Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Americký způsob

31. 07. 2021
2
6
366
Autor
cassy

Princip demokracie a práva

rovnosti před zákonem

tkví v podání Billa Clintona

pod přísahou:

 

Já sám

jsem se slečnou Lewinskou

nikdy nic neměl

Byl jsem jen pasivní

 

To ona mě uspokojovala!

K žádnému sexuálnímu vztahu

jak rozumím uvedené definici

nikdy nedošlo

 

 


6 názorů

Aru
03. 08. 2021
Dát tip

Kamamuro, ono je to vůbec zajímavý s tou nevěrou, zatímco v nepolitické populaci jev naprosto běžný, i když se to už řeší miniharémem, taková slečna Těžka z filmu V síti o tom dost zajimavě se rozprávěla, do té doby by mě nenapadlo, že lze v partnerském soužití mít společnou partnerku a ještě každý svojí soukromou, podle dalších zjištěních po kterých jsem okamžitě začal pátrat zjistil jsem, že trojky jsou už úplně "normálním" jevem, kdy pár si dá do inzeratu, že hledá třetí/ho ke společnému soužití se vším všudy,... tedy být ženská, jdu do toho :D:D

ale od politika, zvláště asi toho amerického se nejspíše očekává, že vypne hormony a snad, že bude poustevníkem, světcem a spasitelem? :D


Kamamura
03. 08. 2021
Dát tip supizmus, Aru

Minimálně kontroverzní tato báseň tedy rozhodně je (někdo by jí označil třeba i za zaujatou, anglicky "biased"). 

Sympatie a antipatie ve vztahu k politikům chápu. Autorovi zřejmě "leží v žaludku" Bill Clinton, já zas nesnáším Donalda Trumpa a americké republikány obecně (málo kde ve světě lze najít politické uskupení, které se tak cílevědomě a systematicky zaměřuje na páchání krystalicky čistého zla - to je ovšem samozřejmě můj subjektivní názor a dojem). 

Problematická je ovšem autorova generalizace jednoho konkrétního senzačního incidentu na obecně "americký způsob". Mě osobně to nepřijde korektní. Na Clintonově blowjobu od Lewinské není nic víc "amerického" než na Trumpově hecování nevzdělaných voličů/kultistů k útoku na Kapitol 6. ledna 2021, nebo na odporném, supím smíchu Mitche O'Connella, když ho jakási reportérka prosila, aby přestal hrát politický fotbal s federálními podporami pro rodiny postižené COVIDem. 

V Americe se děje ledacos, protože Amerika je extrémně heterogenní slepenec různých kultur, ras, náboženství a tradic obecně. Proto je tak obtížně přijatelné prohlašovat o kterékoliv jednotlivosti, že je to "Americký způsob". 

Just my two cents...


cassy
31. 07. 2021
Dát tip

díky za přečtení...tušil jsem, že to bude krapet kontroverzní...

PS. sekretářku fakt nemám


u nás by mu to klíďo-píďo prošlo....*/*****( jdu si vyndat z trouby americké brambory)


Aru
31. 07. 2021
Dát tip

náhodou to byl suprovej prezident, po něm to šlo strmě do kopru, jakože úplně :))

lhát prostě musel, protože puritánská amerika by ho rozsekala :D


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru