Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

U vody nám bude líp

10. 02. 2002
1
0
1067
Autor
jahudka

I když je podle kalendáře pořád zima, je tu už příslib horkého léta.

 

Ahoj lásko,

 

nevím, jak se to mohlo stát, ale najednou jsi pryč a tady je nějak prázdno. Těšil jsem se, že spolu pojedeme k vodě a teď tu sedím sám a je mi smutno. Víš, chtěl jsem tě překvapit. Proto jsem ti neřek, kam letos pojedeme. Chtěl jsem tě nechat trochu napnutou.

 

Letošní léto je tak horké, jak už dlouho nebylo. Tak jsem si myslel, že nejlíp nám bude u vody. A vzpomeň si, ty jsi s tím souhlasila. Vím, nikdy jsi tu mou partu zvlášť nebrala. Ale Franta s Pepíkem už se na tebe moc těší. Taky jsem ti koupil novou plovací vestu. No, ten stan už sice není nic moc, ale ještě by to jedno léto vydržel.

 

Jak teď nad tím přemýšlím, taky mě mohlo napadnout, že si představuješ něco jiného než já. Když jsem tě viděl, jak si pořizuješ několikery letní šaty, přepychové plavky a  kufr! Ale musím říct, že ten široký slaměný klobouk s kytkama na krempě ti ohromně sluší. Jen na vodu se moc nehodí. A v těch bílých střevíčkách, které stály nehorázné peníze, by ti v lodi bylo dost nepohodlno. Vůbec,  ta tvoje výbava, to je tak na Kanáry, a ne na Lužnici.

 

Vzpomínáš si ještě na tu nádheru, když jedeš ranním tichem po proudu klidnou řekou? A ten pocit, když bez pohromy sjedeš peřeje? A večery u ohně s kytarou? Já vím, ty jsi vzpomeneš, jak nám posledně lezli do stanu mravenci, štípali komáři a jak jsi se topila. Ale to přece nic nebylo. I ta připálená gulášovka a čaj s jehličím chutná venku úplně jinak.

 

Tak už se, lásko, nezlob, že jsem ti hned neřek, kam letos pojedeme. Myslím si pořád, že u vody nám bude líp, když je takové vedro. Vrať se mi brzo, lásko. Bez tebe to není ono. Ještě není tak pozdě a mohli bychom hned vyrazit.

 

     Miluji tě, lásko.

 

     Tvůj kocourek

 


Albireo
12. 02. 2002
Dát tip
Jo, líbí.

Hodně lidské...hodně normální - a to je fajn

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru