Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Rok 2014

31. 12. 2014
0
0
317
Autor
Kelticus

Rok 2014

Končí rok 2014 a tak trochu bilancuji. Tenhle skoro už minulý rok byl nejspíše zlomový.

V dubnu umřel kamarád a já se po letech odhodlal jít na volnou nohu.

Snažil jsem se vyřešit dilema, které mám ohledně Šárky, což se mi nepodařilo. V rámci zdůvodnění si většího věkového rozdílu jsem si nechal udělat generálku celého těla – podstoupil jsem preventivní prohlídky a zjistil že po stránce zdravotní jsem na tom ještě dost dobře, po stránce chemické výborně, po té fyzické bez větších problémů, když nebudu počítat váhu a plombované zuby. :-) Kdyby ta prohlídka nedopadla dobře, tak bych měl důvod si tvrdit, že to není zodpovědné chtít chodit s někým o generaci mladším.

Trvá to už 16 měsíců a pořád se mi o ní v noci zdá. Žádná erotika, tedy pokud si to ráno ještě pamatuji. Hledal jsem si přes Google jestli je to normální že jsem tak dlouho zamilovaný, abych si to racionálně materialisticky vysvětlil. A zjistil jsem, že na chemii je věda krátká. Také už vím, že když se mi zdá, že mi dotyčná voní, tak to není jej subjektivní pocit. Když si na ni vzpomenu, první se mi vybaví ty její nádherné oči. Těmi mne prostě dostala, s tím se nedá bojovat, lze se s tím jen smířit, že taková je reality.

Zamiloval jsem se až po uši a lítám v tom.

Letos jsem s ní strávil asi 5 krát více času než v roce 2013, což je statisticky úspěch. Jenže pořád mi to připadá strašně málo. Šárka od podzimu studuje v Brně, takže jsem ji od léta viděl jen dvakrát, když nepočítám koncerty.

To je taky zvláštní s těmi koncerty. Byl bych přísahal, že v tom sboru rozeznávám její hlas. Musím si někdy vygooglit zda je to možné – rozeznat jeden hlas mezi dvacítkou dalších.

Už tisíckrát jsem si nadával, proč jsem tak zodpovědný. Říkám si, že nejdříve si musím udělat pořádek se svým životem, abych byl schopen se o Šárku postarat a nechat ji v klidu dostudovat.

Nevím proč, ale najednou chci ke potencionálnímu vztahu s ní přistupovat odpovědně a to ani nevím zda vůbec nějaký vztah bude.

No uvidím jaký bude ten nový rok 2015. Třeba už se konečně vybodnu na zodpovědnost a řeknu Šárce jak to s ní vlastně je, alespoň z mojí strany.

Zatím si anonymně vylévám srdce tady na internetu, abych ulevil mysli. Mám totiž jistotu, že tady to nikdo nespojí se mnou aby jí to řekl dříve než já.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru