Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Boli dni

Výběr: Elizabeta, emizat
27. 08. 2012
6
7
821
Autor
Tapeta

čo sa zasekli

v úzkych uliciach

 

v rannej hmle

 ostali visieť slová

ako električky

na nerozhodnej križovatke

 

Slnko

nie a nie

cúvnuť

do dlane

 

boli dni

preplnené ľuďmi

 

 

s tvárami

čo najďalej.


7 názorů

Tapeta
01. 11. 2014
Dát tip

ďakujem:)


a2a2a
01. 11. 2014
Dát tip

Elizabeta napsala vyčerpávající komentář a lze s ním jen souhlasit, určitě najdeš časem ještě větší soulad mezi ústředním motivem, který je zde výtečně znázorněn ve druhé sloce a vyústěním, které je dopovězením i trochu již jiným tématem. Výtečné, tip.


Tapeta
01. 11. 2014
Dát tip

vďaka moc za názor


Elizabeta
01. 11. 2014
Dát tip

Přečetla jsem několik Tvých básní.

Myslím, že máš velmi přijemný projev. Poloha básní je zatím v jakési snaze trvalé sebezpovědi, což není jistě na závadu, pokud u tohoto motivu autor nesetrvává pouze. Nechybí Tvým textům však obraznost a místy se již zjevuje  i metafora, která není jen dílem okamžiku, resp. spontanní snahy říci svůj bol. Myslím, že toto vypisování se je však důležitou fází, která by mohla být dále tříbena k více jednoznačným vyjádřením a zhutnění obraznosti, čímž patrně docílí Tvé texty i na originalitě rukopisné dikce. Ve většině básní vidím však jako zbytečné poslední koncové verše. Ona tato vyústění, bývají často nadbytečná - čtenář chápe kontext a otevřenost závěru či přesah, který se tím ponechá jednoduše být kdesi nedořečen, je i prostorem pro vstup čtenáře a pro autora může být výstoupením/výtvorem kýžené  poezie. Zmizí ona snaha - jen se vypsat z pocitů.


gabi
12. 09. 2012
Dát tip
áno*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru