Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Úskalí pyramidy

16. 10. 2017
0
10
854
Autor
Ozzozorba

Ti, kteří se koupou v bazénu bohatství, ztrácejí kontakt s údolím, ve kterém se pečou chleby a pálí cihly. Vrchol pyramidy existuje, díky široké základně pod ním.

Společnost je rozdělena na ty, kteří mají peníze a na ty, kteří je chtějí mít.

Svalstvo a vůle bohatých nezadržitelně atrofuje. „Výkvět“ přejedených a znuděných.  Nepotřebují pracovat. Chtějí jen více zábavy a her a hlavně bezpečí. Čím jsou jejich hry bizarnějších a nepotřebnějších tím lépe.

Tlustí a ochrnutí na svém vrcholu. Zelený absces, který nasál hodně sladkého, čeká na své propíchnutí.

Základna, na které si ustlali své polštáře, se třese jako raněné zvíře. Nebesa! Co se to tam dole děje?

"Řím" padá. Dav natažen posměchem a křivdou, si bere svůj koláč. 


10 názorů

Movsar
18. 10. 2017
Dát tip

a charmse mám taky rád, tuhle větu od něj neznám, ale on toho dost napovídal/napsal. 


Movsar
18. 10. 2017
Dát tip

ano, i to, že si koupil 12letou dívenku bylo na jjr roztomilé. 


Ozzozorba
18. 10. 2017
Dát tip

Když už se opíráš o Jean-Jacques Rosseau. Své děti a nebylo jich málo, odložil do sirotčince. Takový to byl skvělý a úchvatný člověk. Jeho kocovka je au. Opravdu to bolí.

Charms: "Jsem nepatrný drobný ptáček, který vletěl do klece k velkým, nepříjemným ptákům." 

  


Movsar
16. 10. 2017
Dát tip

když už bereš slovo "původ", slovo tak veliké a zkrachovalé zároveň, přidám ještě jednu: je poučná rousseauova esej o původu jazyků a její interpretace podaná derridou v gramatologii. doporučuji ji a - v předběhu - doporučuji vyloučit slovo původní ze slovníku vůbec.


Ozzozorba
16. 10. 2017
Dát tip
Miluji revoluci! Ten mainstream, který zmiňuješ Diano, je jen výplní. udržují status quo, který nikomu a ani jim neprospívá. Bohatství a chudoba je pružinou. Mosvare, tvá laskavost má dvojí tvář. Je rozeklaná jako jazyk hada. Použil jsi dnes výrazy (stupidní skládačka, masa blbečků)jako komentář k mému článku "Tuha a člověk"). Škraboška je stržena. Zadívej se do svého hadího slovníku. Každopádně hady obdivuji, ale ty pravé a původní.

Diana
16. 10. 2017
Dát tip

Nezlob se, ale mně to připomíná hesla Velké říjnové revoluce. Navíc je na tom málo pravdy.  Společnost zahrnuje ještě řadu dalších skupin lidí. Například ty, kteří jsou spokojení s tím, co mají a pokud něco chtějí, tak chtějí mít zejména čisté svědomí a přátelské vztahy s druhými. Znám takových spoustu. Lidé byli, jsou a budou různí, s tím nic nenaděláš. Jediný, koho můžeš změnit, jsi ty sám - a upřímně: bohatým není co závidět..... 

 


Movsar
16. 10. 2017
Dát tip

přirovnání je stejně hloupé jako tvá úvaha. ale - z laskavosti, která je na našem serveru zvykem - poradím ti jiný pohled na věc, v rámci metafory sklenice: řeč je jako sklenice a lidé jako mouchy uvnitř: narážejí na stěny láhve - na hranice řeči. filosof je ten, kdo ukazuje takové miuše cestu ven z láhcve, cestu ven z řeči, která je pouhou frází. takže nehledej (pro mě) cestu do sklenice medu, kterým myslíš své sladké řečičky, nýbrž hledej pro sebe cestu ven z prádzné sklenice frází.   


Ozzozorba
16. 10. 2017
Dát tip
Slova jsou usazena přesně tam, kde patří. Mé texty mají burcovat k akci, rozehřívat, nenechávat kámen na kameni. Nejhorší je lhostejnost. Takže zdar s sílu Movsare. Tvá přezdívka mi připomíná název jezera u tibetské hory Kailash. Hmm, že by náhoda? (Včela buzíčí kolem sklenice medu a ne a ne se do ní dostat).

Movsar
16. 10. 2017
Dát tip

opět taková skládačka nejrůznějších klišé, rozhodně žádná úvaha. snažíš se o literární podání, ale nejde ti to, nepouští tě to tam, kam bys chtěl, a tam, kde zůstáváš se to třese trapností.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru