Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zrada!

08. 11. 2016
8
2
753

Jáj lidi, opět mi neujeříte, kurva, co sa stalo! Bol normoš takový obyčejnský den. Sinátor klečel v kuchyni na struhadle a opakoval hlasitě Už nikdy nedostanu jednušku z matematiky, bo to bych pak nemohl dělat hovnocucářa, což je moje životní poslání. Starý seděl na našem gauču ze zošlapaných papundeklových krabic, čučil na fotbal a po těle mu lozily masařky svinsky vypasené. Žerik si v kůtě lízal kuliska a tchyňa tradyčně jedovala u sebe v mrdníku. Já sama su jako pani královna sedila v křesle, česala si kartáčem chlupiska na kytárách a jak su vyčesala muňku, tož si ju potlůkla nohó od stola. Tož a jak bola zrovna taková svinsky krásná rodinná pohuda, tož rachot na dveřiska, tož valím odevřiť a tama jakýsik úřednický chuj a Dobrý den, vážená pani Miluno, přicházím vám zvěstovať smutnů zprávu.

A já Jdi do prdele! Daneček Landů umřel?

A chuj Kdepak, je to mnohem horší.

A já Kurva! Tož Šalina v Práglu ujela Mirečkovi Donutilovému zadni končetiny, nebo sa dám podať.

A chuj Já vám to tedyk sdělím, pani Miluno. Včera zemřel ve Zvoli váš stréc z matčiny strany, Jožko Vrata.

A já Jáj, toho anik neznám, ty degene nečistotný! Co mě vyrušuješ jako s takovó békovinó!

A vytáhla su krejčovskó křidu a nožisko od stola, křídó nakreslila chujovi na čelo strefovací křížek, rozpřáhla sa nohó a že do teho křižku svinsky jebnu, ale chuj si rychlo pokorně kleknul a Miluno, zadržte! Já vám neřikl to nejdůležitější, totiž že jak ten stréc zemřel, tož po něm zvostal grunt, a že šecko co v tom gruntu je vám stréc odkázal!

Jáj, lidi! Já sa zaradovala! No to si měl řect hnedkaj, chuji! To je jiná! Tož to abych šla rovnó rabovať, viď?

A chuj Možete, paní Vošková. Tadyk na tomtok lejstru máte šecko poznamenané, adresu, je tu aji razítko od právnika, vidíte?

A já gut, gut, nezdržuj mě, stačí mi ta adresa! Celá svinsky rozradostněná su doběhla pro pytle po erteplách, hodila je do tragača, každému doma dala na rozlóčenó korekčni záhlavec, kurva, nakopla Žerika a valila rovnó do Zvole na tu rabovačku.

Nedovedete si představiť, jaků su měla radosť. Tlačila su tragač s pytlami a fifolila su si slovensků hymnu, kurva, bo je to taková svinky hezká a veselá pisnička k rabováni. Bo Zvole není od Horky nad Moravó nijak daleko, za pulhodiny su bola u cíle. Barák teho debila Jožky Vrata, stál až daleko vzadu u hasičárny, kurva. Když su ho opatřila, tož su sa lehce naščuřila, bo to bola celkem ruina, a já čekala nějaké takové to podnikatelské barokokoto nebo co, jak to mají chuje v Práglu.

Tož ale co. Naburácala su donitř skrz zavřené okno, kurva, a začala konfiskaci. Bolo to tama celkem na guvno. Vybydlené jak panelák v Chánově, kurva. V obývačce enem jedno procrkané křeslo a špígl na zdi, v kuchyni polička a jakésik další sračky, v kůpelce zvostala po strécovi enem stará ždimačka a hejno ščípavých štěnic. Tož ale pořád to bolo lepči než nic, kurva! Největší radosť mi udělala stará lednica. Sicek neměla ty eletrické sračky a nefungovala, ale bola docela velká, takže když sa tchyni pokrčí kytáry, tož sa tama dobře vleze a bode mít pěknů moderní rakev, kurva.

Čopla su pytle a začala to šecko lifrovať donitř. Lednicu, křeslo, ždimačku, poličku se sračkami, pak su pochytala aji ty štěnice, víte, štěnice to máte totiž dobré na léčení simulace a podobných sraček, je to cosik jako takové ty vodní svině pijavice, enem to má nožičky a svinky rychle běhá, že když sa to vypustí sinátorovi do mrdníku, tož to je hnedkaj v pelóchu.

Pak su začala rvát ze zdí dráty, víte, to su sa naučila od jedneho cigána od nás z dědiny. V drátách a kabelách je hodně mědi, kurva. Když to narvete do sudu a zapálíte, tož plast a guma svinsky krásně odhoří a zvostane enem měď, a tu pak možete prodať ve sběrných surovinách. Když bolo šecko vytahané a narvané do pytla, napadlo mě, že eště sundám střechu plechovů, bo z teho by v surovinách mohlo takyk cosi kápnůť, kurva.

Vylezla su tedyk na střechu a začala to rvát, ale najedó vidím, jak ke mně z dálky petá Veruna až jí vlají cecky.

A já Co tadyk děláš, ty zapařená hroši předkožko, kurva? Jdeš sa podivat co su podědila, kurva?

A Veruna Guvno, Milu, guvno! Běžim za tebó, bo sa na tebe chystá velké svinstvo! Dostala jsi sa do pasti!

A já Di do piči! Nevěřím! Copak by sa na mě asik tak chystalo jako?

A Veruna tentok barák tadyk ve Zvoli stojí asik tak už deseť járů, je to takové jakoby obydlí pro šantusy. Žádné Tvůj stréc Jožko tadyk nikdy nebydlal, to je vymyšlené šecko!

A já To je jakásik chujovina, ne? Proč by si totok kdo vymýšlal?

A Veuna, nech tadyk šecko, uběgaj za mnó, šecko pochupíš!

Tož su si chytila cecky, aby mi při běhu neflákaly do ksichtu a béžela s Verunó zpátky do Horky. Když jsme doběhli k baráčisku, nevěřila su vlastním očím! Z našich vrat právě vyjížďalo čuprmoderní auto. Unitř za volantiskem seděla Blažena a vedle ní, temu lidi neujeříte, kurva, tchyňa!!!

Pohotově su vytáhla nohu od stola a svinsky silně s ní hodila jako tomahavkem a noha letěla, svištěla a najebala sa do chladiča blaženina trabantiska a bolo po jízdě. Pak su k trabantu doběhla, urvala dveřiska a Jáj, co totok má znamenať? Kama to jedete?

A tchyňa začala békat svinsky a Blažena, Miluno, hlavně klid, hlavně klid, nebi mě, nebi mě!

A já ju rubala a svini su takyk rubala a Kůkajte mi to šecko vysvětlit!

Ale to už z baráčiska petali starý a sinátor a Maminko, nech tetu Blaženu, nech babičku, my ti to vysvětlíme! My jsme chtěli, aby sa babička měla dobře, ty ji pořád tlučeš tím svým obuškem, dáváš na řetěz, málo krmíš, tak nás napadlo, že ji teta blažena zaveze do domuva duchotců jako! Tak jsme to vymysleli tak, že tě odlákáme od domova, přeřežeme úhlovó bruskó babičce okuvy, kurva, teta ji tadyk vyzvedne a odveze do Olomůca do teho domuva! A nebi nás, nebi nás, my už to nikdy neuděláme, pomoc!

Když su je zrasila kvalitně, čopla su tchyňu za sicnu a Jáj, ty můj pokládku svraštělý, o tvoje důchodky heské mě chtěli připravit jako! To jsi ráda, že su temu zabránila, viď? A tchyňa békala ščestím, že su ju zachránila od teho dumova duchotců a jako gut, no ne?

Zanesla su ji zpátky do jejího zabydleného mrdníčku, nandala řetězy a Mosíš sa šetřiť, svině, abys dlůho vydržela, víš, je s Tebó sice sraní, ale důchodů mi mosíš dat ještě svinsky mnoho, než půjdeš pod drn. Mimochodem, neskaj su pro tebe našla na funus krásnů ledničku, máš radosť?

A tchyňa tím ščestím békala čím dál víc, a já bola ráda, že su jí udělala poprvé v životě jakůsik radosť.

Pak su vylezla z mrdníku a tama už čekala Veruna a Milu, jak sa dohudneme?

A já Jaképak dohadudováni, kurva?

A Veru No zachránila su Ti svini, tož chcu podíl na jejím důchodě, kurva! Padesáť procent.

A já deseť!

A Veru patnácť!

A já Gut, beru, to je fér, kurva. Podaly jsme si pazóry a rozešly sa.

Tož to vidíte, lidi. Člověk by řikl, kurva, že kamarádi pro něho dělají věci enem tak, bo ho mají jakosik lidcky rádi, ale ve skutečnosti je to o tem, že kdybyste jim sem tam nedali nějaké ty love nebo alespoň flašu chlastu nebo sinátorovo rycoch, tož sa na vás vyserů. 

 

2 názory

Tož je to taková miksáž šeho dohrumady, Ostavština, hantec, valašsko, hanácké šprechtěni, viš, jsme takuvá rodina poslepovaná z různých rytí Moravěnky krásné, tož sa nám doma ty šprechce michají vesele a totok je výsledkem. Dik, že mě čitáš! Dělá to enem pár ogárů a robek.


Lakrov
15. 11. 2016
Dát tip

Jak tě někdy (tvé texty) nemohu očima vystát, dneska se celkem bavím.  ...fifolila su si slovensků hymnu, kurva, bo je to taková svinky hezká a veselá pisnička k rabováni... Nechť mi příslušníci jmenovaného národa prominou.  Dočteno. Kladu si otázku na původem nářečí. Valašsko nebo Ostravsko?  Tip.  


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru