závislost mezi tím, že umožním komukoli publikovat cokoli, co neodporuje pravidlům serveru, a že neumožním lidem se na Písmáku vzájemně napadat. Taková závislost totiž neexistuje, jde o dvě zcela odlišné věci.

Zuzulinka
14. 03. 2012
Dát tip
To věřím, ale nehodlám je nikterak podporovat, ani v obecném životě, ani v tom literárním a nezdá se mi to ani jako vhodná cesta pro tento server - to už bys tu rovnou mohl povolit i osobní napadání sprostými slovy a tvářit se, že člověk je přeci jenom tvor v jistém smyslu primitivní, tak mu to tedy odpusťme...jde o to, jakou tu chceš nebo nechceš udržet úroveň Já jsem skutečně myslela ženu, protože se za ženu považuji, ne za dámu, za ženu, která /myslím si/ ví, co je ženství a je na to náležitě hrdá

Dero
14. 03. 2012
Dát tip
"mně osobně tento styl psaní sice neubližuje, ale uráží mně jako ženu, v tom smyslu, že je vůbec žena schopná se takto vyjadřovat" Zuzu, možná myslíš dámu? Dáma je vznešená a kultivovaná, ale také je to společenský konstrukt, který člověk volí, zda bude uznávat či sám vyznávat. Určitě je vhodné na veřejnosti být dámou, pakliže se to očekává. (V literárním díle ale takové očekávání [= požadavek] naštěstí neexistuje.) Ale žena obecně může být stejná kanálnice jako muž. Fyzicky jí v tom nic nebrání a mnoho žen takto neurvalých, sprostých i oplzlých skutečně je.

Zuzulinka
14. 03. 2012
Dát tip
mně osobně tento styl psaní sice neubližuje, ale uráží mně jako ženu, v tom smyslu, že je vůbec žena schopná se takto vyjadřovat - ale to je čistě jen můj názor... z téhož důvodu jsem ani dílo nepřečetla celé, stačily mi jen fragmenty názory ostatních jsou otázkou vkusu a každý ho hold máme někde jinde

Dero
14. 03. 2012
Dát tip
V mnoha věcech se neshodneme, ale v tomhle podporuju Pipa. Slušnost a sofistikovanost jsou podle mě limitami efektivní mezilidské komunikace a trvalého soužití, nikoli literární exprese či snad mantinely vkusu. Podobná díla mě nezajímají, ale nemyslím si, že někomu ubližuje, že jsou. Nevkusná určitě někomu připadat mohou, sprostá jsou zcela jistě, ale ta stylizace mi přijde dobrá a konzistentní. A nesouhlasím s tím, že jde o laciný humor, kterého jsou plné hospody. Kéž by. Zajděte si někdy do hospody. ;)

StvN
14. 03. 2012
Dát tip
No a tady je iks lidí, kteří vidí něco, co autor toho obrazu nevidí. Hmmm, jak známá situace:)

StvN
14. 03. 2012
Dát tip
Já jsem hovořil o obrazu, který vytváříš. Důvody pomíjím. Z tvého pohledu jsou určitě oprávněné. Jinak více ve zprávě.

Zuzulinka
14. 03. 2012
Dát tip
ještě aby Pipo - šlo mi přesně o to, vyjádřit svůj názor a také projevit nesouhlas s tím Tvým - tady v tomto konkrétním případě

Zuzulinka
14. 03. 2012
Dát tip
oprava ...s Tebou...neb je to s kým, čím

Zuzulinka
14. 03. 2012
Dát tip
já z tebou Pipo až tak nesouhlasím, i humor může být totiž jak laciný a prvoplánový, tak kultivovaný a promyšlený - ten laciný moc práce většinou nedá a baví se s ním třeba chlapáci u piva, často se stane jen prázdným tlacháním, kterému se dvě třetiny možná zasmějí, ojínění vlivem alkoholu - proč ne, ale také se může v jistém poměru značné části lidí dotknout, protože právě ta část lidí ho považuje za ubohý, dokonce urážející ...ten druhý typ humoru, už práci dá, práci a pilování - slušnost je základním kamenem osobnosti, nemyslím si, že bychom ji měli potlačovat jen proto, abychom byli zajímaví...a už vůbec si nemyslím, že by tento typ vyjadřování měl být podporován

StvN
14. 03. 2012
Dát tip
Zeptal bych se experta na vybery, co by na tohle rekl. Marvine, prosim pekne o tvuj osobni nazor. Jinak souhlasim s tim, ze kritik tim nejvice vypovida sam o sobe. Tady se myslim Pipo na dlouho vyradil nekam na okraj, kde ctenar nebude vedet, jestli muze duverovat jeho nazoru.

kreizi
14. 03. 2012
Dát tip Benetka
Mně ta přisprostlost nevadí, každý máme to vulgární zvířátko v sobě a kdo se mu nejvíc brání, na toho vždycky z podvědomí stejně vyjukne.

Marcela.K.
14. 03. 2012
Dát tip
Také jsem to nedočetla, ale vím o koho jde ...jen nechápu. Děkuji za odpovědi z kritické sekce.

Zuzulinka
14. 03. 2012
Dát tip
tak nějak Tartaro - kdybych chtěla být vulgární, nazvala bych to jedním slovem

Honzyk
14. 03. 2012
Dát tip
..taky se nijak nezmitam nadsenim, to mi teda ver....)

Zuzulinka
14. 03. 2012
Dát tip
taky tak, příliš mnoho vulgarit na mě, Miška Hriska Ti jde lépe

Janina6
14. 03. 2012
Dát tip
Marcelo, já se přiznám, že mám problém tohle číst, vzdávám to zhruba u čtvrté věty, takže ani nehodnotím. Jinak holt každý kritik má jiný vkus :-)

DavidPetrik
13. 03. 2012
Dát tip Benetka
Vyber je veci kritika. S vyberem nepolemizuji. Stejne tak nepolemizuji s tim, kdyz s vyberem nekdo polemizuje;-)) Autorka ma velmi osobity, jadrny, ctivy a presny styl. Nekolikrate jsem se dobre zasmal. Pusobi to na me autenticky a presvedcive, kurva. Jenom bych doporucil text formalne rozclenit, aby se lepe cetl. A cervena barva pisma take prilis nepomaha (hlavne tem barvoslepym;-) Ale to jsou jenom technicky veci, kurna sopa. Tip.

Miluna Vošková
13. 03. 2012
Dát tip Benetka
Marcelo, jednó bodeš třeba takik tak dobrá spisovatelka jak teta Miluna a dostaneš svinsky krásný výběr aji s pochvaló od Dera jako.

Marcela.K.
13. 03. 2012
Dát tip
Jestliže za toto je možné dostat na Písmáku Výběr, pak se ani nedivím, že to tu jde od desíti k pěti.

Kurva, su svinsky dojatá, mosila su svuj první viběr zapiť samohonkó, su lehonce liznutá, ale šťastná jak ogár mladý po své prvni filcovačce!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru