Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Houpy hou...

06. 02. 2002
5
0
1122
Autor
jin_jang

Už jste to někdy zkoušeli...?

Stojím tu, maličká docela,

říkají: \"Tohle se nedělá!\"

Schovaná ve skromném úkrytu,

s myšlenkou z temného blankytu.

 

S pocitem viny a neřesti,

ubohá vzpomínka na štěstí.

Pentagram vpálený do kůže,

kdopak mi se smrtí pomůže?

 

Své tváře všichni jen odvrací.

Duchové, jste-li tu nějací,

sejměte ďáblovo prokletí,

ať ta krev z mých dlaní odletí.

 

Houpu se na trámu houpy hou,

už za mnou nikdy nepříjdou,

z života skutečné naděje,

vždyť ono umřít tak hezké je...

 

 

 


johny_deer
08. 06. 2005
Dát tip
nevím, co napsat, ale tip

jo

Tip pit

Imagine
20. 04. 2003
Dát tip
Řekla bych, že jde o to, jestli je smrt konec nebo třeba začátek?............. Je to moc krásný

WiruZ
03. 11. 2002
Dát tip
Ech - co by mělo být na smrti krásnýho? Myslim, že smrt není krásná - je jenom osvobozující a to je rozdíl. Básnička je to pěkná i se svým vcelku ironickým názvem (dle názvu bych spíš tipoval písmáci dětem:). t*

Čolito
21. 04. 2002
Dát tip
Natálko tohle je krásný....a pak ta otázka je smrt opravdu krásná nebo jen to její téma? Já nevím....píšu taky o smrti....jeden čas jsem byla už tak blízko....ale potom ta otázka .Je smrt opravdu krásná? Báseň moc moc moc líbí!:-)) Zdraví Čolito

jin_jang
13. 02. 2002
Dát tip
Tohle se mi líbí...a ukrutně moc. Není to takové to "lítám si v oparu lyricky krásných slov"...takhle pojatých básní by tady mohlo být víc. Vždyť každý z nás má někdy pocit zmaru...(okolo 4 ráno?)

Pomněnka
10. 02. 2002
Dát tip
To je něco, úplně mi to mluví z duše...Připadá mi, jako bych to sama složila, ale líp už by to snad ani nešlo...

Krel
07. 02. 2002
Dát tip
dobré rýmy...líbí

Stevenson
06. 02. 2002
Dát tip
Vitej do Pismaka.. rymuje se ti to hezky.. i do toho houpani.i kdyz na to bys asi temi rymy plytvat nemusela.. na takove..Sam jsem na hodnoceni jinych zvedavy.

ulita
06. 02. 2002
Dát tip
mám pocit že až ta poslední sloka to zvedá "z bahna průměru"...je zajímavou pointou, které předchází laciné žehrání - ten pentagram třeba...hm. uvidíme :)

Takové že života? Nebo snad už z poživotí? No, furt lepší forma, než bezkrevná zpráva v černé kronice.

rs232
06. 02. 2002
Dát tip
Je to velmi houpavé ..... Zhoupni se ve víru vášně ... Na trámu ve výšce Pak o tom napiš básně o životu, projížďce .. a potom přemítej co všechno spatřeno bylo dobrá, si zalítej ... takhle že by se žilo?

čtyřicet
06. 02. 2002
Dát tip
Vidím, že na vlastní kůži jsi to ještě nezkusila. Možná bys byla lepší katyně než básnířka. Tvé dílko je z mého hlediska nevhodně lehké a nestojí za hlubší kritiku. Nicméně vítej!

Bříza
06. 02. 2002
Dát tip
Na trámech dělám houpy hou pravidelně :c) - kvůli zádům. A esli máte pocit, že humřít je hezký, tak to jste ještě neviděly dovopravdy život. Ten je taky hezkej - tak nějak jinak - hřejivějc ... Ty pentagramy a krrefff !!!! Tý jo ! To je jak na Matějský ve strašidláku !!! :c)

jin_jang
06. 02. 2002
Dát tip
Nic nechápete...Vždyť to není o houpání, o létání ani o žádných drastických předmětech, které by na vás měly udělat strašidelný dojem. Je to o pocitu...

rikin
06. 02. 2002
Dát tip
jim o trámu ... umřít tu marné naději odlétnout z marností závějí prý je věc prokletá ale jen tak se do tišin zalétá vím to - říkám já? štěstí je začátkem neštěští hned konec svůj věští ... hlava mu třeští kdo ale jinak do světa poletí? kdo zná to - ví? Své tváře všichni jen odvrací ráj svůj nejraděj pozvrací nejsou mí bratři houpy hou na trámu... v houpací síti na lodi vrzání nalézt se po ránu? Houpy hou, houpy hou bez trámu krkavci odnikud nevzlétnou? r

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru