Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ráno

01. 12. 2020
3
6
179
Autor
husa

   Bylo ráno. Pondělí ráno a já stál před zavřenými vchodovými dveřmi našeho činžáku přesně v 7,14. Skrz kovové staré dveře prokládané zamrzlými skly hučela meluzína. Zabral jsem za kliku. Zamčeno. Nervózně jsem hledal svazek klíčů v plné tašce. Rychle jsem otevřel vstupní dveře a nadechnul se ledového vzduchu. Byl tak nějak jiný, čistý, jakoby plný kyslíku a přesto těžký.

   Vítr se opřel do tváří, aby jim vykreslil severský ruměnec ledové krásy. Rychle jsem spěchal z kopce namrzlou cestou na tramvaj. Stihl jsem to. Stál jsem na zastávce a mám ještě 2 minuty. Proč jsem ksakru zase tak vyváděl.

   Koukal jsem směrem k obrovskému kolosu národní galerie, která dělila oblohu do geometrické modře se svítajícím chladným slunečním svitem v ranním oparu.

   Žiju v Praze. Maloměstě měst dychtivých nadějí. Zaklonil jsem hlavu a díval se směrem na oblohu. Začala se mi přijemně točit hlava a já se najednou usmíval.

   V tu chvíli jsem ztratil kontakt s přítomností.

   Přijela tramvaj.

   O tom jindy.

   Zítra.


6 názorů

husa
01. 12. 2020
Dát tip Gora

Děkuji za podněty. Jdu si pohrát s odstavci. 

 


Prosecký
01. 12. 2020
Dát tip

Také doporučuji odstavce.


Gora
01. 12. 2020
Dát tip

Hezká mini... jen zde by se dalo slovo vyváděl nahradit /spěchal nebo jinak/, ve slově směrem máš překlípek směřem a místo na kolos by bylo lepší směrem ke kolosu... taky tři příd. jména za sebou by snesla úpravu.

Proč jsem ksakru zase tak vyváděl. Koukal jsem směřem na obrovský kolos národní galerie, která dělila oblohu do geometrické modře se svítajícím chladným slunečním svitem v ranním oparu.

Kdyby jsi upravil do odstavečků, četla by se mini lépe... ale i tak za "náladu" chladného rána tip.


lawenderr
01. 12. 2020
Dát tip

... maloměsto měst dychtivých nadějí ... :) a ten dnešní ranní s´chytil taky až na tvář - hezky zaštípal


Norsko 1
01. 12. 2020
Dát tip husa

Severský ruměnec ledové krásy, a je to!


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru