Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Píchání

27. 05. 2020
10
13
842
Autor
Johanakrupa

Po úrazech obou kolen jsem trpěla asi rok i přes operaci značnými bolestmi. Magnetoterapie, ultrazvuky a plavání- nic z toho dlouhou dobu nějak nepomáhalo. Pak přišel můj tehdejší ortoped s nápadem, že mi do kolene vpíchne kolagen. Samozřejmě jsem si vybrala ten údajně lepší, koncentrovanější. Důvěřivě jsem lehla na lehátko a on jen prohodil: „Teď to trochu zabolí, nelekejte se. Musím se totiž trefit do kloubní štěrbiny, protože tyto silnější injekce by měly být vpraveny přesně, abyste náhodou nedostala alergickou reakci anebo otok.“

No, co budu komu povídat, zabolelo to víc než trochu. Zřejmě se trefil do nějakého nervu či chrupavky, o které jsem si nikdy nemyslela, že dokáže tak bolet. Takže zážitek nic moc, zasunul se mi v mozku na dlouho do škatulky: „Nepříjemné- pokud možno, vyhnout se tomu“.

Nicméně po dalším půlroce utrpení jsem vyměnila lékaře a nakonec došlo k tomu, že i on mě při poslední návštěvě objednal za měsíc na další injekce a ke všemu na obě kolena najednou. Noc předtím jsem toho moc nenaspala a druhý den v čekárně měla stejné pocity jako při čekání u zubaře. Bylo tam docela dost pacientů, tak jsem se dala do řeči s jednou paní, která tam byla poprvé, abych trochu zapomněla na budoucí útrapy. Za chvíli mě recepční vyzvala, že už mohu vstoupit k panu doktorovi.

Lékař byl mladý, sympatický a já se mu se svým strachem svěřila. Jen se usmál a než jsem se nadála, obě injekce vpíchl hladce tam, kam patří. Skoro vůbec to nebolelo! Ještě chvíli jsem v ordinaci pobyla a pak s blaženým výrazem, že to mám za sebou, a s radostnou euforií, která na mě byla určitě vidět, jsem vešla do čekárny. Starší žena, se kterou jsem se předtím bavila, na mě s úsměvem koukla a řekla: „Tak jakej je pan doktor, mladá paní? Koukám, že jdete s dobrou náladou.“

A mě samozřejmě nenapadlo jí odpovědět nic jiného než: „Je vážně dobrej a fakt dobře píchá.“

Že jsem zvolila trochu nevhodnou formulaci, mi došlo vzápětí, ale to už se recepční a zbytek osazenstva chichotalo. Starší pán, zřejmě vtipálek, k tomu nahlas dodal: „Tak škoda, že jsem jenom na ženský.“

A já stačila zablekotat, že mi opíchal jen kolena a vystřelila z čekárny rudá jak spařený rak. Kolena, nekolena, schody ze střediska jsem seběhla jako laň.


13 názorů

Philogyny
28. 05. 2020
Dát tip

Taky mám zážitky z ordinací, ráda se tam vracím, na pokec...  :)


bixley
28. 05. 2020
Dát tip

To se občas stane, že se člověk takhle nechtěně přeřekne. 

Moje kamarádka učí na prvním stupni, jednou ve vyučování si jeden čtvťák hrál pod lavicí se sáčkem na přezůvky a ona řekla: "Já tě vidím, nehraj si s tím pytlíkem." Všichni ostatní čtvrťáci lehli smíchy.


hihihihihi...................tomu se říká kotrmelec ze schodů.........*/**************


Nami 99
28. 05. 2020
Dát tip

Hezké.

Lékař se ptá pacientky:

"Tak kde vás přesně píchá mladá paní?"

"No, zatím v autě, ale slíbil mi garzonku."


Kočkodan
27. 05. 2020
Dát tip

Jako vilný (nebo normální?) chlap jsem si tě okamžitě otevřel. ;-)


Johanakrupa
27. 05. 2020
Dát tip

No, jak jsem původně do prologu napsala- není píchání jako píchání :-). Čeština je krásný a taky trochu záludný jazyk.

Děkuji všem za komentáře a Tip


To muselo být ale velmi půvabné. Já bych byla rudá, jak vařený rak.

Mně píchali injekce do loktů, prý golfových, a bolelo to. Pak mi fyzioterapeutka přehodila ty šlachy, které se překulily přes loket dopředu zase dozadu a mám pokoj. 


zeleda
27. 05. 2020
Dát tip

Johano, paráda. Já bych se té injekce bál. A skutečně píchal jen kolena? Pěkný, příběh s pěkným vyvrcholením. 


vesuvanka
27. 05. 2020
Dát tip

To nemá chybu :-))) TIP 


lastgasp
27. 05. 2020
Dát tip

Dobrá zkušenost nade vše. Dobře si zapíchat a je po bolesti. Bezva.


Johanakrupa
27. 05. 2020
Dát tip

Díky, zkusím to..


Danny
27. 05. 2020
Dát tip

(jinak ten prolog bych odstranil, protože zbytečně prozrazuje dopředu pointu)


Danny
27. 05. 2020
Dát tip

:))))


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru