Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

MANIFEST NEODŽINISMU

17. 02. 2016
0
6
826

Dobrý den, Lukáši. Posaďte se. Tak jak se dneska máte? Tak to je fajn, to jsem ráda! Lukáši, máte dneska nějaký vlastní téma, něco, co potřebujete probrat? Výborně, to se hodí, protože já mam dneska něco, co musíme probrat. Když se ohlížím zpátky za svým životem, jediné, co cítím, je stud. Za všechno, co se mi stalo, vším jsem byl vinen jenom já. A je jedno kde nebo s kým to bylo. Všechno to má jedno společný. Chtěla jsem Vám ještě jednou navrhnout třetí stupeň. Já vim, vy jste říkal, že jste...jakže to bylo...džinista? Že je to proti Vašemu přesvědčení, že to vnímáte tak, jakože budete buzerovat svý kolegy. Ale zkuste se na to podívat z jejich pohledu. Já myslim, že jsou rádi, že je tam někdo, kdo jim ráno rozdělí práci a řekne jim co má kdo dělat. Jinak by tady byl úplnej chaos, nikdo by nevěděl co má dělat a nic by se nestihlo. Vždycky mě učili, jak žít. Jak si zachovat čistý myšlenky i skutky. Ale nic z toho se jim nepodařilo. A je jedno kde nebo s kým to bylo. Všechno to má jedno společný. Dobře, Lukáši, rozumim, že máte problém s vedením směny a nebudu Vás k tomu nutit. Nemusíte dělat nic, co je spojený s vedením směny, ale máte šanci trénovat si další dovednosti, spojený se třetím stupněm. Počítání tržby, přebírání dodávek... Tyhle věci se Vám pak budou hodit v normální práci. No jo, Lukáši, ale představte si, že by si tohle řekli všichni! Von se najde někdo jinej, já s tim nechci mít nic společnýho!?! Řekne-li mu někdo na loďce: Ó, dlouhověký asketo, ucpi díru v člunu rukou, nohou, paží, stehnem, břichem, hlavou, tělem, vědrem, šatem, blátem, travou či lotosovými listy, nemá jeho žádosti vyhovět, má jen mlčky přihlížet. Vidí-li mnich či mniška, že trhlinou do člunu proniká voda a že člun je celý špinavý, neobrátí se na převozníka se slovy:...V tom případě, Lukáši, už Vám nemůžu prodloužit smlouvu. Probírali jsme to na poradě a dohodli jsme se, že pokud pro nás nemáte žádnou konkrétní zakázku, a to, že si chcete trénovat komunikaci pro mě neni konkrétní zakázka, konkrétní zakázka by byl třeba právě třetí stupeň, tak už Vám nemůžu prodloužit smlouvu. Když se ohlížím zpátky za svým životem, jediné, co cítím, je stud. Za všechno, co se mi stalo, vším jsem byl vinen jenom já. A je jedno kde nebo s kým to bylo. Všechno to má jedno společný. Začal jste si už shánět nějakou novou práci? Dobře, tak to eště prodloužíme o měsíc, do konce listopadu, abyste měl dost času sehnat si nějakou novou práci. Ó, dlouhověký hospodáři, voda proniká trhlinou do člunu a ten je celý špinavý. Nemá si to ani pomyslet, ani vyslovit.


6 názorů

Rozodstavcovany by to urcite bylo uzivatelsky pohodlnejsi, ale ty strihy a vsouvani dalsiho textu by tim asi uz trochu ztracely smysl. Ale dobra zprava je, ze jsem se domluvil se sponzorem na malym darku pro kazdyho, kdo tenhle text precte, aby nemoh rict, ze mu to nic nedalo.


careful
21. 02. 2016
Dát tip

Já si to teda jen hodila do ctrl a, to je můj oblíbený trik, který odhalí i černé na černém, nebo bílé na bílém, ale nějak mi to stejně nic nedalo...chybějící odstavce a přímá řeč a vlastně jakékoli vodítko k čemukoli je asi taky proti ještěrům...


toz tady je to i hnedy na bilym, zastupove

http://www.totem.cz/enda.php?a=332861

 


To je schvalne. Je to optickej test, kterej rozezna kazdyho zlyho jestera, jimz tento text neni urcen a vypali mu oci.


ježíši, to se nedá číst - ta červená je tak jedovatá, že mi vypálila sítnici!


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru