Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Krysař

28. 03. 2002
0
0
878
Autor
Ricchardo

     Když písně gotických zvonů jsou slyšet po stoletích z okenních věží, které vyprávějí Bohu o letu křídel ptáků, přichází vzpomínkový čas na volnost ducha a naději příštích povídek. Od autorů svůdných románů sedících v zelených čajovnách a kouřících dýmky se očekává let až k výšinám okenních věží, kde gotické zvony pějí písně Bohu. O válkách a smírech, o ztracených Krysařích, kteří hledají místo ve městech, kde krysa potkává potkana a jejich děti se mění v lidská háďata konající monotonní práci v továrně na výrobu píšťal. Čím více dírek na píšťalách, tím více krys má rozmáčknutou lebku.

     Ti ptáci sedí v gotických věžích a poslouchají písně, doprovázejíc zvony na flétny, jenž zapůjčeny jim byly Krysařem a on teď pouští do chvění zvonů svůj stesk po krysách a šplhá po žebřících až do výšin okenních věží, aby ještě víc rozhoupal zvony a na jejich tónech odletěl spolu s ptáky do měst, kde bude moci pískat na flétnu tak dlouho, aby dostál uznání dětského publika.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru