Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Z manuálu pro sebevrahy

14. 06. 2021
4
3
266
Autor
back up

Z manuálu pro sebevrahy: Když se chcete střelit do hlavy, musíte vložit hlaveň do úst a pevně ji tam držet. Pokud přiložíte hlaveň ke spánku, může se stát, že v posledním zlomku vteřiny před vypálením kulky uhnete a ustřelíte si část obličeje. Po zbytek života pak přežíváte jako zrůda.

 

Vystěhování bytu bude trvat několik hodin. Ukázalo se, že k příbytku patří i sklep a domácí vyžadovala také jeho vyklizení. Neuvěřitelné množství starých televizorů, rezavé rámy na kola, několik těžkých kamen a hromada nepoužitelného odpadu. V koutě sklepa zbytek uhlí.

Máte klíč? Musíte jít první a podívat se.“

Elektřinu někdo vypnul. Šero. Ticho. Uprostřed obývacího pokoje špinavé křeslo. Paprsek světla, ve kterém poletují zrnka prachu. Špína nabývá na konturách a táhne se k podlaze pokryté zaschlou černou krví. Původ nažloutlé voskové vrstvy mezi šupinami krve jsme si mohli jen domýšlet. 

Teď cítí hlavní hrdinka příběhu nutkání využít opět svých nadpřirozených schopností, odrazit se od země a vzlétnout. Pud sebezáchovy ji táhne někam pryč, daleko, a proto se pokouší dostat rychle k oknu a vysmeknout se ven z místnosti. Bohužel se zasekne u stropu a chtě nechtě sleduje situaci z výšky. Je přišpendlená v rohu místnosti a zápach dezinfekce jí zvedá žaludek. Hlavně se nesmí na celou scénu z výšky pozvracet. Protože tohle nemůže být skutečnost, je to jenom hloupý vtip, zaranžovaná scéna ze strašidelného filmu, který brzy skončí. Na zemí leží kupy fotek, knížek a krabic. A jakou má vlastně mozek barvu, žlutou nebo šedou?

Beníka hlídá sousedka, řekli jsme mu, že jdeme nakupovat. Oba stěhovací náklaďáky stojí před vchodem do domu a řidiči reptají.

 


3 názory

Kamamura
08. 08. 2021
Dát tip

BTW v nějaké diskuzi na podobné téma jsem četl, že existuje jediný způsob, jak opravdu s jistotou spáchat sebevraždu pistolí - totiž namířit ji na skupinu policistů jiné barvy pleti. To byla ale diskuze mezi Američany (americká policie je z velké části tvořena válečnými veterány, kteří jsou vycvičeni k reflexivní střelbě). U nás by to pravděpodobně nefungovalo - pravděpodobně by vás odzbrojili a zavřeli do blázince. 

Ale to sem možná nepatří. Možná. 


Kamamura
08. 08. 2021
Dát tip

Ani zásah do spánku Vám bohužel smrt nezaručí, existuje mnoho případů přežití.


annnie
15. 06. 2021
Dát tip

Huh... Výborný. Tip a.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru