Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Trpaslíci - úvod

29. 03. 2012
1
4
861
Autor
Wattik

 

Dobrý den.

 

Jak už všichni dobře víte, v našich počítačích žijí trpaslíci, a ti se starají o všechno potřebné. Hlídají, jaká klávesa byla stisknutá, o kolik jste pohnuli s myší (a podle toho překreslí kurzor na monitoru), běhají s písmenky k tiskárně, otevírají balíčky z internetu a jejich obsah ukazují na monitoru, do podobných balíčků ukládají vaše e-maily, které posílají na udanou adresu… Prostě na co si vzpomenete, to zvládnou. Pracují rychle a spolehlivě. Mají zrychlený život, takže z našeho pohledu se pohybují, mluví a myslí děsně rychle, zatímco oni na nás pohlížejí jako na pomalé želvy. V laboratořích se snaží křížením různých druhů a v poslední době i modifikací DNA vypěstovat stále rychlejší trpaslíky, takže i hodinky, které určují jejich život, mohou jít rychleji a rychleji. To je ostatně také důvod, proč se tím výrobci chlubí. „Našim trpaslíkům jdou hodiny rychlostí 2,5 GHz“ „Naši mají rychlost 3,2 GHz.“ A v poslední době se píše už jen „Rychlost 3,8 GHz“

 

Všichni si pamatujeme ze školy, že při vysokých rychlostech vzniká třením teplo. A stejně tak i u našich trpaslíků. Výrobci s tím počítají a proto dávají na místa, kde se trpaslíci nejvíce pohybují chladiče. Najdou se ovšem i takoví lidé, kteří se snaží na trpaslíky vyzrát. Ti jim schválně dávají rychlejší hodiny, než na jaké jsou trpaslíci zvyklí. Přidají lepší chladič a myslí si, že je všechno v pořádku. Ale není… Trpaslíci běhají rychleji, než umí, naráží do sebe, ztrácejí věci, které nesou, prostě narůstá chybovost a celý počítač je pak nespolehlivý. 


4 názory

Wattik
06. 04. 2012
Dát tip
Rajmund: To je ale hluboká mýlka. Vy si pletete "trpaslíky" s "bačkorožrouty". Je to velice rozšířený omyl, zejména mezi laickou veřejností. Není tu prostor na podrobné popisování rozdílů, ale věřte, že trpaslíci z PC nikdy nevylézají a už vůbec neokusují žádné bačkory. Natož aby kradli vaše uslintané zuby. Pro lepší orientaci v dané problematice si vás dovolím nasměrovat na odbornou literaturu, zejména pak na dílo profesora Bierdena "Rozklíčování trpaslíků, skřítků, šotků a plivníků".

Rajmund
02. 04. 2012
Dát tip
..a kradou ze sklínek žuby!

Wattik
02. 04. 2012
Dát tip
Rajmund: Děkuji za "hlubší kritiku". Je velice podnětná, češtinářsky korektní a lze z ní vyčíst, že jste přesně pochopil, o co v tomhle seriálu jde.

Rajmund
29. 03. 2012
Dát tip
A vnoci vylejzaj a okusujou spícím pantofle.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru