Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Řetěz moci Irián 13 díl

02. 05. 2021
0
0
152
Autor
katt-chan

Řetěz moci Irián 13.díl

Noc se přehoupla v den, když se před hotelem sešla parta lidí. Všechno to byli nebezpeční muži. Čím hůře vypadali, tím víc měli zkušeností. Jejich otrhané oblečení a puch linoucí  se na metry daleko děsil každého, kdo šel okolo. Drel jako jediný vystoupal schody a došel pro svého pána. Našlapoval tiše jako kočka, která může kdykoliv a bez váhání zaútočit. Nůž schovaný v ošoupaném pouzdře z kdysi tmavé kůže se pohupoval do rytmu kroků. Před dveřmi si ulíznul vlasy z čela dozadu a pak teprve zaklepal. „Pane. Mám je.“ Dveře se otevřely a v nich stál Ziel. Oděný v černém županu a kalhotách. Na hrudi vytetovaný dračí symbol moci. „Pane.“ Vypadal jako bůh s blonďatýmy rozpuštěnýmy vlasy. Drel mu vzdal hold před jeho krásou. Mohl být i andělem dokud se nezaměřil na jeho oči. Ostře řezaný profil nedal tolik znát, ale oči ho prozradily. Bylo v nich tolik zla a nenávisti. Ledový pohled se do Drela zabodl jako tisíc ostrých jehel. Naskočila mu husí kůže, když si uvědomil, že půjde o velmi významnou věc. „Chci zaútočit ještě dnes. Sežeň plány hlavního sídla.“

„Ale pane.“ Drel se zakoktal a nemohl uvěřit vlastním uším. Nikdo nemohl odmlouvat Zielovi a plnit jeho přání znamenalo velkou odměnu. Nikdy by mu nenabídly za tak špinavou práci tolik. Ziel  popadl do ruky bič a ztrestal svého poskoka. „Dobře seženu je. Útok bude v noci?“ Tenhle úsměv s trochou arogance u něj vídal, když se na něco těšil a nemohl se dočkat. „Odpoledne, ať jsou všichni v pohotovosti. Musíme se včas nastěhovat do našeho nového domova. Cíl je zajmout tetu Helen a obsadit celé místo s přilehlým prostranstvím. Uvidíme jestli Ren bude dál klást odpor. Chci, aby se vzdal a odtáhl z města.“ Drel se celý oklepal nad plánem svého pána, ale jednomu nerozuměl. „Proč ho nezabijete. Klidně to udělám za vás.“ Schytal další ránu bičem. Tentokrát se trefil přímo do obličeje. Prohlubeň na tváři se pootevřela a na zem spadlo pár kapek krve. Drel přitiskl ránu rukou, aby nenadělala víc škod na drahém koberci s ornamenty. „Máš jediné štěstí, že odsud dnes odcházím do lepšího. Jakmile obsadíme hlavní dům je potřeba vyčistit i okolí včetně domů. Všechny, z kterých je výhled na dvůr a sídlo. Je mi jedno jak to uděláte, ale uděláte to bez chyb!“ Drel dobře věděl co znamená udělat chybu. Nesčetněkrát se s tím setkal, ale jemu se to zatím dařilo vždy obejít. Buď hodil vinu na podřízené a nebo to zamaskoval a později dořešil. Ziel pozvedl občas obočí nad mojí provedenou prací, ale vždy to bylo nakonec perfektní. Žiju proto, abych Ziela viděl vládnout městu. Bez něj bych zůstal v nějaké stoce a dřív nebo později by mě dohnala nemoc a nebo hlad. Každá z těch odboček znamenala jistou smrt, až na jednu výjimku a tou byl Ziel.

„Ano pane. Dohlédnu na chlapy a sám je poučím. Nejdřív pošlu pro plány. Přesně vím, kdo se na tu prácičku hodí.“ Ziel mě mávnutím ruky propustil na milost a bič odložil na malý stolek. Však se jednou taky dočkám a vrátím co jsem dostal. Netrvalo dlouho a jeden z mužů mi podával tubu s archy stavby hlavního domu. Otevřel jsem je a zmapoval každý kousek. Bylo to zobrazeno a vykresleno do sebemenšího detailu. „Na tu máš.“ Hodil jsem po něm slíbenou odměnu a přidal něco navíc. Prstem jezdím po projektu a zapamatovávám si celou stavbu. Útok byl naplánován a chlapy rozestavěni na stranách i u hlavního vchodu. Chci, aby si mysleli, že jdeme bokem a tlačíme zepředu. Nakonec se tam stejně dostaneme zadem.

Ziel s tím nechtěl nejdřív souhlasit, ale nakonec se posadil do předem připraveného křesílka u hlavní brány. Nohy hodil na stolek a usrkával víno z broušeného poháru. Byla to skvělá návnada pro stráže v domě. Soustředili se na něj a vůbec nehlídali, že jsme obešli celé sídlo. Derián rozdával rozkaz, když jsem k jeho krku přiložil můj milovaný nůž. „Odvolej je!“ Vydal příkaz, aby se vzdali a já mu milostivě podříznul hrdlo. Ziel vešel na panství jako opravdový král. „Je ho škoda. Mohl být na mojí straně.“ Podotknul, když prošel okolo Deriánovi mrtvoly.

„Najděte tetu Helen a nezkřivte jí ani jeden vlas na hlavě.“   

https://povidkyodkat.blogspot.com/

  


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru