Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Úpis

24. 11. 2020
6
8
325
Autor
Savage Flame

Úpis

Měl jsem divný sen. Zdálo se mi, že jsem upsal duši ďáblu. Snad jsem se nepodepsal pravým jménem, jinak vážně nevím, jak z toho ven, napadá mě a pak najednou jen šílená ostrá bolest ve spáncích... To je tedy probuzení. Až do mozku se prořezávající zvonek u dveří.

 

Pomalu a vrávoravě se zvedám ze sedačky, na níž jsem v sedě usnul a mžouravě se rozhlížím kolem. Pokoj vypadá, jak po mejdanu, v rohu hala bala pohozených pár velkých černých pytlů, které nemám teď sílu ani odvahu zkoumat. Ani si nevybavuji, že bych už něco uklízel ale i jestli ano, tak to tu na to vůbec nevypadá. Na stole popelník přetékajicí vyčpělými špačky, několik prázdných lahví od whiskey a nějaký pomačkaný cár papíru, na kterém stojí - Stvrzenka na úpis na lidskou duši 1x a podpis Lou C... Je mi tak zle, hlava mi třeští a nějak mi to ani nepřijde legrační. A zas ten děsný zvonek...


Od rána mi jen všichni gratulují a s dary se dveře netrhnou. Má kocovina mi ale kazí ten požitek brát. A tak jen odkládám další a další balíčky stranou a pak se zhroutím do sedačky, neschopen cokoliv dělat, myslet, nebo třeba jen dojít do postele...

 
Napadá mě, že vlastně ani nevím, k čemu mi přejí a na chvíli mám skoro pocit, že ten praštěný sen předtím, nebyl jen zcela náhodným výplodem mé opilé mysli. Je mi ale tak zle, že je mi ovšem stejně prakticky jedno i kdyby něco tak nesmyslného mohlo být realitou. Vlastně se ani tak nebojím o duši, tu jsem prý nikdy neměl, jenom mě štve, že nevím, čí hloupý žert to je. I kdyby to mohla být pravda, tak stejně zůstává otázkou, co bych vlastně dostal výměnou a na jak dlouho a... A je mi to fuk, vážně na to nemám sílu a tyhle delirické představy budu řešit až budu moct zas myslet. Teď na ně kašlu!

 

To ťukání v krbu mě ale fakt už štve! Bolí mě hlava a mozek mi poskakuje čardáš. Že jsem to nenechal zazdít. Jen je tu pořád průvan a já stejně nemám krby rád... 

Zase zvonek. Já se z toho snad pominu! Nemám rád vlastně ani lidi. Dejte mi pokoj a běžte pryč! Chci jenom spát...

Tak vy nepůjdete?! Jen počkejte! Napřed zastřelím toho otravného kominíka a pak vás shodím všechny ze schodů. 


Sakra! Proč je tu ten kouř…?


8 názorů

To Josef František: To se stane, ze se holt nekdy nepochopime... Pointa tady treba zalezi dost na predstavivosti. Otevrene je to ale schvalne, kazdy si muze najit to sve, chce-li... Znam podobne excesy i kdyz s nevestou se mi to nestalo. Ale uz je to dacno, co se mi stavaly, prece jen jsem uz nejakych 18 let abstinent a i kdybych nebyl, uz na to asi nemam ani ten vek...;) Kazdopadne dekuji za navstevu a trpelivost (od trpet, kdyz jsi nenasel pointu...) a preji hezky nejen vecer. ;) S.F.


To R.L.: Dekuji. ;) S.F.


Přiznám se že jsem se v tom ztratil a nepochopil pointu. Pít se má s mírou. Můj přítel byl kamarádovi na svatbě a ráno se s nevěstou probudil ve stodole na seníku! 


Gora
12. 01. 2021
Dát tip Savage Flame

Těžké flamendrovo ráno... ale za všechno může "otravný kominík":-)

Celkem vtipné... "gratulanti" se nejspíš ráno přišli rozloučit, ti tušili, co/kdo štrachá v komínu:-) a nebo zvonili, protože dům hořel...

..........

Nedá se upravit písmo? Dílko s velikými písmeny se ne moc dobře četlo.

Tahle věta by se dala pozměnit kvůli neopakování podobných slov a zestručnění:

... se zvedám ze sedačky, na níž jsem v sedě usnul a mžouravě se rozhlížím kolem.

 ...se zvedám ze sedačky a mžourám kolem.


Evženie Brambůrková
28. 11. 2020
Dát tip Savage Flame

Raději se probudím. Ale možností je nepřeberně. :-)))


Nebo byla v některém z darů dýmovnice :D A nebo...? Někdy je možná lepší neznat rozuzlení... ;) Děkuji za tip i za alternativní konec. ;) S.F.


blacksabbath
26. 11. 2020
Dát tip Savage Flame

hoří...hošku....honem ven......to byl ale černý sen.....*/*****


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru