Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pokračování povídky Kouzelný modrý diamant

30. 05. 2014
1
1
499
Autor
zákeš

~~8. Pokračování povídky Kouzelný modrý diamant z cyklu Imaginární rozhovory z Marsu:

O velké válce u hory Smaragtek aneb Kalateigata

Velká válka u hory Smaragtek začala roku 8421 a sama o sobě sestávala z pěti částí. Nejukrutnější se ovšem zdála ta třetí, během níž zahynulo nepočítaně lidu Skard a ještě více SkoroVenušanek. Jenže máme tu i ostatní, takže bych nerad předbíhal dějinné události.
V průběhu této války skončilo jedno velké období Kalateigaty, Venuší pojmenované jako Degotateinestanesla. Bylo to v časovém rozmezí těch devíti let, během nichž se konala válka. Válečné útrapy postihly nejvíce prostý lid. Ten byl postupem času vyčerpán natolik, že odmítal královně Venuši poslušnost a bouřil se.

I. období (8421-8423)
V tomto období se udály víceméně důležité věci denního života: nešťastnou náhodou byla Venuše Lipská svržena ze svého trůnu (nahrazena Otomanem Závilským). Venuše se pak po mnoha marných pokusech dostala na vytoužený trůn ve svém sídle. Stále však ochraňovala a střežila Kouzelný modrý diamant, který se záhy stal klenotem celé její říše.

II. období (8423-8425)
Běhen tohoto skoro nekonečného období se stala jedna věc, a to: důmyslný dělník lidu Skard vyrobil napodobeninu Temného diamantu. Vyrobil jich samozřejmě víc a v tom vznikl celý ten urputný spor o to, co je a co není pravé. Nakonec z toho byla další nesmyslná válka, kterou vyhráli pololidé Skard a obyvatelky planety Venuše, SkoroVenušanky.

III. období (8425-8426)
V průběhu tohoto krátkého období válka na hoře Smaragtek vyvrcholila. Byly tak líté boje, že se obyvatelé planety Venuše stali zmatenými a nevěděli, co dělat. V těchto nesčetných krutých bitvách vítězili Skard, v některých vyhrály Kutmozy a jejich vojsko. Tato perioda nebyla zrovna nejradostnější pro matky a milenky bojovníků, které žily v neustálém strachu. Holt takový je život.

IV. období (8426-8428)
Během této periody boje postupně zanikaly a dohasínaly. Sice však na některých místech ještě vrcholily, jako například na úpatí hory Smaragtek, ale vesměs šlo o ty podružnější. Během četných bitev zvítězili Skard a SkoroVenušanky.

V. období (8428-8440)
Právě toto dvouleté období bylo tím nejmalebnějším a de facto nejdelším v poměru s ostatními. Venuše za tu dobu stihla porodit svého jediného syna, jehož osud neskončil tragicky. Dali mu jméno Funralod. Bylo mu dáno do vínku umění pěvecké a pištecké, takže se stal jakýmsi Panem na planetě Venuši. Válka u hory Smaragtek pomalu končila a o její úplné dokončení se postaral sám Ugando Furak. Její následky však byly dalekosáhlé a planeta Venuše se svými obyvateli se z ní vzpamatovávala po dalších 100 let. Tím tedy skončil příběh o Válce u hory Smaragtek, která byla strašlivá i poučující (aneb Kalateigata).


1 názor

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru