Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Mám zmatek v palici

08. 09. 2013
0
10
720
Autor
aniky

volání o pomoc

Mám z matek v palici,

v železné ulici, v řídké stolici, na krku přijici.

Tmavá ulice, světlá stolice a mladá přijice kňourá.

Ve slepé ulici se zmatkem v palici a s rakem na plíci,

slečna se rouhá.

Mám zmatek v palici, bezradný, stojící.

Chybí i touha.


10 názorů

aniky
21. 09. 2013
Dát tip

díky, vy také. 


empatie
21. 09. 2013
Dát tip

Vůbec se mě to nedotklo, za upřímnost jsem už poděkovala, mějte se moc hezky a pište, jak to cítíte a dobře snášejte kritiku


empatie
19. 09. 2013
Dát tip

Napsala jsem jen to, co ve mně vaše verše vyvolaly. Bohužel mě nehladí po duši, promiňte. Jste smutný muž. Myslím si, že se špatně díváte. Vytrvejte a dívejte se kolem sebe, jen se dívejte a mějte trpělivost.

I když se zřítí nebe, je naděje, že ti spadnou do dlaní hvězdy.  F.RABELAIS

PS Přečtěte si některé moje verše a uvidíte, jaký odpor ve vás vyvolají. Bez ohledů mi napište to první, co vám po přečtení proběhne hlavou. Děkuji za upřímnost. Toto je jen doporučení, záleží na vás.


aniky
19. 09. 2013
Dát tip

Díky za vysvětlení, sice s tebou nesouhlasím, ale tvůj názor (komentář) beru, je to fér, tvé vidění světa proti mému (vážím si toho).

Víš, někdy je lepší být strohý a laciný. Již mám všeho dost, spousty keců denně kolem nás, lží a přetvářek, je to vlak ze kterého se nedá lehce vystoupit. Jedu v něm, ale ti cestující jsou pro mě nesnesitelní, dotěrní, prolhaní, propocení, ulepení, mastní a smrdí, a pak ten průvodčí? Jenže oni mi nechtějí zastavit, tolik stanic jsme již projeli a stále nic. Jede se dál, ale já již nechci.

Proto ta lacinost. To né já, ale oni jsou laciní, povrchní, jen si to neuvědomují. Je třeba vyvolat reakci svojí sprostostí a prostostí, ostatně jsem prostý avšak né sprostý. 

Jejich program je infikován, oni jseou infikovaní, napadení. Nedokáží rozpoznat realitu, pravdu či lež, virtuální či skutečný?


e.eucrow
16. 09. 2013
Dát tip

nenapisal som kritiku, ale komentar. nie som teoretik ani kritik. lacny je sposob akym je text napisany, nie apriori tema. lacne su rymy. ziadna obraznost. ziadna snaha podat veci originalnejsie, ponuknut iny pohlad, nieco problematizovat.

mozno to skutocne je pre teba dolezity text ale mne ako citatelovi proste nic nedava.


aniky
16. 09. 2013
Dát tip

lacne? Prosím co je na tom laciné? Ne každý má růžové vidění světa. A zdali si dělám legraci? Nedělám, a proč taky,? Připadá vám na tom něco legračního?

NĚKDO? Ten někdo má tvář a jméno (minimálně svůj NICK) Opravdu jsme tak daleko, že jsme někdo nebo číslo, že kritika znamená jedno slovo, případně otázku? Proč se již ničemu nedivím?


empatie
09. 09. 2013
Dát tip

To si snad dělá někdo legraci?


e.eucrow
09. 09. 2013
Dát tip

lacne


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru