Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Děda hlídá 4 měsíčního vnoučka

06. 08. 2021
11
13
299
Autor
Zimní kral

Usmažil děda miminku

Česnekovou topinku

Na to spokojeně praví

Česnek ten byl vždycky zdravý !!


13 názorů

Musaši
06. 08. 2021
Dát tip Zimní kral

Česneková pusinka

od malého miminka?

Tu dostane jenom děda!

Tu mamince dítko nedá.           Tip


Aru
04. 08. 2021
Dát tip

hm, hmm, hm, a ještě hmmm, a nevěděl bys Kamamur, kdo je autorem té křesťanské věty? vyvíjím takovou tezi/hypotézu, dost totiž pochybuju, že by tuhle větu mohl vypustit jejich zakladatel, ono je totiž zajímavý pozorovat vývoj toho jejich spolku, kdy od r. 400 začal ten spolek červivět jako to jablíčko. nejdřív to jde ještě vykrojit, ale pak pozoruješ jak hniloba postupuje a najednou jsme u křížáckých válek, u lidí kteří nesou učení o tom že zlo se má oplácet dobrem, které chápou tak, že se mají navléct do zbrojí a zabít každého kdo jim stojí v cestě, naprosto ukázkový příklad je zdecimování původně slovanských Prusů, zabrání jejich území a kolonizace území německými kolonisty - všechno křestané, takže tak. my navíc oslavujeme toho našeho svatýho, kterej se tam vydal páchat obrácení, ale vstoupil na pro ně na posvátná místa, kde neměl co dělat, takže ho oslavujeme jako mučedníka, ne jako idiota co znesvětil půdu svýma nohama.

to jsem se zase rozepsal, mě ten křestan leží hodně hluboko v žaludku :D

- k tomu roku 400, jak jistě víš Kamamuro, symbol Ježíše není žádný idiotsky kříž, ale je to ryba, (ostatně papežové dodnes nosí rybářský prsten - jakožto rybáři duší) což souvisí s věkem ryb a v roce 400 právě odchází ona dobrá rybička, té zlé už nic nebrání se projevit víc a víc.

tři opičky znám ještě coby malý capart, ale tenkrát mi to do hlavy nešlo

ono s informací se to má tak, pokud se budeš šťárat neustále ve zlu, tak ono tě pak úplně obalí, to je myslím ten smysl opiček, je dobrý si držet odstup, perfektně je to vidět na lidech v komentářích na Seznamu, nebo Novinkách, kde už nežvaní o ničem jiném, než o politice, úplně je to téma stáhlo a už nedokáží přemýšlet o čemkoli jiném, ztratili svoji vnitřní harmonii a klid, přitom vyvíjí úsilí naprosto nesmyslným způsobem, které je nijak neobohacuje


Kamamura
04. 08. 2021
Dát tip

Aru - vím, oba víme, co to znamená něco přeškrtnout, protože jsme oba adepti prastarého umění Kiri-go jutsu! ;-)

Kočkodana jsem ovšem konsternoval, a ostatní oněměli dílem hrůzou, dílem spravedlivým rozhořčením, tím jsem si jist!


Kamamura
04. 08. 2021
Dát tip

Hahá, napsal jem omylem ve spěchu, "nevědomost hříchu nevidí", přičemž to úsloví je samozřejmě "nevědomost hříchu nečiní". 

Znáš Aru ty tři orientální opičky, je to profláklý symbol, v Číně jsem to viděl všude na tržištích, v Xi Anu, v Pekingu jako tradiční cetky pro turisty - tři opičky, kde si jedna zakrývá oči, jedna ústa a jedna uši, ve smyslu: "Nenazírej zlo, nenaslochej zlu, a zle nemluv!"? Tak to je přesné. 

Podle téhle teze, když třeba dáme sousedovi do auta bombu, a pak na to zapomeneme, a on za týden vybouchne, tak můžeme s ostatními plakat, jaká je to ztráta, a rozčilovat se, jak mohl někdo takového udělat, že to je hrozné, a přitom to myslet upřímně jako kdysi Stanislav Gros, protože nevědomost maže všechny karmické škraloupy!

Jak pohodlné, jak výsostně konvenientní! ;-)

Srovnej:

Křesťanství: Nevědomost hříchu nečiní

Buddhismus: Největším zlem je nevědomost

Vždyť to jsou naprosto opačná tvrzení! Pravdu může mít jen jedna strana. Což v důsledku znamená miliony a miliony věřících, kteří se zoufale mýlí! Není to strašné?


Aru
04. 08. 2021
Dát tip

máš pravdu Kamamuro, proto jsem svoji minulou reakci na tebe také přeškrtnul


Kamamura
04. 08. 2021
Dát tip

Ergo je moje přeškrtnutá básnička, což jsou jen písmenka na (virtuálním)¨papíru, který snese všechno, je ve srovnání s našimi každodenními skutky (včetně těch, na které si zprostředkovaně najímáme zástupy různých pacholků, často na opačné straně zeměkoule), jen neškodnou, dětinskou veršovánkou (abychom nevypadli z "reálného" kontextu). 


Kamamura
04. 08. 2021
Dát tip Aru

Aru - proto jsem to také přeškrtl, protože si uvědomuji defaultní měšťácký požadavek na autocenzuru a zároveň i legrační tabuizaci některých témat. Jako živočišný druh děláme jiným myslícím a cítícím tvorům daleko, daleko horší věci, než to, o čem píšu, a přitom spinkáme s čistým svědomíčkem jako nemluvňátka, neboť jak říkají křesťané, nevědomost hříchu nevidí. Hlavně si dnes již automaticky a systematicky najímáme na  špinavé a děsivé roboty "lidi", takže když někdo nebo "něco" naším jménem bombarduje, krájí, nebo láduje do konzerv, my to už vůbec nevnímáme. 

Což ovšem neznamená, že by se to nedělo. Dnes, zítra, pořád. Jen jsme už mezi sebe a styčný bod, kde civilizační moloch drtí to, co není jeho součástí na krvavou pastu. 

Za posledních 50 let jsme dokázali vymordovat přes tři čtvrtiny živočišných druhů. Zkus chvíli marinovat svůj mozek v tomto jediném údaji. Je nepředstavitelně závažný a děsivý zároveň. Není nic strašnějšího a vražednějšího na světě než Homo Sapiens. To znamená také já, nebo ty, nebo Kočkodan, nebo autor původní "blbůstky", nebo kterýkoli uživatel na písmáku. 

Trollové z Utgardu, Fenris, Lovecraftovi dimenzionální děsíci nebo i Satanáš, táta táta náš jsou proti Homo Sapiens neškodní, legrační dumlíci. 

Myslím to smrtelně vážně, proto píšu žlutě! Je to tak vážná věc, že se o ní dá jen žertovat. 


Kočkodan
04. 08. 2021
Dát tip

 

Přepálený není asi jenom tuk… (smajlík)


Aru
04. 08. 2021
Dát tip

ty jsi zvíře Kamamuro, to se nepíše, hrůza :D


Kamamura
04. 08. 2021
Dát tip Abakus

Osmahl kanibal miminko,

jenže ho připálil malinko.

Kanibalka naň přísně syčí,

že přepálený tuk zdraví ničí!


Kočkodan
04. 08. 2021
Dát tip Kamamura

 

Tchán to řekl matce dítka,

 

pak nastala krátce bitka,

 

další žití zhatil nožík

 

a dědečka ztratil hošík.


Aru
03. 08. 2021
Dát tip Kamamura, blacksabbath

:D

s feferenkou, cibulí a křenem k tomu, malý bude jako dráček :))


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru