Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

LÁKAVÁ NABÍDKA

29. 11. 1998
3
0
3814
Autor
Saki

Vás neznám, slečno z harmonia však tuším Vás; již od embrya jste paní mou. A z vlasů plavých z modrých očí přemítavých a z lícních kostí krásné tváře já čtu jako ze slabikáře ta něžná slova dlouhověká: Přistup blíž, má náruč čeká ber a dávej, jsem Tvá víla poddušky jsem připravila a pomazány vonnou mastí místa rozkoše a slasti. Na rozhraní šerosvitu zanech svršky lidských citů a do hlubin vkroč, vpluj a vlétni kde dnové plynou bezpočetní dám Ti čas a dám Ti slova krásná, čistá, vzletná, nová, z básní Tvých se věci stanou pojď, poznej svou milovanou jsem jen Tvá a Tys jen můj. Fráze, viď. Však pamatuj že čekám stále. Jedenkrát ve světě svém smíš umírat. Já nabízím Ti světy cizí a nepoznané. Rychle zmizí co na okamžik život dával vzplane lože, na němžs’ spával; mám vše, co je Ti po chuti výměnou za smrt - bez smrti.
letuška
14. 01. 2004
Dát tip
:-))*

Armand
11. 04. 2002
Dát tip
no ty komentáře nade mnou! to je ostuda! Fantastická báseň, otatně jako mnoho tvých jiných :)) *********** zas mám ale jen jeden tip. :(

Pája
11. 04. 2002
Dát tip
* zvlášť za začátek***

Čolito
08. 04. 2002
Dát tip
Zajímavý.

snoopy
19. 04. 1999
Dát tip
možná to je tím, že na rozdíl od předchozích je pozitivní (jakž-takž). taky je hezký to půlení vět mezi řádky..

Jarka
29. 11. 1998
Dát tip
Tahle báseň mi připadá o mnoho povedenější než například Paní slov, která mi připadá tak trochu nedodělaná a nedotažená do konce. Jen slova, za kterými se nic moc neskrývá, ale Lákavá nabídka je zajímavější. Mimochodem, díky za kritiku na mojí báseň Oči. Píšeš, že je přesně vidět, jak jsem při psaní postupovala, proto bych tě chtěla poprosit o trochu podrobnější kritiku. Já sama totiž žádný postup nemám, tak by mne zajímalo, co jsi z toho vyčetl... Ale máš pravdu, že jsme každý v psaní úplně jinde, milý Saki.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru