Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Literárně-hudební večer: Adam Borzič - Tim Postovit - Lunaria

21. 01. 2020
2
1
382
Autor
barosmarek

Přijměte pozvání na další z literárně-hudebních večerů, na kterém tentokrát jako literární hosté vystoupí Adam Borzič a Tim Postovit a jako host hudební pak harfové duo Lunaria. Večerem provází Klára Goldstein.

ADAM BORZIČ (1978) je šéfredaktorem literárního obtýdeníku Tvar od roku 2013. Spoluzaložil básnickou skupinu Fantasía, s níž vydal společnou knihu Fantasía (Dauphin, 2008). Dále publikoval básnické sbírky Rozevírání (Dauphin, 2011), Počasí v Evropě (Malvern, 2013), za kterou byl v roce 2014 nominován na Magnesii Literu, Orfické linie (Malvern, 2015) a Západo-východní zrcadla (Malvern, 2018). Spolu s Ondřejem Slačálkem a Olgou Pavlovou vydal monografii Proroci post-utopického radikalismu: Alexandr Dugin a Hakim Bey (Vyšehrad, 2018). Ukázky z jeho poezie byly přeloženy do řady evropských jazyků. V loňském roce mu vyšel reprezentativní výběr básní v srbském překladu Vreme u Evropi i druge pesme. Letos chystá vydání dvou básnických sbírek, z nichž ta první Dějiny nitě vyjde v česko-německém vydání. Vedle literatury se zabývá psychoterapií a spiritualitou.

 

TIM POSTOVIT (1996) – píše poezii a překládá z ruštiny. Věnuje se performativnímu žánru slam poetry. Studuje rusistiku na Filozofické fakultě UK a pracuje v soukromé galerii současného umění Katie Feygie Art v Praze. Loni na jaře mu vyšla sbírka básní Magistrála (Pointa), verše z ní byly zařazeny do ročenky Nejlepší české básně 2019.

Čtvrtek 27.února 2020, od 19.hodin, M-klub, Valašské Meziříčí


1 názor

Musaši
24. 01. 2020
Dát tip

Díky za pozvání.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru