Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kukaččí hnízdo

04. 03. 2002
11
0
2184
Autor
Kami

Kdož myslíš, že jsi skvělý, čti pozorně. Třeba jsi se vylíhl v kukaččím hnízdě.

   Sotva si zobáčkem proklovalo cestu na svět, bodlo ho ostré světlo do očí. Slunce nádherně svítilo a ono zlobně zamávalo křídly. Matka jej krmila nenávistí a potom ho vyhodila z hnízda na zem. Milovalo ji. V okolí mu však chyběla ta správná potrava, rozhodlo se tedy, jít škodit mezi lidi.

   Byla krásná a něžná, nedostávalo se jí však lásky. Nikoho nehledala, on si ji našel sám. To bylo to, co potřeboval. Tímhle chtěl být živ.

Vynesl ji do nebe a cestou pro ni trhal hvězdy,...

Tak nádherně ještě nikoho nemilovala, cítila se s ním bezpečná a svá. Dával jí úplně všechno, nač si vzpomněla s úsměvem, který prozrazoval radost. Dýchala by za něj.

...aby ji po chvíli hodil dolů. Čím větší výška, tím horší dopad.

   Matce přineslo do hnízda pramen dlouhých plavých vlasů. Ostříhali jí je tam, kde léčí lidské duše – nemocné a zlomené.

   Poletoval z náruče do náruče a zdál se být šťastný. Ale pak potkal ji. Splňovala všechny jeho představy o dokonalé ženě. Byla chápavá, uměla pohladit slovem, ale přitom mnoho nemluvila. Kamarádi mu ji záviděli. Chtěl s ní strávit zbytek života – on, zapřísáhlý starý mládenec. S chutí sobě vlastní rozdávala – nic jí to nestálo. Věděla, že výsledek je rozhodující. Počkala na pravý okamžik a krutě ho zavrhla. Použila k tomu jeho přítele (několik jeho přátel) a byla pryč.

   Dárkem do hnízda doneslo lahvičku slz. Krůpěje, které vyplakal dospělý muž se zlomeným srdce.

   Teď už bylo dost silné, aby mohlo postavit vlastní hnízdo a množit se. Těšilo se, protože vědělo, že bude sílit spolu s úspěchy svých kukaččích potomků.


Narvah
12. 02. 2003
Dát tip
baj ka *

m11
17. 10. 2002
Dát tip
t

Deltex
02. 05. 2002
Dát tip
*

Toxman
03. 04. 2002
Dát tip
Musím souhlasit s horákem. Asi to chce skutečně ještě uležet. A jen tak na okraj s těma kukačkama je to skutečně trošku jinak. Pokud se nepletu, tak právě kukaččí mláďata vytlačují z hnízda ty své nevlastní bratříčky, sestřičky... Ale to by Ti nejlíp řekl asi právě horák. :-)

Helča
14. 03. 2002
Dát tip
Taky mi chvíli trvalo než jsem se zorientovala. (hlavně tan přechod ze středního rodu do ženského a zpět mě zmátl)... Ale po druhém přečtení se mi to líbí, ve zkratce je síla...skvělý závěr.

Kami
06. 03. 2002
Dát tip
Qliph: Díky, že chápeš, co se mi událo. Jenže mám pocit, že to mohlo být i naopak (třebas nevědomky) :o) Košilela: Vážně?! (Ale o tom to je) :o) all: Díky, jste hodní a nezasloužím si to. :o)

Elyanne
06. 03. 2002
Dát tip
Rozumím*

Qliph
06. 03. 2002
Dát tip
Kami: Tak to je potom zlý. A nejde to vzít zpátky, co? To už se leda tak zamyslet nad sebou samým a rychle najít nějaký to opuštěný hnízdo a zkusit to znova, tentokrát třeba jako holubice, ovšem znalá metod kukačky :o)

Kami
06. 03. 2002
Dát tip
Q: hi :o)

* no, zajímavý

Hmm, asi vím, o čem to je. *

Olina
04. 03. 2002
Dát tip
Taky rozumím. Líbí se mi Tvůj způsoc podání. * Měj se fajn:)

Wopi
04. 03. 2002
Dát tip
*

Armand
04. 03. 2002
Dát tip
Připomíná mi to Verlaina a Rimbauda :). Každý kdo je skvělý, se vylíhl v "kukaččím hnízdě". Je jen na něm, aby pochopil, že není kukačkou.

Košilela
04. 03. 2002
Dát tip
kukačky nemají hnízda

Kastel
04. 03. 2002
Dát tip
Jsem skvělý, vtipný, krásný, bohatý, inteligentní, pravdomluvný a hlavně skromný :o) T

horák
04. 03. 2002
Dát tip
Jsem trochu na rozpacích.MYšlenka dobrá, ale asi je to nějaká rychlovka (pocitovka), nechal bych to uzrát, přečetl si ještě jednou a dodělal. Jinak samozřejmě kvalita. Moc rád tě čtu, ale to už jsem asi někde psal.

Tajta
04. 03. 2002
Dát tip
Chvíli mi trvalo, než jsem se zorientovala. To, ona, on. Ale po druhém přečtení mi došlo. Snad. *!*

Danny
04. 03. 2002
Dát tip
[tip]

Qliph
02. 03. 2002
Dát tip
Tak nějak asi chápu, co se Ti událo... A je to moc hezky popsaná situace z (bohužel) běžného života. Ale teď už (i díky Tobě) vím, že z kukaččího hnízda rozhodně nepocházím... Spíš těch kukaček potkávám čím dál tím víc :o(

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru