Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Byk

25. 02. 2002
4
0
677
Autor
Ziki

   \\\" Tak, Martine, spocitej si svoje stastne hvezdy, jestli ti nejaka zbyla.\\\"  Stali jsme proti sobe na patnact metru, vic ne. Mozna min. Z dramatickych duvodu to prepisu na deset. Zirali jsme si hluboce do oci a snazili se odhadnout, kdo ma vic odvahy. Jestli si ted nekdo mysli, ze se mi pred ocima promitnul vlasni zivot ve zvysene rychlosti, je na omylu. Jedinne, co se mi honilo hlavou, byla otazka, jak se vecer podivat na zpravy, bez zlamanych kosti a pri plnem vedomi. Jak jsem se ocitnul v tak komicky vazne situaci, se ptate? Jednoduse: kovbojska hrdost a lety uchlacholeny instinkt. Proste mame tak hodne bejky, ze jsem na chvilku zapomel, ze jim v zilach proudi divoka krev a malickost ji muze rozproudit jeste vic. Co ja vim, co mu prelitlo pres nos. Vzdyt je to jeste pubertak a jako takovy ma v hlave dokonaly zmatek. Mozna bych vam ho mel popsat, aby jste ocenili moji pozici a pocity, ktere jsem prozival od zaludku nize.
  Jmenuje se Zeaphod, vazi skoro tunu a spicky rohu ma asi stodvacet centaku od sebe. Kdyz k tomu prictu dlouhy, strapaty a svetle hnedy kozich, snad chapete, proc mu rikam dabel. Nejhorsi je, ze on presne vi, kde mu ty rohy konci a co s nima muze delat. Nikdy jsem si nedelal iluze o byci inteligenci, ale kdyz jsem poprve videl, jak se Zeaphod umi proplest uzkymy dvermy, aniz by si ty rohy poskrabal, nebo vylomil dvere, tak jsem si svoji vlastni inteligenci prikladne upravil. Neni tedy divu, ze jsem v tu chvili ziral nejen do jeho oci, ale taky na ty rohy. Vklouzly by pod zebra, jako po masle. Asi by jste radi uz vedeli, co se vlastne stalo a jak a proc. Zacalo tak, ze jsem byka potreboval u chliva, abych mu mohl procesat ten kozich. Zkaznik si ho mel prijet prohlednout. A cisty a zdravy byk stoji vic. Tak jsem vyrazil na paseku, abych ho privedl domu.
   Ja vam povim, ze je to na delsi psani, tak pokracovani priste. Kovboj potrebuje taky spat, aby nemel otupene instinkty.
mia
22. 11. 2002
Dát tip
Iked nerozumiem cestine, pacilo sa mi to

green
24. 03. 2002
Dát tip
:-))) ... Ženy a muži,děti a psy jsou na svých místech pokračování příště ano jistě,já vím... :-))) Těším se příště :-) P.S:Myslím,že je škoda že je to psáno bez diakritiky, okousaná čeština přece jen nejni tak krásná... Kazí to pak trochu celkovej dojem...

Dabi
24. 03. 2002
Dát tip
Ale on Zikinek nemůže psát hacky, carky ,protože - přečti si odkud píše ...green :o)

Tajta
04. 03. 2002
Dát tip
Sice jsem napřed přečetla pokračování, ale vůbec to nevadilo. *!*

breta
27. 02. 2002
Dát tip
Těším se na pokračování ....jsem napnut jak šle na břiše mého strýce.... :o)) ******

Ziki
27. 02. 2002
Dát tip
Ja vim, taky jsem napnutej. Tak ja si zkusim domluvit a konecne to dopisu :o) Dik za vlidna slova podpory. Martin

Dabi
26. 02. 2002
Dát tip
No jasně,tušila jsem to ! Paráda ! Těším se na zbytek ! :o) Můj upřímný t*

Jemný
25. 02. 2002
Dát tip
Býk či nebýk toť otázka :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru