Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Trik

05. 03. 2021
1
2
266
Autor
Nagihan

Kameny ale nevypadají moc živé dědečku Albane. Jen leží, nehýbou se, ani nedýchají, nepřipadají mi stejně živé jako my. Malému netopýrkovi oči zářily zvědavostí a jeho velké uši byly nastražené, jak sonary očekávající echo poznání. Velmi rád naslouchal příběhům dědečka Albana. Jsou živé Nagihane, ne však jako já, nebo ty, žijí po svém způsobu. Kameny jsou velmi staré a moudré bytosti. Vědí, že stačí jen být přítomen v procesu tvoření, a tak i sám čas na ně má jen pramalý vliv. Jsou tu od úplného počátku věků, vnímají příběhy životů, které se na nich odehrávají, a pomáhají mladším bytostem žít. Bez jejich pomoci by nemohli být rostliny, ani zvířata. Bez kamenů, by vše jen bezcílně poletovalo prázdnotou. Nebylo by ničeho, kdyby kdysi dávno nepřijali kameny svůj osud, nést na svých bedrech břímě života.

Otázka bez odpovědi,

shoří v denní šedi,

jak rébus bez řešení,

není o totiž vědění.

Smrt co na každého čeká,

je pravdou, co nás tolik leká.

Laciný boha trik, vteřiny tik,

jak malinkatý kouzelník,

v čase co stále ubývá,

odpovědi v kloboučku ukrývá.

 


2 názory

Martyska
27. 05. 2021
Dát tip

Pěkné


Jamardi
05. 03. 2021
Dát tip Nagihan

Moc  se mně to líbí i s tím úvodem.  Takže, když si představím ještě jiný stupeň tvoření, mohla by být i smrt živá. Ta, která nic nepožaduje a přesto všechno dostane.

Ve čtvrtém řádku máš přehozené o a totiž. 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru