Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Volební kalkulačka II.

17. 10. 2017
3
12
1456
Autor
Zbora

Pokračování ze včerejška.

http://www.pismak.cz/index.php?data=read&id=482618

Už to vezmeme rychle, dochází rum.

 

15 otázka: 
Česká republika by se měla zasadit o výstavbu kanálu Labe – Odra – Dunaj

A co to rovnou prokopat z Baltskýho do Středozemního? Jako mně je to jedno. Stejně všechno budou dál vozit kamioňáci po D jedničce, protože je to nejlevnější. Takže nevim, dál.

16 otázka: 
Marihuana pro osobní potřebu by měla být legální

A dyť to snad je ne? To je nějakej starej dotazník, co jste mi tady dali. A jinak stejně nevim. Se asi poptejte zase toho Cyrila Höschla. Dál...

17 otázka: 
Koncesionářské poplatky za ČT a ČRo by se měly zrušit

Já nevim, a kdo to bude jako jinak platit? Reklamy si můžu pouštět na youtube. "Venco, ještě pivo a velkýho ruma, a jedeme dál!"

18 otázka: 
Homosexuální páry by měly mít právo adoptovat děti

Počkejte, to jako myslíte vážně? Jakože vám mám vypálit odpověď na takovouhle důležitou otázku jen tak od boku? Vždyť tady jde přece o celej život toho prcka malýho. To po mě nemůžete chtít! Zeptejte se spíš nějakýho toho Cyrila Höschla zase. Rum! Dál!

19 otázka: 
Regulační poplatky u lékaře a za pobyt v nemocnici by měly být znovu zavedeny

No nevim, k čemu je to dobrý? Já tam nechodim. Kurýruju se doma čajem s medem a rumem. Podle čeho to jako mám rozhodnout? Rum.

20 otázka: 
Prioritou české zahraniční politiky by měl být obchod, nikoli lidská práva

Tyjo, tak tohle už je nějakej tanec mezi vajíčkama. Jak v drůbežárně. A co obchod s lidskými právy? Koza se nažere a vlk zůstane celej! Ruma!

21 otázka: 
Mělo by být uspořádáno referendum o členství Česka v NATO

Nevim, nejsem Ándor Šándor, zeptejte se jeho nebo nějakýho jinýho bezpečnostního analytika, ne, asi. Dál!

22 otázka: 
Živnostníci (OSVČ) by měli odvádět více do státního rozpočtu a na sociálním a zdravotním pojištění

No, tak to já vám taky neřeknu, tohle. Jako že odváději málo? No asi jak kdo. Tonda, co doma vyřezává fajfky z pařezu si vydělá sotva na to sociální a zdravotní, co musí odvést. Tak já nevim. Aby to placení zase nezůstalo celý na něm, to by fakt už nedal. Dál!


23 otázka: 
Povinný rok předškolní docházky je zbytečný a měl by se zrušit

Höschl, socioložky a speciální pedagožky, a rum. Dál.


24 otázka: 
Česko by mělo co nejrychleji navýšit rozpočet na obranu na 2 % HDP, jak požaduje NATO

Ándora Šándora a dvojitej rum! Dál!


25 otázka: 
Očkování dětí by mělo být dobrovolné

Ve chvíli, kdy česko přijme princip přerozdělování uprchlíků podle kvót??? Epidemiologa, pediatra, pivo a rum! Nevim. A dál!


26 otázka:  
Češi by měli mít možnost volit elektronicky

Ježiš mě je to šumák, se snad pražáci můžou zvednout a jít se na čtvrt hodinky vyvětrat od písíček ven, ne? Nevim, dál. 

27 otázka:  
Vojenská služba by měla být opět povinná

I pro ženy? V rámci genderového toho? Nevim, zeptejte se Ándora a Cyrila.


28 otázka:  
Česká republika by se měla v zahraniční politice orientovat víc na východ (Čína, Rusko)

Česká republika by se měla v zahraniční politice orientovat všude. Rum! Dvojitej! A pivo!


29 otázka:  
Zaměstnanci by měli mít právo být nedostupní po pracovní době

Si vypnu mobil ne? Nebo ho hodim do záchodu. A nemusim tady votravovat s nějakou kalkulačkou. Nevim. Tak jak jsem dopad? 


Jo, tak že mám 15 shodných odpovědí s KSČM, 9 s Hnutí cesta a 8 s piráty, ale i s ostaními se částečně shoduju? Tak na to si dám ruma, dvojitýho. Hele, nechci jako provokovat, a neni trochu jakoby zvláštní, že jsem na žádnou otázku vlastně neodpověděl. No zkuste si to taky! A co vy, už víte, koho máte podle kalkulačky volit?


12 názorů

se mi to nechce číst a číslo 3 už nežije?

něco s míň písmena bys tam hele kluku neměl?



Oldjerry
23. 10. 2017
Dát tip

Zdarec, Agátko.  Napsalas toho hodně, ale co???  Napíšu jen s čím nesouhlasím a pro nesouhlas mám dobré důvody.

Babiš + Kalous do jednoho pytle? Jeden je podnikatel se vším, co k tomu patří, druhý podvodník  a žvanil.

Co který z nich dělá.  Kalous m.j. šmelil s podřadnými padáky – zabili se dva chlapi.  Vilu s pozemkem za cca 130 milionů Kč nemůže mít ze mzdy, či poslaneckého, ani ministerského platu. Okradl nás 2009 – 2013 o dost velkou část důchodů (mně a mou ženu dohromady o asi 18000 Kč). Za 4 roky nám zvedl důchody jen o asi 160 Kč

Babiš je podnikatel, vydělává, vydělává hodně a nemusí krást. Za 4 roky  nám zvedl  důchody  o  932 Kč (mně) a o 886 Kč )ženě).

Sestřelil ty dole, to je hodně medializováno, takže ses toho všimla.  Předtím ale vládním nařízením vyplývajícím ze zákona o daních  omezil vývoz kapitálu z Česka, z toho pak vyplynul  i ten průser ve švýcarské bance s RSDr. Ransdorfem.

EET – ty vidíš babku na vsi – pro tu a podobné už by bývala byla na světě výjimka, kdyby byl nebyl debil Sobotka Babiše nevyhodil z MF.  Jinak EET supluje jiné metody výběru daní v jiných státech, kde aspoň nějaký řád vládne.  Lidi melou hubou, že se platí daň z obchodního výsledku. 7 milionů zaměstnanců platí bez jakékoli diskuze daně z příjmu formou srážky ze mzdy a stejně i sociální pojištění.

Rozčililo tě taky, když FS zlikvidoval nebohou firmu FAU v Přerově zajišťovacím příkazem? No a to byla firma, která »ojebala « stát  o miliardy korun. Žádné neviňátko… žádný vlkodlak Janoušek, Pilný, nebo Babiš… To jen tisk, který je stále ještě pod vlivem  ODS, ČSSD a TOP09 to prezentuje tak, aby to zhltli lidi, kteří neznají vůbec nic (a nemohou)  o makroekonomice. 95% lidí zná jen ekonomiku své domácnosti, v nejlepším případě své živnosti…

Insolvence je jen výsledkem neodpovědného hospodaření.  Já měl sen podívat se za kamarádem do Austrálie. Spravilo by to nějakých 150 - 180 tisíc Kč. Kde bych je vzal, jako  referent, nebo technolog? Mohl jsem si půjčit a dnes bych byl mezi těmi, které tak lituješ. Blbci – málokterý je skutečně chudák. Spravila to kamarádova smrt...

Já jsem se na rozdíl od tebe nerozčílil, ale štve mne, že jsem  tě považoval za lépe orientovanou - a rozladěný jsem byl po přečtení tvého příspěvku. To je přesně to, co ti sráči potřebují: aby nespokojení lidé vůbec nevěděli, kdo je ve skutečnosti rozčiluje. Papír, zejména novinový, snese vše, co placení škrabalové napíší. Drž se básní – v těch jsi vynikající.

TOHLETO, AČ SE TI TO ZDÁ HROZNÉ A Z POHLEDU TVÝCH INFORMATORIÍ JEDNOZNAČNÉ JE VÝSLEDKEM CÍLENÉ DESINFORMACE TĚCH, KTEŘÍ SKUTEČNĚ KRADOU A MAJÍ NA STATISÍCOVÉ HONORÁŘE NOVINÁŘŮM.


agáta5
19. 10. 2017
Dát tip

oldjerry, vidíš někde, že bych srovnávala babiše s kalouskem? Házím je jen do jednoho pytle... jsme zadluženi a ti, kterým jsme dali hlas prospěrují a lidi chudnou..  vždycky si říkám, že to dělají dobře jedině v případě, že se mám taky dobře... a to dávno není pravda, cítím to v rozpočtu rodiny každý měsíc, mzdy stagnují a ceny kolem nás se zvyšují, zákazy přibývají, byrokracie kvete...  

živnostníci - nejsou korporace, že si ulijí pár korun z piva nebo rohlíku, je opravdu velké zlo. co takhe juknout na akciovky jak ulejvaj milióny a miliardy vstřícným zákonem, derou lidi z kůže  a vykašlat se na ty nejmenší z nejmenších? ale jo, na ty dole byl vždycky bič řádně upletený. gesto pana babiše opravdu skvělé, sestřelit ty dole... třeba udělá hogofogo krámky na vesnici a bude je dotovat ze svýho... víš vůbec kolik potravin projde, když si je nekoupíš? Kolik asi tak vydělá krámská u nás na vsi a jak se musí otáčet hospodskej?  Někdy mi přijde, že vidíte jen to, co chcete.. babiš je zločinec a llidi jakoby to neviděli... že přidá tři stovky důchodcům a budou mít konečně dvanáct tisíc? ježkovy voči, to se rozšoupnou, dědci! 

a exekutoři nenažraní, dálnice rozbouraný a všude firmy, co to nejsou schopny opravit a když opraví, za rok je to zase v čudu... ty nikdo neřeší, bodejť by ne, vždyť to jde jen z naší kapsy... jen se podívej na nové insolvence, jak jsou lidi v prdeli a vytloukají klín klínem... když naši strojvedoucí na šachtě nosí domů 12tis.čistého, to se taky akorát tak můžou pověsit...  ale hlavně když máme eet, aby se mohla za ty prachy těch živnostníků zaplatit zase nějaká kontrolní komise třeba přes dešťovku... tu nám za chvíli taky budou účtovat... o tom to je...

 

ježíši, to jsem se zase rozčílila:))) , jdu se věnovat literatuře, páč politice nerozumím :)

 

 

 


Gora
19. 10. 2017
Dát tip

Jardo, všichni, kdo jsme tady, máme rádi literaturu, toho bych se držela. 


Oldjerry
19. 10. 2017
Dát tip

agáto5 - pokud srovnáváš Kalouska a Babiše, tak se raději drž literatury...  v té jsi dobrá... případně rodinných témat (ten názor na adopci opuštěných dětí homouši s tebou sdílím). Za to EET:  každý dělník, každý zaměstnanec platí daně srážkou ze mzdy a mohu tě ujistit, že jen velmi málo dělníků vydělává víc, než živnostník...

Gora - zdar, Irenko - dík,  já jen když vidím zřetelně pokřivený názor u člověka, kterého si vážím - to nevydržím (:-D  - je to totiž jen špatně nastavenými hodnotitelskými parametry...


agáta5
19. 10. 2017
Dát tip

a jinak adopce dětí homosexuálním párům - lidi, kteří chtějí adoptovat děti, jsou podrobeni psychologickým testům, chodí k nim věčně sociálka a je to docela střežený .. a když vidím pak, že je vlastní máma schopna svý dítě ušlapat a nikdo ji nebyl schopen zastavit .. a těch případů je mraky, tak si myslím, že zlatej homosexuál, který má v hlavě všechno srovnaný a bude pro dítě daleko lepší rodič než některej hetero...   


agáta5
19. 10. 2017
Dát tip

eet je mi šumák, nepodnikám, ale bytostně nesnáším zákazy a příkazy všeho druhu. Do státního rozpočtu jdou naše peníze, poctivě makáme a nakonec nás ještě svážou do kozelce ne?  Svoboda je zodpovědnost, nechci, aby mi určoval nějakej babiš, co a kdy mám dělat, vím to sama.

Nesouhlasím s eet a zákazem kouření v hospodách, protože je to zásah do svobodného podnikání ... nač víc peněz do st.rozpočtu, když se stejně ztratí v kapsách stavitelů dálnic, lobistů a kalousků a babišů?

nejspíš budu volit komunisty...  nebo půjdu příště kandidovat sama...

 

ať žije tuzemák!!! (rum nám už unie zatrhla ne?)

 

 


Gora
18. 10. 2017
Dát tip

Oldjerry, je to jen diskuse, nic víc...tříbení názorů, i ty tvé Písmák potřebuje:-)


Oldjerry
18. 10. 2017
Dát tip

Já už svůj názor napsal a nemyslím, že by někdo stál o reprízu.  Já jen, že i zdejší lidi, u nichž se předpokládá jisté IQ a schopnost vlastního úsudku, podléhají psanému slovu, ať je sebeblbější. Já jsem prožil takové masáže od předchůdců dnešní KSČM  a i já jim do  jisté doby podléhal. Získal jsem ovšem schopnost filtrovat metodou co čtu a slyším  a co VIDÍM... jestli je někdo malý podnikatel a vidí jen svůj džob, tak rozhodně není nadšený EET, zejména pokud krátil daň.  Tomu docela rozumím...  Já EET přivítal a uznal, že je to narovnání v prostředí malého podnikání. Dost... nikoho to stejně nepřesvědčí... poctivosti nás odnaučila 4o let diktatury lumpů, kteří se zaštiťovali dělnickou třídou a klika dnešních politických lupičů, která využila faktu, že nikdo z nás neměl zkušenost s realitou života ve svobodné společnosti a také toho, že v euforii uvolnění pohybu po světě i zemi, nových možností, ti, kteří  mělištěstí a mohli z něčeho čerpat, byli na novou situaci připravenější a privatizovali co se dalo. Kdo byl důvěřivý jako já, zase měl ...   Mějte se, písmáci... snad mladší se ještě dožijí racionálního narovnání  (pozor! nikdy ne rovnosti! to by nefungovalo (:-D )

 


LaMouette
17. 10. 2017
Dát tip

Ja volim rum .. pochopitelne!


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru