Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Artificial Intelligence

22. 04. 2002
6
0
1416

DVD; anglická verze;české titulky 145 minut oficiální site : http://aimovie.warnerbros.com/

Varování pro slabé, prchlivé i silné nátury:

Vyvarujte se navždy shlédnutí tohoto filmu. Osvětlení důvodu bude následovat níže.

 

Úžasné, úchvatné, kontinentální. Tento film byl nominován na dva Oscary. Neuvěřitelné.  Režíroval jej Spielberg, produkoval jej Spielberg, scénář napsal Spielberg a přes hubu by měl dostat také Spielberg.

Pokud se budete pídit po referencích na tento film, dozvíte se, že v něm hlavně hraje ten překrásný chlapeček ze \"Šestého smyslu\" a bla bla bla..., to blabla je zvlhčeno procítěnou slzou nejedné citlivé paní z půjčovny.

Děj je tak sračkoidní, že po 30 minutách jste navztekaní hlavně sami na sebe, že jste si raději nepůjčili něco jiného. Rodinné drama nemilovaného a později opuštěného robotka přejde do terminátorovy říše, kde organoidi chytají a ničí vše, co je jim umělé (umělou inteligenci i umělou pumpičku na kečup; bez rozdílu). Pasírují bezmocné roboty roztočenou vrtulí, polévají je kyselinou a děsně se u toho baví. Těsně před zničením robotka se všichni rozpláčí dojetím, pochopí svou ničemnost a škodolibého ničitele robotů uhranolkují a ukelímkují. Provedení robotího pogromu je tak morbidní, že se všechny moje mechanické hračky schoulily do kouta. V nastalém zmatku Robotek nakonec uteče a pres viruální hambinec vklouzne do pohádky o Pinocchiovi a hnán touhou být svou humanoidní matkou milován, vydá se hledat Modrou vílu. Nejednoho napadne, že tady už to Spielberg s koksem vážně přehnal.

Děj pokračuje ve stejném rigolu ozdobeném futuristickými cinkrlátky a nechává diváka v pozadí bez dechu, úžasu a na pochybách, zdali se zbláznil i on či jen Spielberg.

Po 145 minutách se dočkáte konečně titulků a vydechnete osvobozující úlevou. Slabým náturám se natolik sníží tlak, že jim omrznou ušní boltce, prchlivé nátury rozmlátí své video/dvd projektory a lampičku na stolku a silné nátury nedají na sobě nic znát, jdou v klidu spát, ale v noci se nekontrolovaně dvakrát za sebou pomočí.

Tento film získal u mě 100 z 10 možných zaječích bobků.

 


Bobina
14. 11. 2002
Dát tip
Viděla jsem to a naprosto souhlasim! Je to KRAVINA. Ale nejvíc mě štve, že to je tak debilně dojemný, a citlivější povaha jako jsem já u toho proti svý vůli musí brečet. Fuj. Až se mi udělalo mdlo. :))

Jinny
08. 11. 2002
Dát tip
Cross: To radši Minority Report, co? :-) I když... těžko říct, jestli by se ti líbil víc.

gd
06. 11. 2002
Dát tip
chacha, to mě pobavilo nejvíc. nechceš zase psát recenze? snažím se je na písmáku lovit a dávat do klubu.... ale je jich málo, copak nikdo nechodí do kina???

Danny
27. 04. 2002
Dát tip
thanx za varování. sf mám rád a nerad se dívám na to gdyž se przní...

Marco
23. 04. 2002
Dát tip
:))))))))) dík za varování... :-))))))))))

KikinaV
23. 04. 2002
Dát tip
Souhlasím s tebou. Viděla jsem. Mám ráda Matrixoviny a tak jsem nalítla. Prvních 5 minut bylo slibných, ale pak stále horší a horší. Typickej americkej cajdák. Vrcholem je, jak chudáček robotek-chlapeček vzývá svou Modrou vílu až zamrzne. Teď už ho můžou zachránit jedině hodní ufounci a taky že jóóó. :-)))) Jediná možná obrana je smích, ale lépe vůbec nevidět!!!

papouch
23. 04. 2002
Dát tip
1) Dík za varovačku 2) Brilantně napsaná kritika, po ránu zvedlo náladu :-)) Super )

chechty chechty, tadle kritika je přenáramná, fundovaná a vůbec super, možná to zkouknu už jen jako módní doplněk k tomuhle warningu :-))) díkes

Skvělá práce, ne že bych měla v úmyslu jít zrovna na tohle do kina... ale po ránu se člověk aspoň vesele zasměje. :o)

Mpj
22. 04. 2002
Dát tip
Chachachacha :-)))))))))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru