Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kvantové nebe

16. 06. 2019
6
14
675
Autor
Ozzozorba

Můžeme se toulat i po své fyzické smrti?

Bylo jednou jedno prasátko, které se dostalo do nebe. Růžová dušička nervózně přešlapovala a prohlížela si své nové tělo. Divila se, protože neměla ani oči ani rypák, a nejvíce ji překvapilo, že nemá žádný otvor, ani vpředu ani vzadu, a vypadá jako nafouknutý pouťový balónek ve tvaru prasátka.

„Nediv se,“ pravil anděl „takto vypadají všechny prasečí duše. Už žádné papání, čenichání, rýpání, kvičení nebo vyměšování. Nic takového není zapotřebí. Tady jsi v nebeském ráji. V nirváně.“

„Ale já chci prasečí ráj!“ Duplo si prasátko, až to zacinkalo. „Chci se válet v nebeském blátě, vydloubávat sladké kořínky a zajídat je vařenými batáty.“

„Nu dobrá,“ pravil anděl. 

„Jsi v přece kvantovém nebi, a cokoliv  si přeješ, budeš mít servírované rychlostí myšlenky.“ Než anděl domluvil, duše se už válela v nebeském bahýnku, pojídala vonné byliny, chrochtala a kvičela slastí, pak mávla kopýtkem a řekla, že už nic nepotřebuje, a tak anděl zmizel. Kdykoliv na něco pomyslela, hned se to stalo skutečností.

A tak se zničehonic objevilo šest prasátek, která s růžovou duší dováděla a skotačila, a když si pomyslela, že už je unavená, prasátka zmizela. Dostala hlad. V dalším okamžiku se zhmotnila vypasená prasnice se struky a teplým mlékem. Duše se napila, vydala ze sebe táhlé chroóo a vzpomněla si na příběh, který ji kdysi dávno, ještě na světě, vyprávěla máma.

O draku Prasojedovi. Živil se prý malými prasátky. Měl šest hlav, a tak jich mohl pojídat i několik najednou.  Prasátko se sice bálo jako ostatní bratříčkové a sestřičky, ale v koutku duše přece jenom nevěřilo, že by drak Prasojed opravdu existoval.

Růžovou duší v kvantovém nebi bleskl další nápad. Vidět tak Prasojeda! Sotva ta odvážná myšlenka proběhla, byla bezbranná prasečí dušička roztrhána několikahlavým drakem.


14 názorů

Ozzozorba
05. 07. 2019
Dát tip
Jo!

Janina6
04. 07. 2019
Dát tip

Hehe, vtipné. Průšvih je, že se sice můžeš předem rozmyslet, než něco uděláš, ale těžko si předem rozmyslet, na co pomyslíš... :-)


Ozzozorba
28. 06. 2019
Dát tip
Prasej Nesmrtelný - dobrý :)

Ozzozorba
28. 06. 2019
Dát tip
Goro, promiň, za zpoždění - byl jsem mimo éter. Ano s PM souhlasím, však víš.

Gora
28. 06. 2019
Dát tip

avi PM


Gora
28. 06. 2019
Dát tip

Ozzo, posílám avi do soutěže za tebe, vím, že ti to nevadí:-) a dík...


Lakrov
25. 06. 2019
Dát tip

Začíná to tak roztomile a končí to tak... kvantově :-)  Pobavilo (snad to tak bylo míněno). Prasojed, prej! :-))  (Prasej Nesmrtelný by nebyl?)   Tip.  


Gora
25. 06. 2019
Dát tip

Ozzo, s nominací do PM souhlasíš?


Ozzozorba
18. 06. 2019
Dát tip
Jasně, i atomy jsou takoví tuláci než se seskupí do větších sil. :)

K3
17. 06. 2019
Dát tip

A co my, taky se budem moct toulat?


Ozzozorba
17. 06. 2019
Dát tip
Bezva.

Lerak12
16. 06. 2019
Dát tip

Pro mě poučné a zručné.


Ozzozorba
16. 06. 2019
Dát tip
:)

Gora
16. 06. 2019
Dát tip

Tys ten námět pojal skutečně Ozzovsky:-)). Je to dobré, zase něco trochu jiného a zamyšleníhodného...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru