Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jsi můj západ slunce

03. 11. 2020
1
2
247
Autor
Savage Flame

Jsi můj západ slunce

Dívám se na západ slunce a obdivuji tu nádheru, kolem které jsem tolikrát jen tak bez povšimnutí prošel a ani jí nezaznamenal.

 

Mraky jsou potrhané a dírami v nich proráží paprsky, které se ještě nestačily skrýt za obzor. Vítr si pohrává s trávou, krvavě rudou a vlnící se, jako nějaký zvláštní oceán. Slyším zpěv ptáků a jen si tak zkouším představit z těch trylků a tónů, co vlastně všichni ti opeřenci říkají o té kráse, která mi bere dech. Teď už, skoro neznatelný kotouč slunce pomalu mizí za obzorem a ve chvíli, kdy zmizí úplně, mi přeběhne mrazivé zachvění po zádech. A v tu chvíli mi to dojde. Jsi můj západ slunce.

 

Dívám se na Tebe a jako u vytržení sleduji každé, i to sebenepatrnější z Tvých gest a zas a znova si říkám, jak jen může být něco tak nádherné jako pohled na Tebe. Pozoruji Tě, jak se líčíš a přece vím, že ta krása je víc, než co mohou vykouzlit všechna líčidla světa. Je to světlo ve Tvých očích, které mě oslní při každém Tvém i letmém pohledu a zamrazí, když se zlobíš.

 

Tvé vlasy jsou jak večerní tráva, vlnící se ve větru a snad i proto Ti s takovou oblibou svévolně beru gumičku a dívám se na tu nádheru, která lemuje Tvou tvář. Rád Tě hladím a sleduji odlesky, které pramínky Tvých vlasů hází ať už ve dne, nebo v noci ve světle lampy.

 

Tvá slova jsou jako šumění vánku a Tvůj smích, jako ptačí trylky, které se linou večerním šerem.

 

Když se s Tebou loučím a Ty mi zmizíš z dohledu, cítím to zamrazení, jako když zapadne slunce a všude je najednou chladná tma.

 

Ty jsi ale víc, než jen to. Jsi pro mě i můj východ slunce, můj den i noc. Jsi můj život, lásko. Jsi mé štěstí a radost. Jsi mé vše…


2 názory

To R.L.: Děkuji za tip. Vím, že je to asi praštěně naivní, ale já si dodnes pamatuji jak na ten večer, tak na tu Noc potom... Ale to už by nebylo ani naivní, natožpak přístupné... :) S.F.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru