Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Helena a její osud 2.

02. 07. 2018
0
0
773

Helena a její osud- 2.

Helena měla trochu podivný pocit, když novomanžel trval na tom, že by měli jít spát na těch několik hodin do hotelu. Měla přece ještě garsonku, její postel byla pohodlná i pro dva lidi. Nebyla sice již panna, ale měla málo partnerů, snad jen ze studií na vysoké škole ekonomické a pak jen takové večírkové známosti, bez lásky, na základě přitažlivosti či momentální potřeby.
 
 
Oldřich tvrdil, že chce minulý život, hlavně ten její, hodit za hlavu a žít jen ten společný. Nechtěla odporovat, aspoň ze začátku a tak souhlasila. Bylo to však takové divné, jako by byla někde na hotelu s příležitostným známým či spíše neznámým.
 
Jaké bylo její nemilé překvapení, když ve snaze, aby se mu zalíbila a zatoužil po ní, svlékla střízlivý bílý kostýmek a měla pod ním pěkné, bílé, sexy prádlo, punčochy na krajkových podvazcích. Podíval se na ni téměř s odporem a podotkl, že si připadá jako v nevěstinci.
 
V hlavě jí zablikalo varovné světélko. Před svatbou spolu intimně nebyli, jen pár pohlazení a polibků a to většinou jen při přivítání či loučení. Po tomto výroku, na její udivený pohled se však honem omluvil, že to tak nemyslel, ví, že toto je výjimka a normálně takové prádlo jistě nenosí. Přitakala, ačkoliv si myslela své, protože ráda nosila pěkné věci. Snad jí kontrolovat prádlo nebude. Přece všechny ty věci nevyhodí.
 
Manžel se s ní moc nemazlil. Lehli si vedle sebe a on zhasl. V tom tichu a tmě si ji vzal, jako by se mu to málem protivilo. Ani to nezaregistrovala, pro samé myšlenky na budoucnost, po boku tohoto muže.
Druhý den odjel s tím, že jde do domku vše připravit na její příjezd. Doporučil jí, aby si vyřídila zbývající záležitosti v práci, prodala garsonku, kterou už nebude potřebovat. Měla ji v osobním vlastnictví.
 
Zašla do práce, kde se kamarádila s Hankou ve vedlejší kanceláři. Nechtěla jí dát své zklamání najevo a bavila se s ní, co udělat s bytem a pod. Hanka jí doporučila, aby garsonku pronajala, nechala si otevřený účet v bance, kam by jí chodil nájem a ke kterému by měla přístup jen ona. V jejích letech si musí nechat zadní vrátka otevřená. Radila jí, nesvěřovat se manželovi se svými celkovými úsporami, které díky dobré práci a skromnému životu byly slušné. Snad jen něco dát zvlášť na vkladní knížku, aby mu to nebylo podezřelé.
 
 
No, rozloučila se s kolegy , zašla do agentury, kde jí doporučili nájemnici, mladou učitelku. Ta měla vážnou známost a nehrozilo, že by jí byteček demolovala nějakými mejdany.
S Oldřichem se měla sejít na nádraží, měli jet k němu domů. Byt pronajala zařízený, pouze osobní věci měla ve dvou kufrech a jedné velké tašce. Čekal na ni a tvářil se , jako by měl pro ni milé překvapení.
 
Pokračování...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru