Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Správnej chlap

29. 12. 2015
4
13
1390
Autor
PseudoXY

Bonum Guido, tyvoe

Ještěže správní chlapi nic neřešej, tyvoe. Nerozebíráme vztahy, baby, ženský. Každý slovo, každičký uprdnutí. Prostě vypijem pár pivsonů a tím to hasne. Nic neřešíme. Nedumáme. Neanalyzujem. Cajk, nou stres, pohoda, džes. Žádný kecičky hračičky, holčičí problémečky. Sterilní kavarničky a pocucávání kapučínka. Ani nevíš, jak jsem rád, tyvoe, že jsem správnej chlap a ne ňákej užvaněnej kapučínkář, co řeší jenom ty zženštilý vztahovinky. Jak říkal už můj fotr:  Chlap neřeší. Chlap spí, chlastá a prcá. Zbytek je jenom dekorace.

Vsadím se, že Lucka teď sedí s kámoškou u přeslazenýho kapučínka a analyzujou ten umyvadlovej moment, kdy nám to celý krachlo. Jasně, už se o ni nestarám, tyvoe. Ať si dělá, co chce. Je to její věc. Ať si analyzuje, co chce, žejo? Je přece svobodná holka. Ona šla svou cestou. Já jsem šel svou cestou. Fakt se tím dál nezabývám. Nestarám se. Nic neřeším. Je mi to úúúplně volný. Jen se na mě podívej. Vyrovnanej správnej chlap, tyvoe.

Přines nám ještě dva pivsony, jo, prosím. Dikec, borče.

Stejně jsem ji dal kopačky. Ne ona mně, jak si všichni myslej, tyvoe. To já ji řekl, že mě musí respektovat.  Ať si teda jde, že si nenechám srát na hlavu. Že jsem mačo.  Takhle jsem ji to vpálil. Jsem bombarďák. Kanec. Bonum Guido. Prostě správnej chlap. Mám to taky tady vytetovaný. Takovej cejch na předloktí, jako měli Židi v koncentráku. Říkám tomu cejch správnýho chlapa. Vidíš? Bo-num Gui-do. To latinsky znamená Správnej chlap. Latinsky, tyvoe. Chtěl jsem to latinsky. Starej jazyk, jako stará pravda. Bonum Guido. Chápeš tyvoe? To jsme my. Pijem pivsony a neřešíme vztahy. Každý slovo. Každičký uprdnutí.

Teď už se správní chlapi neroděj, tyvoe. Jen samí hispteři. Zženštělí manekýni v uplejch kalhotech bez prdele. Viděls je, ne? Vždyť nosej barevný ponožky, to by přece žádnej správnej chlap nedopustil. Ponožky maj bejt černý. Černý, povídám. Pak se nediv, že z toho ženský degenerujou. Viděj barevný ponožky, vycítěj slabinu a hned začnou křičet enampcipace a feminismus a ta-…no-…gondorová vyrovnanost! Co tím sledujou? Vždyť je to proti přírodě! Chlap je chlap a ženská je ženská.

Žádná rovnoprávnost stejně neexistuje. Chlapi tuhle mezipohlavní válku prohrávaj na plný čáře. Jsme totálně pod ženskou diktaturou, v totálním matrichartátu. Najednou jsou správní chlapi šovinisti a homouši správnými chlapi. To přece nejde, tyvoe. Takhle do sto let vymřem! Bonum Guido, tyvoe.

A řek bys, že se to neprojeví v běžným životě, ale jakmile o emnapcipaci uslyšela Lucka, tak už nechtěla být dole. Že prej už nechce být v sexu ta submasivní, tyvoe. Tak ji říkám, lásko vyklidni se, příroda přece chce, abychom se milovali, tak jak se milujem. Příroda po nás žádá misionářa. Tak je to správný, tak to má bejt. Všechny zvířata takhle prcaj, lásko.

A ona na to: Opraš si pravačku, ta ti to třeba dovolí. Se mnou máš útrum.

Tak vidíš, žádnej správnej chlap by přece nevyhrožoval masturbací. Bonum Guido určitě ne. A proto tuhle mezipohlavní válku prohráváme. Chceme prcat, jak to měla příroda naplánovaný. Nebo ty snad chceš ten horsestájl a jiný fitnesy z kamasutry? No, tak se mi líbíš! Seš správnej chlap. Moc dobře víš, že Bonum Guido na podělaný akrobacie není stavěnej, tyvoe.

Přines nám ještě dva pivsony, jo prosím. Dikec, borče.

Jasně. Nerozešli jsme se jenom kvůli tomu. Důvodů bylo fakt hafo, tyvoe. Třeba jednoho dne se zčista jasna rozhodla, že přestane jíst. Začala trpět anorektismem a vzala si do hlavy, že špek je horší než rakovina.

Ztratila rozum, prsa i zadek.

Má ta tvoje velký pevný prsa? To je dobře. Jak říkal už můj fotr: Velký prsa ti otevřou všechny dveře. Ale to ti nemusím vysvětlovat. Seš jako já. Bonum Guido, tyvoe. Správnej chlap, tak to má bejt. Lucka ale tohle fotrovo moudro neznala. A rači zapíjela hlad kafem a žízeň perlivou vodou. Taky chtěla pořád ten horsestájl, aby ji zhubly nohy. Úplně z toho zmagořila. Jedla saláty, sjížděla videa Olgy Šípkový a přestala chlastat. Po vínu hrozně nakynou boky. A já nechci vypadat jako hruška, říkala. V pivu je prej dvacet kostek cukru a v pulčáku vodky kostka másla. Jenom další škodlivý kalorie a sedy-lehy. Další kafe, Olga Šípková a horsestájl.

No, ještěže my, správní chlapi, takový sračičky, holčičí problémečky neřešíme. Bonum Guido, tyvoe. Pijem pivsony a cajk, nou stres, pohoda, džes.

Má ta tvoje ráda chlastání? Tak to seš šťastnej chlap, tyvoe.  Když se ženská neumí vožrat do němoty, není to správná ženská. Jak říkal už můj fotr: Není odvaha přestat s chlastáním. Ale pokračovat, když už nemůžeš.

Teď určitě Lucku nabalujou kapučínkáři. To je jasný. Je to přece pěkná baba, tyvoe. Ale mně je to volný. Stejně jsem ji nemiloval. Bonum Guido totiž ví, kdy se má zamilovat. Takže fakt nic neřeším. Cajk, nou stres, pohoda, džes. Ať si ji klidně kapučínkáři nabalujou.

Taky jsem měl dost komandování. Že mi prej visí břicho. Že mám kozy jako ženská. Že mi páchne dech jak zvětralej škopek. Dokonce mi zakázala močit do umyvadla. Ale jak říkal už můj fotr: Správnej chlap se občas musí vychcat do umyvadla.

Tak jsem ji tohle životní moudro předložil jako pádnej argument a víš co vona na to, tyvoe? Že jsem jen vožraleckej budižkničemu. Takhle to na mě vypálila. Zničehonic a skoro bezdúvodně mě urazila. Ale nejde ani tak vo to, co řekla. Ale jak to řekla! Takovým povýšeneckým tónem. Jakože jsem jen blbej chlap, který nemá lidský práva. Prostě jenom tupá sexuální hračka. Jenom horsestájl šidítko.

Obyčejně si takový urážky neberu osobně, ale ten povýšeneckej tón se mě těžce dotknul, tyvoe. Oznámil jsem ji, že jsem Bonum Guido a tohle je můj dům a tohle je moje umyvadlo a můžu si do něj dělat, co chci. A jestli ji to štve, ať si klidně jde…

A tak se sbalila a šla.

Ale všechno cajk, nou stres, pohoda, džes. Bonum Guido ví, kdy se má zamilovat. Samozřejmě, že jsem si na ni zvykl a byly chvíle, kdy jsem ji měl rád. Ale to je minulost. A Bonum Guido sere na minulost. Bonum Guido zajímá přítomnost. Ať si ji kapučínkáři nabalujou.

Přines nám ještě dva pivsony, jo prosím. Dikec, borče.

Lucka babochlapy nesnáší. Dotíraj, škemraj, ponižujou se, snažej se a není v nich ani trochu chlapáctví. Jenom samej ženskej estrodžen, tyvoe. Nemaj šanci Lucinku sbalit. Nebude s nima chrápat. To vím na tuty, tyvoe…No ledaže by mě chtěla naštvat. Ale já jsem vyklidněnej správnej chlap, Bonum Guido, cajk, nou stres, pohoda, džes. To je jasný. Jsem v klidu, v klídečku. Totálně vypohoděnej do nejsilnější pohody, tyvoe… Ale přece jenom… Zvyk je železná košila. Možná by mě to trošičku naštvalo. Možná byla chyba chcát do umyvadla, když si malovala obličej. Možná bych nemusel tolik pivsonovat. Možná mi ten horsestájl neměl tolik vadit.

Tak víš co? Já ji zavolám, že udělám pár těch ústupků… Ne. Nejde o to, že bych ji miloval. Chci ji samozřejmě jenom zachránit od těch dotěrnejch kapučínkářů. Jenom ji pomoct. Trochu ji helfnout. Chápeš, ne?

… Nebere to, tyvoe.

Snad už nechrápe s ňákým kapučínkářem, to bych asi nepřežil, tyvoe. Co myslíš, seděl by tady Bonum Guido a čekal by, až mu ženská skočí do postele s chlapem v barevnejch ponožkách? No jasně že ne!

Tak jasný, cajk, nou stres, pohoda, džes. Nezvedej se. Nikam se nežeň. Tohle zvládnu sám. Tady máš prachy za ty pivsony. Já valím. Drž mi palce. Bonum Guido, tyvoe.

 

 

 

 


13 názorů

Jesse H.
22. 01. 2016
Dát tip

Moc mě to nebavilo. Poznámky, který mi přišly napoprvé vtipný, opakováním vtip ztratily a po půlce už mi vysloveně vaděj, a celkově na mě tento hospodskej monolog ukecanýho chlapa příliš nezapůsobil.


K3
16. 01. 2016
Dát tip

Docela výstižně  si vykreslil tu čecháčkovskou povahu. Za to tip. Jinak jako povídka mě to nijak neoslovilo.


StvN
16. 01. 2016
Dát tip

Nevim. Třetí odstavec říká to samé, co druhej odstavec a ten říká to samé co první odstavec. Na můj vkus se text neposouvá tak, aby ve mně vzbudil touhu číst dál.


Janina6
12. 01. 2016
Dát tip

Mám to asi podobně jako Zdenda: začátek se mi líbil (stylizace je fajn, bavila jsem se, dokonce i po zjištění, že hlavní hrdina tvrdí, jak nic neřeší, a přitom řeší…), postupně mě to ale začínalo nudit. Všeho moc škodí, a to platí i o vtipech, které se opakují. Když čtu „cajk, nou stres, pohoda, džes“ potřetí, stačilo by, ale ono je to tam pětkrát. Některé odstavce bych úplně zrušila, protože se jenom dokola omílá totéž. Brzy je jasné, k čemu celý ten monolog směřuje, takže pointa nepřekvapí, spíš si člověk oddychne, že to skončilo. Z komentářů jsem ale zjistila, že to bylo psáno pro živé čtení – a věřím, že šikovný přednes to určitě může hodně pozvednout.


Lakrov
07. 01. 2016
Dát tip

Hned od začátku mi sice nesedí jazyk, jakým je to napsané, ale čím dál čtu, tím mi ten monolog přijde zajímavější. Ta slovní zásoba, to opakování hospodských frází, tedy nakonec chápu jako záměrný prostředek, jímž lze oklikou sdělit víc, než jen ten "příběh lásky", sestavený z několika absurdních obrazů. Tip.


StvN
04. 01. 2016
Dát tip

Souhlasí autor s nominací do PM?


PseudoXY
03. 01. 2016
Dát tip

Mrzí mě, že jste to tak pochopil. Nehraju na žensko-mužskou linku, ale na falešné chlapáctví, se kterým se často setkávám. Ale chápu, že to tak mnozí nevidí.

Text jinak sloužil pro veřejný čtení, proto mi ani tak nešlo o děj, ale abych pobavil. Proto jsem se nesoustředil na dějovou linii, ale na jednoduché vtipy, které imho sklidily úspěch. Myslím, že občas není na škodu použít prvoplánovost, když je originální.

Osobně je mi to milejší, než hluboké filozofické eseje nebo klišoidní zamilované básničky. 


careful
31. 12. 2015
Dát tip

Nominuju na povídku měsíce...jestli jsem správně pochopila, jak se tu píše avízo někomu, kdo není v komentech, tak bych to měla nominovat tímhle komentem (tady totiž mají nováčkům takové věci docházet asi automaticky... což evidentně moc nefunguje, jako řada jiných věc...nebo jsem holt debil, no)


careful
30. 12. 2015
Dát tip

Chtěla bych to nominovat do povídky měsíce. Protože se to dá číst a má to aspoň nějakou myšlenku, což tady k nominaci úplně stačí.Ještě musím zjistit, jak se ty nominace hlásej...


careful
30. 12. 2015
Dát tip

abych řekla pravdu, tak mě to tím věčným opakováním moc nevzalo...ani ten humor založený na tom, že něco na jednu stranu pomlouvám a na druhou to v bledě modrém dělám...ale zas si nemyslím, že by to bylo špatný a někomu to vtipný připadat i může... jinak jsem si včera vzpomnělav na Mužský kruh (doporučuju vygůglit)...tam z každýho udělaj  vyzrálého muže za 28 tisíc:D ...možná i z ženy!

Dám ti tip, páč je tu dostávají i mnohem horší věci:)

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru