Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Spleenful

06. 10. 2018
8
14
935
Autor
Oldjerry

*

Neoželel jsem

těch pár slov

(ač řekla míň, než jsem do nich vložil).

 

Jsou bolesti, jež nezhojí mast

Pohlazení

Sklenice

 

Dokonce ani

In C-major

In B-moll


14 názorů

Musaši
17. 10. 2018
Dát tip

Taky jsem měl v mládí úplně jiné názory než ted´. Je ale fakt že já nemám až takové zdravotní problémy ,aby mi to vysloveně ničilo život. Kdybych takové problémy měl ,možná bych mluvil jinak . Ovšem ,že by takové problémy měl Milan Šedivý ,to si zrovna nemyslím.


Oldjerry
15. 10. 2018
Dát tip

Můj názor se taky vyvíjel - začínal dokonce od žádného... jiný názor jsem měl  na vojně a po vojně, jiný když jsem se oženil, jiný při střetu s mocným blbcem a nakonec jsem to sesumíroval zhruba do té jedné věty...


Musaši
15. 10. 2018
Dát tip

Oldjerry ,

poslední dobou je pro mne server Písmák většinou nedostupný . Člověka to dost naštve ,když má přichystané nové básničky a nemůže je uplatnit. To proto jsem si začal předchystávat dílka dopředu. - Když se ale na Písmák nemohu dostat ,řeším to tak ,že se pokouším dozvědět se víc o soudobé poezii. Minulý týden jsem četl starší rozhovor s Milanem Šedivým .Má podobný názor na život jako ty . Život je prý z devadesáti procent nesmyslný a prázdný a umělec mu musí dát smysl svou tvorbou.Pro mne je to jakýsi útěk od života do umění. Tak by skutečná tvorba vypadat neměla.

Já bych neřekl ,že se život z devadesáti procent skládá z průšvihů. Můj život se skládá z průšvihů jen z deseti procent a to jen proto ,že já sám ty situace nedovedu zvládnout. Vina je na mé straně.


Oldjerry
08. 10. 2018
Dát tip

Musaši - ne, nemám sklony k masochizmu, ale zase mám takové pravidlo: Život se skládá z 90% průšvihů, havarií a nepříjemností a jen možná i necelých 10% věcí, které člověka baví, potěší a povznáší.  Těch mizerných 10 % ovšem stojí za to, aby člověk žil a ze života se radoval...


Musaši
08. 10. 2018
Dát tip

Čas plyne a mnohé z toho ,co se dnes může jevit jako velký problém bude zítra zapomenuto ,protože se objeví problém ještě větší. 

Když se někdy okolnosti pokoušejí mě vyvést z míry ,připomenu si budhistické přísloví : Už ses naučil radovat se z překážek ?    Tip


zvedavec
07. 10. 2018
Dát tip

Drž sa!


Oldjerry
07. 10. 2018
Dát tip

Tď mi tu zrovna Glenn Miller hraje Moon light... díky, Diano


Diana
07. 10. 2018
Dát tip

Tak jsme se zase potkali. Ten Čajkovského klavírní koncert B-mol řadím také mezi hudbu "první pomoci"  - a také 3.větu Bethovenovy Deváté - velmi útěšné! (Gershwin už má pro mne příliš velký rozsah)   :-)***


Kočkodan
07. 10. 2018
Dát tip
I tentokrát se chovám stejně jako Gora a za vysvětlující slůvka startuji proces děkování. Myslivečka možná ochutnám (akusticky).

Oldjerry
07. 10. 2018
Dát tip

Ď  Irenko...


Gora
07. 10. 2018
Dát tip

Díky za vysvětlení:-)


Oldjerry
07. 10. 2018
Dát tip

InC-maior je nádherná Myslivečkova symfonie aIn B moll (nebo té minor) je Čajkovského klavírní koncert - je to dvojice z několika mých léčebných  skladeb (:-D  - jiné jsou třeba GrahamBell - Czechoslovac Yourney, Gershwin Rapsody in Blue, prostě  že ano a podobně.


Kočkodan
06. 10. 2018
Dát tip
Mně se vede podobně jako Irče. Ale třeba pro nás bude rouška tajemství nad závěrem poodhalena.

Gora
06. 10. 2018
Dát tip

První sloka fajn, druhá také, třetí moc nerozumím:-)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru