Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Omezení

07. 05. 2021
2
1
188
Autor
adalbert_

Sloh psaný do školy. Na online hodině prohlásila naše češtinářka, že si napíšem asociaci. Já nastartoval mozek a natěšen se chystal psát asociace na má oblíbená témata. Například radost, tma, naděje... Ale to by nebyla naše češtinářka, aby mi to zase nezkazila. "Takže si napíšeme asociace, témata jsem vybrala tak, aby odrážela tuhle situaci. Takže zkuste za 10 minut napsat asociaci na témata: virus, omezení, karatnténa, pandemie..." No co jsem měl dělat. Témata nic moc, ale i tak jsem do toho zkusil vložit trocu tvůrčího ducha a napsal asociaci, ne zrovna koronavirovou. No posuďte sami.

Omezení

Jak lehký musí být život omezených lidí. Jak bezbolestný, jak trapně jednoduchý to musí být svět, když nemusím řešit všechny ty nákupy, všechno to oblečení, všechnu tu práci, všechny myšlenky, nápady, plány a bum. Jeden by se z toho zbláznil, kolik toho je k řešení. Dva taky. Tři už možná ne, ale jeden nebo dva určitě. Omezenost tvoří takovou tu nádhernou utopii neznám, nemusím řešit. K čemu je ti vzdělání, k čemu vědomosti, k čemu, K ČEMU!, když každou chvíli akorát zjišťuješ, kolik toho nevíš. Stát se tak třeba motýlem, to tě žádná vejška nenaučí. Takže až mě budete hledat, zaskočte za mnou na chvíli do ústavu, budu na vás čekat u brány. Váš Motýl Emanuel.


1 názor

Aru
07. 05. 2021
Dát tip adalbert_

jelikož má pojem "asociace" asi dalších deset významů, jak se na to slovo dívat, rozhodně bych nedával češtinářce zbraň do ruky nějakým složitějším vymýšlením a dal bych první co mě napadne:

Omezení -

sebevražda. virus. tenhle češtinárský úkol. škola.

(v podstatě pod "omezení" se vejde všechno)

- vidíš a mám za jedna :D

pokud je učitelka blbá, stačí ji odkázat na abz slovník cizích slov.

důležité je být s t r u č n ý v komunikaci se školou, pak máš víc času na sebe a nemusíš se zabývat blbostma


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru