Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Genetická

06. 05. 2002
1
0
2438
Autor
gd

Tak prý jsme Keltové
pradávní šamani
tak prý jsme Keltové
ten národ poznání.

 

Možná jsme Keltové
a možná Germáni
hlavně však Čechové
špinaví Slovani.

 

"Jéchal Grjéka čérez rjéku

smatril Grjéka v rjéke rak

vsůnul Grjéka růku v rjéku

smatril Grjéka v ruke rak..."


gd
07. 05. 2002
Dát tip
kalais: místně nebo duševně?

gd
07. 05. 2002
Dát tip
ale místně asi dál, ne?

Helča
06. 05. 2002
Dát tip
v ruke rak !!! Ja žuk, ja žuk ja tut žyvu, žužužu, žžžžžžžžžžžžžžžžžžž

Tíše mýši kot na krýše i katjáta jyščó vyše!

gd
06. 05. 2002
Dát tip
jsem rád, že jste hrdy na své slovanské kořeny... :)

gd
06. 05. 2002
Dát tip
Je to zvláštní, jak se po revoluci všichni začali mohutně odvracet o Rusů a Slovanů vůbec. Frčel hebrejskej Oceán, árijskej Orlík, keltský kapely a kdeco okolo a všichni velkoryse pomíjeli slovanskej sklon k lenosti, nepořádku a improvizaci, kterej se neustále silně projevoval. Viděl jsem Rusko i Estonsko a lze jasně rozeznat, kde žijou postsovětský Slovani a kde postsovětský Ugrofinové. Hrdě se ke svému slovanství hlásím nejen svým sklonem k nepořádku a lenosti, ale také touto neumělou písničkou, která se hraje: (zvolna) Ami Emi Tak prý jsme Keltové Ami Emi pradávní šamani Ami Emi tak prý jsme Keltové Dmi Emi ten národ poznání. Ami Emi Možná jsme Keltové Ami Emi a možná Germáni Ami Emi hlavně však Čechové Dmi Emi špinaví Slovani. (rychle, rytmicky) Ami Dmi Ami Emi "Jéchal Grjéka čérez rjéku Ami Dmi Ami Emi smatril Grjéka v reke rak Ami Dmi Ami Emi vsůnul Grjéka růku v rjéku Ami Dmi AmiEmiAmi smatril Grjéka v ruce rak..." Jsem mizernej kytarista, takže to zahraje i tělesně postiženej...

Emi má mísu. Mon ami! To nezvládnu... jsem hudební analfabet.:o(

gd
06. 05. 2002
Dát tip
K tomuhle nepotřebuješ hamonii ani základy kompozice. Stačí kytara, mon amour! Koncovka označuje mollový akordy, tj Emi je E-moll, Ami A-moll a Dmi D-moll. Anebo si ji můžeš alespoň zazpívat, klidně ti tu melodii hodím do MP3 a pošlu ke stažení :)

Nemám kytaru... jenom arabskej bubínek potaženej kozlí kůží... a ten je ještě navíc prasklej... tudíž neznělej... Myslím, že si tentokrát nezazpívám, ale co, ještě že umím Ódu na radost.

gd
06. 05. 2002
Dát tip
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betretten feuertrunken himliche dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt. Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Fliege weilt... Už si to moc nepamatuju, ale je to ono, ne?

gd
06. 05. 2002
Dát tip
Felací nemohu sloužit. Kastraci lze provést po podomácku, vhodné nástroje má každý v šuplíku na příbory. Vlastními silami lze provést ostatně i felaci, ale vyžaduje to cvik a poměrně velkou obratnost. Co se týže hudby, upozorňuji, že toto je jednoduchý popěvek, který si neklade za cíl ohromovat kompoziční vytříbeností. Jeho síla spočívá především v myšlence. Kydy, co?

gd
06. 05. 2002
Dát tip
oko žasne, co ruka píše.... překlepy, bože, ty překlepy...

gd
06. 05. 2002
Dát tip
No jednu vychytávku tam hraju, Dmi v poslední sloce hraju na éčkový struně takovej slovanskej tryleček: Fis, G, Fis, E, G... Ale ten hudební zážitek stejně nelze slovně zprostředkovat, protože jeho nutnou součástí je můj osobitý slovanský feeling... Jéééééééchal Grjéééééééééka čééééééééérez rjéééku, ou jéééééééé!!!! Come on, baby!!! Davaj, děévuška!!!!

Nuitík
06. 05. 2002
Dát tip
té bérďo! ** jsem to včil říkala..šaman!

gd
06. 05. 2002
Dát tip
s fantastickým zpozděním mi došlo, že mě helča upozorňovala na chybu v textu, tuto jsem právě opravil a děkuji velice, úplně jsem to přehlídl...

Helča
06. 05. 2002
Dát tip
Duše slovanská je široká a stejně široký je i slovanský zpěvný projev, ou jééééééééééééé

gd
06. 05. 2002
Dát tip
Věnuji ti jeden široký slovanský úsměv... :-D

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru